Kezdődhet az oroszlánbarlang újraépítése

slideshow-14dic-palermocittadella

A Serie B 18. fordulójában a Cittadella csapatát fogadjuk a Renzo Barbera Stadionban, akiket kötelező lenne legyőzni hazai környezetben. A Palermo jelenleg 31 egységgel a második helyen áll a tabellán, míg a Cittadella 17 ponttal a nem éppen biztonságos 18. helyet foglalja el. Ennek tükrében nem is nagyon kellene tovább ecsetelgetnünk a Cittadella elleni mérkőzés esélyeit, mert csak és kizárólag egyetlen cél lebeghet a szemünk előtt: a három pont megszerzése! Persze tisztában vagyunk vele, hogy ez sem lesz egyszerű, éppen ezért foglalkozzunk egy kicsit, a szombaton 15 órakor kezdődő találkozóval.

A hatodik helyen áll a Palermo. Nem, nem kell megijedni nem történt pontlevonás, meg semmi más, ez csupán a hazai pályán nyújtott teljesítményünket mutatja. Ezen a tabellán, mindössze a hatodik pozíciót foglalja el kedvenc csapatunk, ami valljuk meg, nem túl acélos teljesítmény egy feljutásra ácsingózó csapattól. Saját környezetünkben 16 pontot kapirgáltunk össze a megszerezhető 24-ből, ez pedig azért várakozáson aluli, főleg, ha abba gondolunk bele, hogy pár éve – még A ligás szinten is – bevehetetlen erődítménynek számított a Renzo Barbera Stadion. Mit mondjunk, jelenleg nem számít oroszlánbarlangnak a Palermo otthonául szolgáló létesítmény. Az eddigi 8 meccsből ugyan 5-öt megnyertünk, de ezekből mindössze a Juve Stabia és a Trapani elleni diadal volt simának nevezhető, a Cesena, a Pescara és a Novara legyőzése viszont már inkább a „szenvedős” kategóriába tartozott. Szintén nem vagyunk büszkék az egyetlen hazai döntetlenünkre, amit a Varese (0-0) ellen sikerült összehozni, a Latina elleni kudarc pedig egyértelműen hatalmas csalódás volt! Rajtuk kívül még az Empoli (1-2) tudott három ponttal távozni Palermo-ból, rögtön az év elején, ezt a sorsdöntő rangadót azonban még a 2. fordulóban rendezték, amikor még minden új és szokatlan volt számunkra, így talán nem is volt annyira meglepő a vereségünk – persze ettől még nagyon fájt!

December 14.-én a Serie B aktuális fordulójában, újra esélyünk lesz a hazai mérleg javításán, ugyanis az a Cittadella látogat hozzánk, akik jelen állás szerint a kiesés elkerülése ellen fognak harcolni a 2013-14-es idényben. Ráadásul szombati ellenfelünk, idegenben sem szerepel túl jól, az otthonuktól távol eddig mindössze 7 pontot gyűjtöttek, ez azonban nem szabad, hogy megtévesszen minket! Emlékezhetünk, hogy a Novara ellen szintén óriási favoritnak számítottunk, és aztán majdnem 1-1 lett a vége…   Hogy ezúttal ne fordulhasson elő hasonló, ahhoz magabiztos, és végig domináló játékot kellene bemutatni! Reméljük, tudja ezt Giuseppe Iachini vezetőedző is, akiről tudjuk, hogy előszeretettel variál a kezdőcsapaton. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy a múlt heti Lanciano elleni 1-1-nek milyen személyi következményei lesznek, mert ha edzőnk kicsit is következetes, akkor bizony néhány játékosnak nem szavaz majd bizalmat a Cittadellla ellen. A kapusposzt persze egyelőre megkérdőjelezhetetlen, mert Stefano Sorrentino továbbra is sérült, így pedig szinte 100%, hogy ismét Samir Ujkani áll majd a kapuban.

SamirUjkaniCittadiPalermovParmaFCPreivFw60Poe4xl

Ez végül is, nem akkora gond, mert ha abból indulunk ki, hogy az albán, olyan jellegű komoly hibát, ami mondjuk pontveszteséggel járt volna, még nem követett el. Úgy véljük, hogy Ujkani az elmúlt hetekben kapott gólokért nem igazán tehető felelőssé. A védelem viszont már annál inkább! Mióta Terzi visszakerült a csapatba, még nem hoztunk le meccset kapott gól nélkül, ez pedig azért sokatmondó adat. Annak tükrében pedig különösen, hogy amíg Milan Milanovic játszott a helyén, három mérkőzésen sem kaptunk gólt! Most jó esély van arra, hogy Milanovic visszakerüljön a kezdőcsapatba, mert Terzi a Lanciano otthonában kisárgázta magát, így ő biztosan nem lehet majd ott a Cittadella ellen. Egy kényszerű változtatás tehát már lesz a múlt héthez képest, mi azonban amondóak vagyunk, hogy a középpályán is szükség lenne a frissítésre! A jobbszélen játszó Morganella-nak ismét pihenőt kellene adni, mint ahogy a középen játszó Bacinovic-nak is. Persze, ez nem biztos, hogy meg fog történni, mert edzőnk kényszerhelyzetben van, ugyanis Alen Stevanovic, aki a Novara ellen remek produkciót nyújtott Morganella helyén, még mindig sérüléssel bajlódik, és biztosan nem tud majd pályára lépni szombaton. Így aztán lehetséges, hogy a Lanciano otthonában nagyot hibázó Morganella ismét kezdő lesz, bár szerintünk Pisano-val többre mennénk, ezt azonban már nem mi fogjuk eldönteni. Bacinovic posztjára is más javaslatunk lenne: mivel itthon vagyunk, ezért támadnunk kell(ene), így talán nem ártana egy támadó középpályást, vagy még egy csatárt a kezdőbe állítani. Szóba jöhetne Franco Vazquez, ám tudjuk, hogy ő, valamiért nemkívánatos személy a jelenlegi Palermo-ban, és ezúttal sem került még csak a keretbe sem. Kár, pedig egy esélyt tuti, hogy megérdemelne, és szívesen megnéznénk, hogy mit is tud valójában. Esély nélkül viszont nehéz, így aztán valószínűleg Di Gennaro lehet a beugró erre a posztra (már ha Iachini a 3-4-1-2- t választja), az ő teljesítménye azonban, eddig még nem győzött meg minket – és gyanítjuk, hogy Iachini-t sem! Nagy hiányzó lehet még a középpályáról Valerio Verre is, aki szintén eltiltás miatt nem játszik majd a Cittadella ellen. A támadósorban is akad hiányzónk, ugyanis Paulo Dybala hiába edzette már végig a hetet, a játékát egyelőre nem kockáztatjuk meg. Ez azért rossz hír, mert egy jó Dybala-ra nagy szükségünk lenne, azt ugyanis nem várhatjuk el, hogy minden meccset, egyedül Andrea Belotti döntsön el. Azt viszont reméljük, hogy Il Gallo folytatja a remek sorozatát, és szombaton a Cittadella ellen is a kapuba talál. (Egyébként Belotti-val kapcsolatos hír, hogy Luigi Di Biaggio meghívta az olasz U21-es B válogatottba, rajta kívül pedig még Valerio Verre képviseli majd csapatunkat.)

Abel+Hernandez+Citta+di+Palermo+Training+Session+717lxpYpD_5x

Abel Hernandez játéka is kérdéses (bár ott van a 21-es keretben), mert ő is kisebb sérüléssel bajlódik, de talán nem is lenne baj, ha Lafferty kezdene a helyén. Giuseppe Iachini egyébként a héten megpróbált magyarázatot adni Abel gyenge teljesítményére, amit egyértelműen azzal indokolt, hogy az uruguay-i támadó jelenleg nincs jó fizikai állapotban, ráadásul a térde is fáj, és ezért nyújt gyengébb teljesítményt. Abelnek időre, és rengeteg munkára van szüksége ahhoz, hogy utolérje magát. Meglátjuk, hogy sikerül-e Abelnek összeszednie magát, illetve azt is meglátjuk, hogy Iachini kiknek szavaz majd bizalmat szombaton, és hogy milyen felállást választ, a lényeg viszont az, hogy így vagy úgy, de sikerüljön legyőzni a Cittadella-t.

Azt a Cittadella-t, amely eddig összesen 3-szor ünnepelhetett győzelmet, 8-szor ikszelt és 6-szor alulmaradt. A jelenlegi formájuk sem túl jó, ugyanis utoljára október 13-án győztek (Padova 1-0), az viszont figyelemreméltó tőlük, hogy a 12. játéknapon Siena-ban (1-1), a 14. fordulóban pedig Cesena-ban (2-2) szereztek pontot. Egyetlen idegenbeli sikerüket egyébként még október elején, Carpi-ban (0-1) aratták, ez azonban nem tartozik a bravúr kategóriába. Arra most megmernénk esküdni, hogy szombati ellenfelünk hasonló harcmodorban játszik majd, mint tette azt a Novara, és a játékuk alapja a stabil védekezés lesz, ez pedig eddig, nem igazán ízlett Nekünk. Kérdés, hogy sikerül-e ez ellen valamit kitalálni szombaton, vagy újra megszenvedünk a győzelemért.

Természetesen mi az előbbiben bízunk, vagyis, hogy sok gólt lőve, végre magabiztos győzelmet aratunk a hazai közönség előtt, akiket jó lenne egy emlékezetes délutánnal megajándékozni. Ha így lesz, akkor szombat este már nem a hatodik helyen fogunk állni a hazai mutatók alapján felállított tabellán. Mint ahogy az összesített tabellán sem a másodikok szeretnénk lenni! Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a Renzo Barbera stadionból újra oroszlánbarlangot építsünk! Reméljük, a Cittadella már érezni is fog ebből valamit!

 

Keret:

PORTIERI: Braccalenti, Fulignati, Ujkani.

DIFENSORI: Andelkovic, Daprelà, Milanovic, Morganella, Munoz, Pisano.

CENTROCAMPISTI: Bacinovic, Barreto, Bolzoni, Di Gennaro, Lores, Ngoyi, Sanseverino, Troianiello.

ATTACCANTI: Belotti, Hernandez, Lafferty, Malele.