A kettőből legyen három, a háromból pedig négy!

418997

Bár hétfőn nagyon magabiztosan, 3-0-ra győztünk a sereghajtó Juve Stabia otthonában, szombaton valószínűleg ettől jóval nehezebb mérkőzés vár ránk a Stadio Renzo Barbera-ban. Következik ugyanis a Brescia (kezdés 15 óra), akiket korábban, pont a jelenlegi vezetőedzőnk, Giuseppe Iachini jutatott fel a Serie A-ba. Aktuális ellenfelünk (13. hely) az idei szezonban már nem nagyon álmodozhat a feljutásról, mi viszont annál inkább. Hét pontos előnnyel vezetjük a másodosztályt, és ahhoz, hogy az álmaink tovább éljenek, a mostani Brescia-t hazai környezetben kötelező lenne legyőzni.

Jó hangulatban várjuk a Brescia elleni szombati mérkőzést. No, nem azért, mert hétfőn hoztuk a kötelezőt és legyőztük az utolsó helyen szerénykedő Juve Stabia-t, hanem azért, ahogy legyőztük. A Stadio Romeo Menti-ben gyakorlatilag negyedóráig tartott a mérkőzés, ekkor ugyanis már két góllal vezettünk. Félóra alatt (közben még egy 11-est is kihagytunk…) ki is alakult a végeredmény (0-3), és ha a második játékrészben nem veszünk vissza a tempóból, akkor bizony nagyobb is lehetett volna a különbség! Csapatunk úgy futballozott, ahogy az elvárható ettől a kerettől, és a mutatott játék, végre eredményességgel is párosult. Nem kell hozzá jóstehetség, hogy megállapítsuk: ha a jövőben is ilyen teljesítményt nyújtunk a tabella második feléhez tartozó gárdák ellen, akkor gyakorlatilag egyenes út vezet a céljaink eléréséhez. Ennyire előre azonban nem szeretnénk szaladni, és inkább kis lépésekben haladnánk. Az újabb apró lépést, először a Brescia két vállra fektetése jelentené, akik ellen minden bizonnyal elég lenne egy hétfőihez hasonló produkció.

brescia

(A Brescia-nak jelenleg nem nagyon megy)

A bresciaiak jelenleg 37 ponttal (érdekesség, hogy 37 gólt rúgtak és kaptak is) csak a 13. helyet foglalják el a Serie B tabelláján, így elvileg nem kellene, hogy gondot okozzanak nekünk. Ráadásul, ha csak a jelenlegi formákat vesszük figyelembe, akkor még inkább a mieink mellett szólnak az esélyek. Mert amíg Giuseppe Iachini tanítványai az utóbbi két meccsen hat pontot gyűjtve felszálló ágba kerültek, addig Ivo Iaconi fiai az elmúlt három meccsen pont nélkül maradva egyre mélyebbre süllyedtek. A kék-fehérek a Crotone-tól (0-1) idegenben, a Carpi-tól (0-2) és a Latina-tól (0-2) pedig hazai pályán szenvedtek vereséget, úgy, hogy még gólt sem rúgtak.

caracciolo

(Utolsó bajnoki találatukat az ex-palermói Andrea Caracciolo (fenti képen) jegyezte, aki szombaton egész biztosan nem játszik ellenünk. Egyébként 328 perccel ezelőtt született ez a bizonyos Caracciolo-gól…)

Így aztán a szombati mérkőzés kérdése leginkább az, hogy háromról négyre jut-e a Brescia, aminek nyilván mi örülnénk a legjobban. Ez ugyanis azt jelentené, hogy a mieink kettőről háromra lépnének, vagyis a Bari és a Juve Stabia legyőzése után zsinórban harmadszor is győztesen hagynánk el a pályát. Ahhoz viszont, hogy ez a forgatókönyv megvalósuljon, ismét szükség lesz a jó egyéni teljesítményekre. A hétfői meccsen gyakorlatilag mindenki jól játszott, így aztán a volt csapata ellen készülő Giuseppe Iachini-nek, nagyon nem lenne oka változtatni, ám kényszerűségből mégis muszáj lesz. Sinisa Andelkovicra ugyanis nem számíthatunk szombaton, így helyette valószínűleg Milan Milanovic vagy Eros Pisano kerül majd a pályára. Andelkovic elvesztése mindenesetre nem túl jó hír, az viszont örömteli, hogy a Juve Stabia otthonában cserét kérő Ezequiel Munoz (alábbi képen) minden bizonnyal vállalni tudja majd a játékot, így a mostanában elég jól működő védelmünket, csak egy helyen kell megváltoztatni.

munoz

A középpályáról Davide Di Gennaro, a csatársorból pedig Abel Hernandez hiányzik majd a Brescia ellen, de ők azért könnyebben pótolhatók. Főleg úgy, hogy a támadószekcióba visszatér Kyle Lafferty, aki minden bizonnyal egyből a kezdőben is találja majd magát szombaton – bár erre azért nem vennénk mérget.

Franco Vazquez-1553114

Franco Vazquez (fenti képen) ugyanis olyan teljesítményt nyújtott az elmúlt hetekben, amivel egyértelműen rászolgálna a kezdő tagságra, így aztán az sem lenne meglepő, ha ezúttal az észak-ír kezdene a kispadon. (Paulo Dybala helye biztosnak tűnik a kezdő 11-ben.) Persze azt sem tartjuk kizártnak, hogy Iachini a középpályát teszi majd támadóbbá, és a Barreto-Maresca kettősből csak az egyik fog játszani, míg Vazquez amolyan csatárok mögötti támadó középpályásként szerepel majd. És hogy vezetőedzőnknek még nehezebb legyen a dolga, említsük meg Andrea Belotti nevét is, aki hétfőn pár perc erejéig már újra a pályán volt, és amennyiben visszanyeri az ősszel látott formáját, akkor ő is helyet követelhet magának a csapatban. A csatársorban tehát kellemes gondjaink vannak, de szeretnénk leszögezni: számunkra nem az a lényeg, hogy ki lövi a gólt, hanem az, hogy nyerjünk!

lafferty és dybala

(Kyle Lafferty (balra) és Paulo Dybala (jobbra) a Brescia ellen is nyerő páros lehet!)

A Brescia legyőzése pedig nagyon fontos lenne, mert akkor a hét pontos előnyünk egész biztosan megmaradna (reményeink szerint még nagyobb is lesz a fór) a fordulót követően, és ezzel a tudattal mehetnénk neki a Pescara, Siena, Varese elleni meccseknek, amelyeket egy hét alatt, szombat-szerda ritmusban kell majd letudnunk. Ezzel azonban még ráérünk foglalkozni, most az a legfontosabb, hogy szombaton valahogy legyőzzük a Brescia-t. Ha ez megtörténne, akkor a mieink kettőről háromra jutnának a zsinórban megnyert meccseket illetően, míg a vendégek sorozatban negyedszer szenvednének vereséget. Mi mást kívánhatnánk a végére, minthogy: legyen így!

 Várható kezdőcsapatok:

Palermo (3-5-2): Sorrentino; Munoz, Terzi, Pisano; Stevanovic, Barreto, Bolzoni, Maresca, Lazaar; Dybala, Lafferty. Allenatore: Giuseppe Iachini.

Brescia (4-4-2): Cragno; Zambelli, Mori, Lancini, Kukoc; Scaglia, Finazzi, Mandorlini, Grossi; Corvia, Mitrovic. Allenatore: Ivo Iaconi.

A 29. forduló további párosításai (zárójelben a tabellán elfoglalt helyezések):

Péntek (20:30 óra): Spezia (9)-Pescara (12)

Szombat (15 óra): Bari (17)-Avellino (4), Cittadella (20)-Carpi (11), Juve Stabia (22)-Ternana (16), Virtus Lanciano (5)-Novara (18), Latina (3)-Trapani (7), Modena (14)-Empoli (2), Reggina (19)-Crotone (8), Varese (15)-Padova (21) 18 óra: Siena (10)-Cesena (6)