A két ballábas támadósor

(Engedtessék meg annyit hozzáfűznöm a címhez, hogy Vazquez és Dybala is ballábas játékos. Köszönöm!)

Az idény eddig legkiforrottabb játékával, – amit igazából nyugodtan nevezhetek szemetgyönyörködtetőnek is – sikerült legyőzni a Bresciát hazai környezetben. Vazquez és Dybala támadópárként való szerepeltetése ugye eredetileg szükségmegoldásnak tűnt Abel Hernandez sérülése és Lafferty eltiltása miatt, de enyhénszólva, bevált a dolog!

A héten olvastam egy Dybalával készült interjút, amiben Vazquezről kérdezték. Paulo azt mesélte, hogy a pályán kívül is nagyon jól kijönnek, szinte az összes szabadidejüket együtt töltik, és az, hogy ennyire egy hullámhosszon vannak, meccs közben is megmutatkozik. A Brescia ellen testvériesen megosztoztak 1-1 gólpassz/gól arányban, rúgattak egymással 1-1 gólt, a csapat pedig behúzta a győzelmet. Hasonlóan egymáshoz, mindkettejüknek gödörből kellett kikászálódni. Vazquez a mellőzöttség, Dybala a sérülés után kereste a formáját, de úgy tűnik, hogy valami nagyon gyümölcsöző dolog van kibontakozóban. Iachininek kellemes gondjai vannak, hogy a brillírozó Dybala/Vazquez párost, Laffertyt, esetleg a meggyógyult Belottit játszassa-e.

#1Először

Apropó, Iachini. A mister nagyon jól összerakta a csapatot, érezni, hogy működik a rendszer, gördülékeny a támadásépítés, nincs az a görcsös kaparás, ami tavaly annyira jellemző volt a gárdára. Kicsit álmodoztam, hogy mi történne akkor, ha visszajutna a csapat az A-ba. Úgy értem, edzői vonalon. Iachiniről köztudott, hogy “B-menő”, nagyon megy neki a visszajuttatás az első vonalba, viszont valahogy az A-ban eddig elkerülte a szerencse, és sosem tudtam azt az eredményes munkát nyújtani a Serie A-ban, mint a B-ben.

#2Másodszor

Természetesen, nem kellene előre ilyen dolgokon töprengeni, az idő majd úgyis eldönti. De én úgy vélem, hogy a misternek sikerült felépítenie egy működő gépezetet, jó a kapcsolat játékos-edző, vezetés-edző és szurkolók-edző között, miért kellene hát váltani. Talán utoljára Delio Rossi idejében volt meg ugyanez a “kémia” a Palermo házatáján, és hátha ezzel a csapattal Iachininek is sikerülne az áttörés, és az A-ban is meg tudná mutatni, hogy ő nem csak másod(osztályú)hegedűs!

vegeA végén

Egy dolog azért nem értek a tréner döntéseivel kapcsolatban. Nem tudom, mi történhetett közte és Milanovic között, de látványosan mellőzi a fiatal szerb játékost. Úgy vélem, az őszi idényben Milanovicnak sikerült megmutatnia, hogy állja a sarat, és lehet rá számítani, viszont a téli szünet óta nem kap lehetőséget. Sokan biztosra vették, hogy Andelkovic kiválása miatt Milanovic újra szerepet kap a Brescia elleni meccsen, de Iachini inkább Vitiellót favorizálta.

terrone

A középpálya mai teljesítményéhez szeretnék még pár megjegyzést hozzáfűzni. A szélsők (Lazaar, Stevanovic) ma is jó formát mutattak, a Stevanovic helyett becserélt Pisanónak is voltak jó megmozdulásai. Bolzoni meglehetősen halovány volt, Barreto viszont kimondottan jól játszott. Számomra Maresca jelenti a kérdőjelet. Sokszor úgy tűnt, mintha nem találná a helyét, és “belezöldülne a gyepszőnyegbe”. Aztán ahogy felvette a ritmust, rá kellett jönnöm, hogy hasznos játékot nyújt, kicsit engem Pirlóra emlékeztet. Reméljük, hogy megtalálja a helyét, és a régi formáját!

A többi meccs eredményére pillantva, üldözőink megint jófejek voltak hozzánk! Az Empoli döntetlent játszott a Modena otthonában, a Latina hazai pályán kapott ki a Trapanitól, a Cesena kikapott a Sienától, az Avellino pedig vesztett a Bari vendégeként. Mindössze 2 mérkőzésen alakultak számunkra kedvezőtlenül a dolgok, a Crotone és a Lanciano is nyert, ez azonban nem változtat azon, hogy 9 ponttal ellépett a csapat az üldözőbolytól! Jövő hétvégén Pescara-idegenben.