„Kis” derbi

derby-palermo-trapani-585x279Szombaton délután 15:00-kor “kis” szicíliai derbire kerül sor. 1-10-es skálán 7,5-es erősségűnek tippelem a meccset.

A Trapani jelenleg a 6. helyen tanyázik 49 ponttal, mindössze 4-gyel lemaradva a második Empoli mögött. 12 győzelem mellett 13 x-et és 8 vereséget tudnak felmutatni, ami azért valljuk be, egy újonc esetében nagyon is figyelemreméltó teljesímény! A palermói meccsen rózsaszínfekete győzelem született; Lafferty, Barreto és Belotti találataival nyert a csapat 3:0-ra. Megtévesztő is lehet ez az eredmény, mivel jóideig csak Lafferty góljával vezettünk, és csak a 42. illetve a 48. percben sikerült bevinnünk a kegyelemdöfést a gránátosoknak. Ahogy említettem, meglepetésre ad okot a Trapani szereplése a Serie B-ben, és nagy súlyt nyom a latba csodacsatáruk, Matteo Mancosu csillogása, aki 20 góllal vezeti a másodosztály góllövőlistáját. Roberto Boscaglia vezetőedző remek kis csapatot épített fel, muszáj hozzátennem, hogy szinte csak olasz játékosokból. Összesen 3 légiósuk van, akik közül ráadásul az egyik olasz származású, német állampolgár. Külön érdekesség, hogy a Trapani is büszkélkedhet magyar edzőkkel, 1948-49-ben Politzer Lajos, 1953-ban pedig Plemich Ferenc révén. Remélhetőleg sok szurkoló elkíséri a csapatot Trapaniba, ahol egyébként nem biztos, hogy barátságos hangulat fogja fogadni a mieinket, hiszen a gránátosok szurkolói “rossz oldalra álltak”; szimpatizálnak a Cataniával, ergo a Palermo szurkolóival nem túl baráti a viszonyuk. Viszont ez nem jelenti azt, hogy olyan ellenséges lenne az atmoszféra, mint a cataniai Massiminóban.

9696f6ae9d1d94036bb827a74779f8d3

A hetet a csapat egy nyitottkapus edzéssel kezdte, és mi sem mutatja jobban, hogy a csapat mellett a szurkolótábor is “rendben van”, mint hogy egy szimpla edzésre hétköznap 4000 ember látogatott ki.

Iachini mester 2 formációt is kipróbált annak érdekében, hogy megtalálja a legütőképesebb összeállítást.

1°: Sorrentino; Vitiello, Milanovic, Terzi; Pisano, Ngoyi, Di Gennaro, Barreto, Lazaar; Belotti, Lafferty.

2°: Ujkani; Monteleone, Struna, Aronica; Stevanovic, Bolzoni, Verre, Vazquez, Daprelà; Troianiello, Dybala.

Szerencsére nincs eltiltott játékos a keretben, vannak viszont maródi embereink; Hernandez, Morganella és Maresca külön edzettek társaiktól, Munoznál pedig a lábhajlító izom sérülését állapították meg a csapat orvosai, nagy a valószínűsége tehát, hogy nem fog pályára lépni szombaton.

Nem megszokott dolog, de ha végiggondolom, a szezon során eddig Zamparini elnök nem igazán hallatta a hangját. Remélhetőleg ez azért van, mert elégedett a dolgok alakulásával. A napokban azonban nyilatkozott Zampa, ebből gyűjtögettem össze pár gondolatot:

“Iachinivel és Perinettivel együtt fogjuk kialakítani a csapatot a következő szezonra.”

“Ha Sorrentino nyugdíjba megy, Ujkani lesz az elsőszámú kapusunk.”

“Kurtic ott fog pályára lépni, ahol én mondom.”

Úgy tervezem, hogy a visszajutással egy új korszak kezdődik.”

Félszemmel a többi pályára nézve, az üldözőboly programja a fordulóban (tippeléssel együtt):

Empoli-Ternanasima Empoli győzelem

Cesena-Speziakemény meccs lesz, valószínűleg hazai győzelemmel, de a Spezia meglepetést is okozhat.

Crotone-CarpiCrotone-győzelem

Latina-Novarahazai győzelem

Siena-Lanciano X

Avellino-Brescia X

 

Szombat – 15:00!!!