Latina-ban még szépen kell muzsikálni

latina palermo kezdőkép

A tavasz rangadója következik. Igen, tudjuk, korábban ezt mondtuk az Empoli elleni kilencven percünkre is, ám akkor még nem számítottunk arra, hogy az április végén esedékes Latina elleni összecsapásunkra szintén használhatjuk majd ezt a kifejezést. 35 forduló elteltével viszont már tudjuk: a tavasz legnehezebb derbije valószínűleg még csak most szombaton (kezdés: 15 óra) jön! A Latina ugyanis, hozzánk hasonlóan megnyerte az utolsó négy bajnokiját, a remek formájának köszönhetően pedig fel is ugrott az automatikus feljutást érő második helyre. Mielőtt azonban „aranycsatának” neveznénk a szombati bajnokit, nem árt egy dolgot tisztázni: hét fordulóval a bajnokság vége előtt 15 pontos előnnyel vezetünk, így egy esetleges idegenbeli bravúrral – no meg a többi mérkőzés eredményének kedvező alakulásával – akár már a hétvégén bajnoki címet ünnepelhetünk! Jöjjön a Latina elleni mérkőzés beharangozója!

 Eddig szépen muzsikál a Giuseppe Iachini által irányított kedvenc együttesünk. A 2014-es naptári évben többek között már elhúztuk a Bari, a Brescia, a Pescara, az Avellino és a Trapani nótáját is, szombaton pedig a Latina-ét szeretnénk. És ha ezúttal sem mond csődöt a hangszerünk, akkor könnyen lehet, hogy a tavasz hátralévő részében már nem is kell majd több nótát húznunk. Mert amennyiben szombaton győzelmet aratunk a latinai Stadio Domenico Francioni-ban, és mindeközben a többi riválisunk (az Empoli és a Crotone) sem szerez három pontot, akkor gyakorlatilag megnyertük a bajnokságot. Ehhez azonban egész biztosan lesz még egy-két szava az aktuális vendéglátónknak is.

latinapalermo-foto

A Latina ugyanis jelenleg az elsőszámú üldözőnknek számít. Igaz, a hátrányuk tetemes, de az eddigi szereplésük így is dicséretes. A B ligában újoncnak számító kék-fekete klubot talán nem sokan vették komolyan a szezon első felében, a feljutásra esélyes csapatok között pedig egyáltalán nem is emlegették. Roberto Breda legénysége azonban ezzel mit sem törődött, inkább szép csendben gyűjtögette a pontjait, ami odavezetett, hogy a 36. fordulót már a második helyről kezdhetik. Különösen az elmúlt hetekben nyújtott produkciójuk figyelemreméltó, hiszen a Carpi-t, a Reggina-t, a Novara-t, és a Bari-t is legyőzték, pedig tudjuk, a kiesés ellen menekülő csapatokat a bajnokság ezen szakaszában már nem olyan könnyű legyőzni. A Latina-nak viszont sikerült, éppen ezért kellő tiszteletet érdemelnek, és ezt, nem csak a közelmúlt eredményei mondatják velünk!

2480800-latina

Ki ne emlékezne rá, hogy az ősszel a Barbera-ban is „megfricskáztak” (1-2) minket, és azzal, akkor el is buktuk az első helyet. Szerencsére erre most nincs esély, mert bármilyen eredmény születik szombaton, mi akkor is a dobogó tetején maradunk, arra viszont van sansz, hogy revánsot vegyünk a Latina-n. Mert a novemberi csata óta, a mieink rengeteget fejlődtek, amit nemcsak a tabella jelenlegi állása, hanem a 2014-es eredményeink is mutatnak: ebben az évben ugyanis, tétmeccsen még egyszer sem szenvedtünk vereséget! Ezt a remek sorozatot pedig Latina-ban is szeretnénk továbbnyújtani, sőt, ha lehet, egy bravúrral megkoronázni. Az ugyanis, akár még a végső korona elnyerését is jelenthetné, ez azonban egyelőre nemcsak rajtunk múlik!

123350-3 iach

A hírek szerint Giuseppe Iachini (fenti képen) vezetőedző ugyanazzal a kezdő tizeneggyel vág majd neki a szombati rangadónak, mint amelyik legutóbb legyőzte a Reggina-t. Éppen ezért valószínűleg a hadrend sem fog változni, és a jól bevált 3-4-1-2-ben lép majd pályára a csapat. Az biztos, hogy Munoz és Morganella továbbra sem bevethető, ezért a védelem jobb oldalán ezúttal is Roberto Vitiello (az alábbi képen) juthat szerephez, aki véleményünk szerint az elmúlt hetekben, elég meggyőzően helyettesítette a hiányzókat.

vitiello

A Mister elvileg a középpályán sem tervez változtatást, ám ebben mégsem vagyunk teljesen biztosak, hiszen Enzo Maresca felépült sérüléséből, és ő helyet követelhet magának a kezdőben. A támadószekcióban nagy valószínűséggel a Vazquez, Lafferty, Dybala hármas kapja majd meg a bizalmat, akiktől szombaton is gólokat várunk. És ha már a csatársort említjük, akkor van még egy jó hírünk: állítólag már Abel Hernandez  (a lenti képen) is újra egészséges, aki minden bizonnyal le is ül majd a kispadra.

Abel-Hernandez_2959020

Majdhogynem a legerősebb kerettel utazunk tehát Latina-ba, ahol reméljük, Giuseppe Iachini együttese ismét szépen fog majd muzsikálni! Mert ha sikerülne elhúzni a hazaiak nótáját, és közben a többi helyszínen is az általunk kívánt zenét játszanák, akkor a tavasz további részében akár már le is tehetnénk a hangszert. Minden más esetben viszont tovább kell játszanunk…

 Keret:

PORTIERI: Fulignati, Sorrentino, Ujkani.

DIFENSORI: Andelkovic, Daprelà, Lazaar, Milanovic, Pisano, Terzi, Vitiello.

CENTROCAMPISTI: Barreto, Bolzoni, Di Gennaro, Maresca, Ngoyi, Stevanovic, Troianiello, Vazquez, Verre.

ATTACCANTI: Belotti, Dybala, Hernandez, Lafferty.

 Várható kezdőcsapatok:

Latina (3-5-2) – Iacobucci; Esposito, Cottafava, Brosco;  Ristovski, Bruno, Viviani, Crimi, Alhassan; Jonathas, Paolucci. Allenatore: Roberto Breda.

Palermo (3-4-1-2): Sorrentino; Vitiello, Terzi, Andelkovic; Stevanovic, Bolzoni, Barreto, Lazaar; Vazquez; Lafferty, Dybala. Allenatore: Giuseppe Iachini.

A 36. forduló további mérkőzései (zárójelben a forduló előtti elfoglalt helyezések):

Péntek: 15 óra: Pescara-Novara 0-0 (már végeredmény) 18 óra: Modena (9)-Ternana (16)

Szombat: 15 óra: Avellino (11)-Crotone (4), Cesena (5)-Brescia (14), Empoli (3)-Spezia (7), Padova (20)-Bari (13), Reggina (21)-Cittadella (19), Siena (6)-Carpi (15), Trapani (10)-Juve Stabia (22), Varese (17)-Virtus Lanciano (8).