Már megint előjött a betegség

Kapásból tudnánk mondani a közelmúltból legalább hat (de lehet, hogy még ettől is több…) olyan meccset, amelyeken a 90. percben vagy azután buktunk el fontos pontot, pontokat. Szombaton ismét hozzáírhattunk egy újabbat ehhez a listához, ugyanis az Empoli a 94. percben, ráadásul egy 11-essel mentette 3-3-ra a forduló rangadóját a Barbera-ban, megfosztva ezzel a mieinket egy értékes győzelemtől! Bár bíztunk benne, hogy itt a Serie B-ben nem jön elő eme betegségünk, erre sajnos elég hamar, már a 3. játéknapon sor került. Pedig többször is úgy éreztük, hogy ez a meccs meg lesz, mert negyedóra után 2-0-ra és a végén 3-2-re is vezettünk, ám képtelenek voltunk lezárni a találkozót és kétszer is hagytuk visszajönni a toszkánokat, akik így megérdemelten vittek el egy pontot. És mivel az Empoli olyan csapat, amely szintén pályázik a feljutásra, még inkább fájhat a fejünk a hazai döntetlen miatt! Mindazonáltal, azt is el kell ismernünk, hogy a hétvégén kevés volt a jó teljesítmény a csapatban, ami az alábbi játékos-értékelős részből is kiderül majd!    

Josip Posavec: Annak ellenére, hogy 3 gólt is kapott, összességében nem védett rosszul! 2-1 után, az első félidő második részében különösen sok dolga volt, amelyeket jól oldott meg, de a folytatásban sem bakizott nagyot. Hogy benne volt-e valamelyik gólban? Talán a toszkánok első találatánál bátrabb is lehetett volna…

Thiago Cionek: A góljánál gyönyörűen emelkedett a magasba, apró bökkenő, hogy Simic fejesénél is ugyanígy kellett volna felugrani hátul! Ezzel együtt, a védőink közül messze ő nyújtotta a legjobb produkciót szombaton!

Aljaz Struna: Hát, kiderült, hogy erősebb ellenféllel szemben mégsem olyan stabil az a védelem, amit Struna-val fémjeleznek! Noha a vendégek góljaiból egyik sem írható kimondottan a szlovén számlájára, mégsem lehetünk elégedettek a 6-osban futballozó védővel! Elvileg, Tedino is tőle várta, hogy kikapcsolja a toszkán csapat veszélyes támadóit, ezt azonban egyáltalán nem tudta megvalósítani, mi több, sokszor alapvető hibákat is elkövetett!

Giuseppe Bellusci: Nagyon gyengén futballozott, pedig az ember azt várta volna, hogy a volt csapata ellen égni fog a bizonyítási vágytól! Ehelyett, rettenetesen sok hibával játszott, Caputo első góljánál pedig érthetetlen volt, hogy miért hátrált be, és miért nem állt a lövés elébe! Szyminski jobbnak tűnt az első két meccsen ugyanezen a poszton.

Andrea Rispoli: Az egyik legjobb palermói volt szombaton! Gnahoré gólja előtt nagyszerűen indult meg, amivel már-már régi önmagát idézte, de ezen kívül is megtett mindent a rózsaszín-fekete csapatért!

Mato Jajalo: Kritikán aluli teljesítmény, alig lehetett hallani a nevét az összecsapás során! Rade Krunic akkor és úgy vezette át a labdát a középpályán, ahogyan csak akarta, miközben Jajalo semmilyen ellenállást nem fejtett ki! Foghatnánk arra, hogy Jajalo is a múlt heti válogatottság miatt játszott ilyen gyengén, de ő máskor is ezt a szürke produkciót nyújtja, szóval, a kérdés sokkal inkább az, hogy mit keres még mindig a kezdőben…?

Eddy Gnahoré: Ha a 94. percben nem követi el azt a buta és felesleges szabálytalanságot, amiért 11-eshez jutott az Empoli, akkor most a meccs emberének titulálnánk – már csak az okos gólja miatt is! A történtek ismeretében azonban, nem nevezhetjük kiválónak a produkcióját, de azt azért megállapíthatjuk vele kapcsolatban, hogy Coronado mellett ő a másik legjobb nyári igazolásunk eddig!

Ivaylo Chochev: Tedino szerint azért játszott rosszul a bolgár és azért kellett lecserélni, mert belőle nagyon sokat kivettek a múlt heti válogatott fellépések, amit most csak azért fogadunk el, mert tudjuk, hogy Chochev győztes gólt lőtt a svédek ellen! Ezzel együtt, egyszer már a Palermo mezében is mutathatna valamit, de ez az Empoli ellen sem történt meg! Éppen ezért teljesen jogos volt a cseréje!

Haitam Aleesami: Szintén egy olyan játékos, aki tudása alatt futballozott az Empoli ellen! Róla valóban elmondható, hogy sok energiájába kerülhetett a norvég nemzeti mez viselése, mert Aleesami ritkán szokott ilyen enervált lenni, mint amilyen szombaton volt! Nem elég, hogy a toszkánok rengetegszer adták be mellőle a labdát, ezúttal még a támadások segítésében sem tudott résztvenni, ami ugyancsak nagyon hiányzott!

Igor Coronado: 14 perc alatt kiosztott egy gólpasszt, majd lőtt egy csodálatos gólt is, amivel újfent jelezte, óriási értéke a jelenlegi csapatnak! A támadójátékunk egy az egyben rajta múlott és látva a többiek halovány produkcióját, kijelenthetjük, hogy igencsak nagy bajban lettünk volna, ha a brazil valamilyen okból kifolyólag nem játszhat ezen a rangadón! Jó lenne, ha a jövőben mások is fel tudnának nőni az ő szintjéhez!

Ilija Nestorovski: Árnyéka volt önmagának, palermói pályafutása alatt talán még sosem játszott ennyire gyengén, mint a hétvégén. Kár, hogy pont egy rangadón nem tudott semmit sem segíteni a csapatán, de vélhetően a macedónt is nagyon megviselték a múlt heti válogatott meccsek, ezért valahol érthető is, hogy ezúttal nem volt jó formában!

A csereként beállók közül, Radoslaw Murawski nem sokkal tett többet a pályán, mint akit váltott (Chochev), Aleksandar Trajkovski ugyanakkor már kicsivel több gondot okozott az Empoli védőinek, mint a honfitársa. Ugyanakkor, a vendégek kapujára Trajko sem jelentett komoly veszélyt, ami kritika egy csatárnál. Az utolsó percekben pályára lépő Morganella-t már csak azzal a szándékkal küldték be, hogy sikerüljön kihúzni a 3-2-t, ami végül meghiúsult, de nem a svájci miatt.