Izzasztó este volt

A Serie B-ben tényleg nincs előre lefutott meccs. Erről, újfent meggyőződhettünk hétfőn, amikor a Palermóba nyeretlenül, sereghajtóként érkező Pro Vercelli kis híján meglepett bennünket a Barbera-ban. Mondjuk a frászt így is ránk hozták azzal, hogy a 20. percben vezetéshez jutottak, de szerencsére volt a támadósorunkban egy Ilija Nestorovski, aki gondoskodott arról, hogy végül mégis a papírforma érvényesüljön a 6. forduló zárómeccsén. A macedón csatár két góljának hála, egy igencsak izzasztó estén sikerült fordítanunk és itthon tartanunk a három pontot, amivel felkúsztunk a tabella 3. helyére, egy pontra megközelítve a két éllovast! A rangsort böngészve tehát, egyre inkább van okunk mosolyogni, nem úgy, mint a csapat és néhány játékosunk hétfői teljesítményét látva! Na, jöjjön a fiúk kivesézése!

Josip Posavec: Két részre kell bontanunk a fiatal horvát kapus értékelését! Az első félidőben katasztrófa volt, amit művelt, gyakorlatilag egyetlen labdát nem tudott megfogni, és nem rajta múlott, hogy a Pro Vercelli játékosai mindössze egyszer találtak a kapunkba. A vendégek gólja előtt ugyan fogott egy nagyot, ám ezt le is rombolta azzal, hogy a védése után azonnal rossz helyre ütötte a labdát, amit Bifulco köszönt is szépen. Az első negyvenöt percben tehát, rettenetesen teljesített, a szünet után viszont feljavult a produkciója! Raicevic lesgólja előtt bravúrt mutatott be, miként Mammarella lecsúszott beívelésénél is résen volt, a hajrában pedig rendre magabiztosan jött ki a kapuból és ekkor már az öklözéseivel sem volt baj! Ettől függetlenül, erősebb csapatok ellen aligha fog beleférni, ha egy félidőn át betlizik!

Thiago Cionek: Nem volt jó meccse a lengyel válogatott védőnek sem! Sokszor bizonytalan volt, de komolyabb hibát azért nem követett el, aminek köszönhetően így is a jobbak közé tartozott hétfőn este.

Aljaz Struna: Végre egy meccs, amely után nem kell különösebben kritizálnunk a szlovént! Hétfőn ő volt a legbiztosabb a három védő közül, ami abból látszott, hogy a vendégek támadói ezúttal nem is igazán tudták hibára kényszeríteni! Ezen felül pedig, sokszor kérte el a labdát hátul, és indította el a támadások építését is!

Przemyslaw Szyminski: Ne kerteljünk, gyengén futballozott! Ráadásul, a vendégek góljában is benne volt, oly módon, hogy Gnahoré egyszerű hátra passzát érthetetlen módon kiengedte szögletre, amelyből aztán vezetéshez is jutott a Pro Vercelli. Fogalmunk sincs, hogy mi járhatott a lengyel fejében akkor, amikor szögletre kísérte a labdát, de ami ennél is nagyobb baj, hogy a meccs hátralévő részében sem nyújtott kimagaslót! Többet vártunk!

Andrea Rispoli: Jobb, ha elfelejtjük a hétfői teljesítményét! Tőle szokatlan módon, rettentő gyengén játszott, az első félidőben hallani sem lehetett a nevét, ezáltal a támadásoknál is hiányoltuk a felfutásait, beadásait! Remélhetőleg, csak a fáradtság miatt futballozott ilyen gyengén!

Eddy Gnahoré: Még egy olyan játékos, aki ezúttal igencsak halovány volt! Bár próbált vállalkozni, nagyon sok labdát veszített vagy adott el a középpályán, az előrefele passzai sem sikerültek, sőt mi több, Szyminski-vel együtt hozták össze azt a szögletet, amelyből a 20. percben gólt kaptunk! Teljesen jogos volt a cseréje, mert hétfőn védekezésben és támadásban is elmaradt attól, amit valójában tud!

Radoslaw Murawski: Küzdött, hajtott, strapálta magát rendesen, de a labdával azért nem sok emlékezetes megmozdulása volt! Kiderült, Coronado pótlására képtelen a lengyel, még ha Tedino ezt is várta tőle, ám a középpálya közepén azért megállta a helyét! A kakaskodás miatt összeszedett sárga lapért kár volt az utolsó percekben!

Ivaylo Chochev: Oly sok sarat raktunk már a bolgár srácra, hogy azt megszámolni is lehetetlen, ezúttal viszont végre pozitív jelzőkkel illethetjük! Tudniillik, a Pro Vercelli elleni szenvedős sikerben óriási érdemei voltak Chochev-nek, hiszen Coronado hiányában egyedül ő volt képes megfelelő labdákkal kiszolgálni Nestorovski-t, aki két passzát is gólra váltotta! A gólpasszain túl, több hasznos megmozdulása is volt a 90 perc során a palermói 18-asnak, amikor pedig emberhátrányba kerültünk, rutinos módon harcolt ki fontos bedobásokat, vagy szabadrúgásokat a csapatnak, ezzel is ölve az időt! Summa summarum, Chochev mutatott valamit a képességeiből, és ha mindig így játszott volna, mint hétfőn, egészen más lenne a megítélése a szurkolók szemében is!

Michel Morganella: Előre tudtuk, hogy halott ötlet a svájcit a balszélre tenni, ugyanis gyakran még az eredeti posztján, a jobb oldalon sem képes megfelelő teljesítményre, de a kényszer nagy úr volt hétfőn! Ennek függvényében nem ért minket meglepetésként a Pro Vercelli elleni gyengécske teljesítménye, ugyanakkor sajnáljuk, hogy nem tudta megcáfolni a vele kapcsolatos félelmeinket! Nagyon kellene, hogy Aleesami vagy Rolando felépüljön, mert hosszútávon – mind védekezésben, mind támadásban – óriási gondban lehetünk, ha a jövőben is Morganella-nak kell ezen a poszton játszani!

Aleksandar Trajkovski: Nincs formában Trajko, és ezt a 47. perc eseménye is tökéletesen megmutatta! Ekkor, körülbelül 18 méterről, középről végezhetett el szabadrúgást a macedón csatár, amit aztán méterekkel a kapu fölé durrantott. Pedig tudjuk róla, hogy kiváló rúgótechnikája van, de sem ebből, sem pedig a további képességeiből nem láttunk semmit hétfőn, így hát, abszolút érhető volt a cseréje! Jó lenne, ha összeszedné magát!

Ilija Nestorovski: Ha nincs a 85. percben összeszedett piros lapja, akkor most egyértelműen a meccs hőseként beszélnénk a macedónról, de a buta kiállítása sokat levesz a hétfői produkciójának az értékéből! Ezzel együtt, az vitathatatlan, hogy klasszis teljesítményt nyújtott az ellenfél kapuja előtt, hiszen gyakorlatilag kétszer kapott csak megfelelő labdát a társaktól a Pro Vercelli ellen, neki viszont ennyi is elég volt ahhoz, hogy a szezon során először duplázzon! Különösen a második gólja volt szép, mert annál a találatnál kellett az egyéni kvalitása is, ám az utolsó 5 plusz 5 percre borzasztóan nehéz helyzetbe hozta a társait a kiállítással! Sárga lap tudatában nem kellett volna szándékosan belekezelni a labdába, csapatkapitányként ennél jóval megfontoltabbnak kellett volna lennie a hajrában! Noha hétfőn végül is nem lett nagyobb baj a butaságából, szombaton irgalmatlanul fog hiányozni a csapatból – már csak a többi csatárunk formáját is látva!

Az 59. percben beszálló Pawel Dawidowicz ezúttal középpályásként kapott szerepet, s összességében nem is okozott csalódást, mert a védekező feladatát jól ellátta. A lengyel pályára lépésével tehát, egyértelműen stabilabbak lettünk, mint voltunk Gnahoré-val, de ugyanilyen jó húzás volt Tedino-tól Embalo beküldése is a 65. percben! A színes bőrű játékos megint új lendületet hozott a pályára a gyorsaságával és a cseleivel, mindazonáltal az önzőségén és a helyzetkihasználásán (a 94. percben szemben állt a kapussal, mégis borzasztó megoldást választott) sürgősen változtatnia kellene a jövőben!