Egy hölgy rózsaszín-feketében: ő Noemi La Colla

Felsorolni is nehéz lenne, hogy a Palermania Blog életében mennyi minden történt már az elmúlt több mint nyolc évben, de ami most következik, az mégiscsak kuriózum lesz! Méghozzá azért, mert a focis blogoknál ritkaságnak számít, ha egy hölggyel készítenek interjút, nálunk viszont most ennek lehettek a szemtanúi az alábbi posztban. Az elhatározásunk mögött az állt, hogy az oldalunknak – az elemzéseink szerint – kevés a hölgy olvasója és követője, ezért úgy döntöttünk, hogy ha már nemrég nőnapot ünnepeltünk, akkor egy poszt erejéig megpróbáljuk közelebb hozni a magyar csajokhoz is a kedvenc csapatunkat, ugyanis nincs abban semmi különös, ha egy hölgy is rajong a rózsaszín-fekete színekért! Erre hoztunk is egy kitűnő példát, méghozzá Noemi La Colla személyében, akiről elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy imádja, és az élete legnagyobb szerelmének is tekinti a Palermo Calcio-t. A szicíliai leányzóval az instagramon ismerkedtünk meg, és amint megláttuk a megosztott képeit, már tudtuk: ő lehet az a hölgy, akivel tehetünk egy próbát az oldalunk női táborának a szélesítésére is! Örömmel jelentjük, hogy Noemi segített nekünk ebben a célkitűzésünkben, és nem utasította el a megkeresésünket interjú-ügyben, így pedig újfent megszületett egy különleges és érdekes poszt, amelyben ezúttal bemutatunk Nektek egy olyan elkötelezett, igazi Palermo-szurkolót a gyengébbik nem képviselői közül is, aki remélhetőleg, követendő példaként szolgál majd sok női honfitársunk szemében is! Fogadjátok nagy-nagy szeretettel Noemi La Colla-t és az ő válaszait Palermóból – a Palermania Blogon!

1. Mindenekelőtt üdvözlünk Téged a Palermania Blogon, és köszönjük szépen, hogy elfogadtad a felkérésünket erre az interjúra. Mivel mi még újnak számítunk az instagramon, ezért nem olyan régóta ismerjük és követjük egymást, viszont egy dolog nagyon hamar kiderült Rólad, amikor megláttuk a profilodat: mégpedig az, hogy egy óriási Palermo-szurkoló vagy! Mindig szerettünk volna találni egy olyan hölgyet, aki ekkora rajongója a rózsaszín-feketéknek, és most örömmel konstatáljuk, hogy megtaláltuk benned ezt a személyt! Mesélsz nekünk arról, hogy mikor és hogyan kezdődött Nálad a Palermo Calcio iránti szerelem?

  • Noemi La Colla: Nagyjából 6 éves korom óta vagyok a Palermo szurkolója. Édesapám elvitt engem egyszer egy meccsre a stadionba, és attól a pillanattól kezdve elkezdtem szurkolni a Palermónak.

2. Több megosztott képednél is írtad, hogy a Palermo Calcio az egyetlen szerelmed, akit örökké a szívedben is fogsz hordozni! De mit szeretsz a futballban? Csak azért kérdezzük, mert a hölgyek általában más sportágakat részesítenek előnyben, legalábbis Magyarországon, és tudtunkkal Palermóban is vannak más sportcsapatok. Esetleg előre meg volt írva a sorsod mondjuk családi hagyományok alapján, vagy kötődsz valahogyan a labdarúgáshoz?

  • Noemi La Colla: Mint ahogyan az előbb is mondtam, még kislányként vitt el édesapám a stadionba, és onnantól kezdve mindig imádtam ezt a sportot, amelyet néhány alkalommal én magam is gyakoroltam.

3. Tudjuk, hogy van egy Rosanero Girls nevű szurkolói csoport is Palermóban. Tagja vagy-e ennek, és mi a véleményed erről a női szurkolói csoportról?

  • Noemi La Colla: Nem, nem vagyok tagja a Rosanero Girls nevű csoportnak, azonban egy picit követem őket, és úgy látom, hogy ez egy csodálatos csoport! Az, hogy ma van egy hölgyekből álló szurkolói csoport, azt gondolom, hogy ez nem egy általános dolog más csapatoknál, és ez tetszik is nekem! Méghozzá nagyon…

4. Több bejegyzésedből láttuk már, hogy nagyon szimpatikus módon, jársz meccsekre is. Mióta és milyen gyakran látogatsz ki a Barbera-ba? Esetleg vannak barátnőid is, akiket szintén érdekel a csapat, vagy az ismerősi körödben egyedüli hölgyként szurkolsz a csapatnak?

  • Noemi La Colla: Igen-igen, amikor csak tehetem, mindig megyek a Barbera-ba szurkolni az én imádott rózsaszín-fekete színeimért! Nagyon sokszor az édesapámmal megyek a meccsekre.

5. Ha jól láttuk, amikor kint vagy élőben a Barbera-ban, akkor mindig a Curva Nord-ból szoktad nézni a meccseket. Az a Te törzshelyed? És hogyan fogadtak ott? Miért onnan szereted nézni a meccseket? A szurkolás miatt?

  • Noemi La Colla: Igen, én mindig a Curva Nord-ba megyek! Azért megyek oda, mert imádom azt az atmoszférát, és mert itt szenvedéllyel énekelhetek és szurkolhatok a kedvenc csapatomnak, a kedvenc színeimért! Összegezve, imádom a Curva Nord hangulatát, és imádok énekelni, szurkolni az én imádott Palermómnak!

6. Vannak-e nők, és nagyjából mennyi lehet a számuk a Palermo ultrák között?

  • Noemi La Colla: Őszintén szólva nem tudom! Nagyon valószínű, hogy azok a hölgyek, akik itt vannak és szurkolnak, a Rosanero Girls tagjai, de női ultrák nincsenek!

7. Egyébként mennyire természetes az a mai Palermóban, hogy egy hölgy óriási focirajongó? Manapság azt szoktuk megfigyelni az olasz futballközvetítések alatt, hogy nagyon sok hölgy van kint a meccseken. Igaz ez a tendencia Palermóban is, ahol azért az utóbbi időben sajnos nem olyan magasak az átlag-nézőszámok? De kérdezhetnénk úgy is, hogy mennyire népszerű ma a csapat a hölgyek körében?

  • Noemi La Colla: Igen, vannak itt is olyan hölgyek, akik szurkolnak a Palermónak, de a nagyobb részük azért nem imádja ezt a sportot! Úgy gondolom, hogy ezzel a rám jellemző, futballért és a csapatért rajongó szenvedéllyel nem sokan vagyunk itt, ebben a városban!

8. Láttuk, hogy több meccsen is kint voltál már az idei szezonban, és legutóbb a Lecce elleni rangadót is élőben láttad. A csapat végre megszerezte az első győzelmét hazai pályán 2019-ben, ami a tabella és morális szempontok miatt is fontos volt! Mesélsz nekünk, hogy milyen volt a meccs és a hangulat szombaton a stadionban?

  • Noemi La Colla: Mint mindig, most is a Curva Nordba mentem, méghozzá jóval a kezdés előtt, mert nem akartam lemaradni a csapat bemelegítéséről sem! A meccs csodálatos volt, és ugyan egy kicsit szenvedett a csapat, mert a Lecce is egy jó csapat, amelyik tudta tartani magát Palermóban, szerencsére sikerült pozitív eredményt elérni, és így még mindig megvan a lehetőség reménykedni a Serie A-ba való feljutásra! A hangulat is csodálatos volt a meccsen, a kanyar végig énekelt és én velük együtt ösztönöztem, buzdítottam a csapatom szívét!

9. Mi volt az eddigi legnagyobb élményed a Barbera-ban?

  • Noemi La Colla: Nagyon sok hazai Palermo-meccsen voltam már jelen, így élményből sem kevés van! Emlékszem egy Trapani elleni, 3-0-ás derbi-győzelemre, ami azért volt különleges, mert derbit nyerni mindig egyedi dolog! Aztán szintén élőben láttam a Napoli elleni 3-1-es csodaszép győzelmet is: a csapatnak nem ment jól akkor, de mégis csinált egy kiváló mérkőzést és itthon tartotta az oly értékes három pontot! További élmények még, amikor a Palermónak sikerült megszerezni a három pontot más 90 percek alatt is!

10. Ki volt a kedvenc a játékosod a csapatból, és jelenleg ki az? És miért?

  • Noemi La Colla: Volt egy pár játékos, akiket én nagyon preferáltam – Miccoli-tól Amauri-ig vagy Pastore-ig! Ők valamennyien fontos játékosai voltak ennek a csapatnak! A mostani csapatból Nestorovski a kedvencem, annak ellenére is, hogy néhány alkalommal nincsenek kivételes meccsei, de mégis biztosan állíthatom, hogy ő a kedvencem, mert az utolsó, aki feladja és mert ő a mi kapitányunk is!

11. Kedvelted-e Miccolit, amikor még a csapat játékosa volt? Illetve megváltozott-e róla a véleményed a történtek hatására?

  • Noemi La Colla: Mint ahogyan az előbb is mondtam, említettem őt a kedvenceim között! Itt Palermóban, egy igazi bajnok volt a pályán, egy nagy kapitány és egy fantasztikus játékos! Nagyon magas szintre vitt el minket a góljaival, vagyis, ő egy nagyon nagy játékos – de ismétlem, hogy a pályán! Mert a pályán kívül már nem volt egy igazi bajnok, miután azt mondta, amit Falcone ellen…

12. És női szemmel nézve, ki a legszimpatikusabb srác (nem csak szigorúan a focitudását nézve) a jelenlegi csapatból?

  • Noemi La Colla: Aki a legvonzóbb számomra, az biztosan George Puscas! Ő a legcsodálatosabb srác! 🙂 

13. A közelmúltban szerencsére voltak magyar játékosok is a klubnál. Hozzájuk mit szóltál – akár szakmailag, akár más szempontokból?

  • Noemi La Colla: Jobb, ha nem fejezem ki a véleményemet azokra a magyar játékosokra vonatkozóan, akik a Palermóban játszottak… Talán, mert túl fiatalok voltak, de bizonyos, hogy nem alkottak sok maradandót itt, nem sok jó meccsük volt!

14. Van-e olyan játékos, akit nagyon szeretnél rózsaszín-fekete mezben látni egyszer?

  • Noemi La Colla: Nekem nagyon tetszene, ha egyszer újra láthatnék a Palermóban egy olyan játékost játszani, mint Pastore! Ő egy igazán nagy játékos volt a Palermo korszakában!

15. Mi a véleményed a Zamparini-éráról?

  • Noemi La Colla: Én azt gondolom, hogy ez egy nagyszerű éra volt, ő volt az, aki sok-sok év után visszavitt minket a Serie A-ba, és a szakértelmével kijutottunk az európai kupába is! Úgy vélem, hogy ez volt a legjobb korszak a Palermo történetében.

16. Jelen pillanatban elég nagy a zűr a klub háza tájékén, és nem nagyon látni a jövőképét a csapatnak. De játsszunk el a gondolattal, hogy mondjuk 2 év múlva újra beszélgetünk Veled: hol és milyennek szeretnéd látni addigra a Palermo Calcio-t?

  • Noemi La Colla: Nem szeretek beszélni a jövőről, amikor a Palermóról beszélgetünk! Remélem, hogy a jövő pozitív lesz, és ki tudja, talán a legmagasabb szinten leszünk…

17. A város női focicsapata, a Ludos is egyre többször kerül be a hírekbe, mivel a 2. helyen állnak a Serie C-ben. Figyelemmel követed a női futballcsapat eseményeit is? Ha igen, akkor mi a véleményed a Ludos-ról?

  • Noemi La Colla: Nem, sajnos nem hallottam erről a csapatról! Viszont azt gondolom, hogy a női futball egy csodálatos dolog: annak ellenére, hogy mi hölgyek vagyunk, helyesnek és jó gondolatnak tartom, hogy nekünk is megvan a lehetőségünk arra, hogy űzzük ezt a remek sportágat!

18. Tudjuk, hogy egy hölgynek nagyon fontosak a ruhák is. Láttuk, hogy Neked nagyon sok Palermós cuccod van. Ezeket csak a meccsnapokon viseled, vagy a hétköznapokon is?

  • Noemi La Colla: Gyakran viselem a hétköznapokon is a Palermós szabadidőruhákat, a mezeket és a nadrágokat is! Imádom ezeket a színeket, és óriási büszkeséggel is hordom ezeket a ruhadarabokat!

19. Melyik a kedvenc ruhadarabod a Palermósok közül? Csak azért kérdezzük, mert több cég is öltöztette már a csapatot. Márkanév nélkül, Neked melyik design jött be eddig a legjobban?

  • Noemi La Colla: Nincs egy kedvenc darabom! Az a fontos, hogy Palermós legyen, rajta legyen a címer, és ennyi már elég is! És amit már az előbb is mondtam, nekem innentől kezdve mindegyik a kedvencemmé válik!

20. Kíváncsiak lennénk arra is, hogy hölgyként hogyan ünnepelsz, amikor nyer a csapat, és mennyire visel meg, ha sajnos kikapunk? Például miként élted meg a tavalyi play-off döntőt?

  • Noemi La Colla: Amikor nyer a Palermo, hatalmas lelkesedéssel ünneplek és a napom is egyértelműen jobbá válik! Amikor viszont, sajnos veszít a csapatom, akkor a napjaim nagyon nagy szomorúsággal telnek, mert nem szép látni azt, ahogyan a kedvenc csapatod kikap! A Frosinone elleni párharcról, csak az odavágóról szeretnék beszélni! Kint voltam a stadionban akkor is, és boldog voltam, mert sikerült egy jó eredményt elérni itthon! A visszavágóról pedig, jobb, ha nem mondom el a véleményemet, mert azok után, ami ott történt, gondolok itt a labda bedobálásokra, nem tudom, hogyan is érdemelhette meg a Frosinone a Serie A-t! Amikor erre a meccsre gondolok, nagyon dühös vagyok!

21. Mennyire lepett meg a megkeresésünk, és az, hogy a kedvenc csapatodnak Magyarországon is van egy komoly szurkolói közössége a 2011 óta létező Palermania Blog révén? Egyáltalán mit tudsz Magyarországról?

  • Noemi La Colla: Őszintén megmondom, nem vártam, hogy írni fogtok Nekem! Meglepett maradtam, mert nem gondoltam, hogy a Palermo Calcio-t Magyarországon is figyelemmel követik! Éppen ezért, nagyon nagyra tartalak Titeket!!!

22. Bevalljuk, a Palermania Blognak jelen pillanatban nem olyan sok a hölgy követője és olvasója, ami az egyik szerkesztőt kifejezetten zavarja. Éppen ezért is kerestünk meg, hogy bemutassunk Téged és így ösztönözzük egy kicsit a magyar lányokat arra, hogy szurkoljanak a Palermónak! Mit üzennél a magyar hölgyeknek, hogy miért érdemes és kiváltságos érzés szurkolni ennek a csapatnak?

  • Noemi La Colla: Azt mondom, hogy azért érdemes szurkolni a Palermónak, mert ez egy becsületes csapat, amelyik nem csal, és amelyet szenvedéllyel követni egy egészen csodálatos dolog, és sokszor érzelmes is! Szóval, szurkoljatok a Palermónak, nem fogjátok megbánni! Én imádom ezt a csapatot, annak ellenére is, hogy az örömöket és a fájdalmakat, amik nekünk vannak, egy kicsit túl kell élni!

23. Ha a jövőben valamikor, a Palermania Blog csapata tagjai elmennek Palermóba, vagy ha Te jössz Magyarországra, lenne kedved személyesen is találkozni és megismerkedni a magyar Rosaneri-drukkerekkel?

  • Noemi La Colla: Igen, persze, nagyon nagy örömmel: egy szép napon szeretnélek is megismerni Titeket!

24. Köszönjük szépen az interjút, és minden jót kívánunk Neked!

  • Noemi La Colla: Én is köszönöm szépen a beszélgetést, egy élmény volt!