A kakas odavág

paltrapEbben a pillanatban nem igazán jut eszembe idegesítőbb dolog a meg-megszakadó streammel való meccsnézésnél. Mindegy, ez a Serie B, örülök, hogy egyáltalán találtam működő streamet, a lényeget úgyis sikerült látnom. (Belotti beceneve „Il gallo” azaz „A kakas”. Innen az egyedi gólöröme is.)

(írta: monyox)

Meccs előtt megnéztem a Népsport tippjátékának posztját, és a tippelők közül egytől-egyig mindenki palermói győzelmet várt. Az ilyen meccseket az igazán nehéz hozni, ráadásul a találkozó előre beharangozott derby-jellege is csak fokozza a feszültséget, bár azért leszögezném, hogy ez inkább csak olyan mondvacsinált derby, messze van a sas vs elefánt küzdelemtől. Ha önkritikus vagyok, akkor is mondhatom azt, hogy ez a Palermo jobb ennél a Trapaninál. A gránátvörösök meglepően bekezdtek a bajnokságban, de azóta visszacsúsztak.

A meccs jóideig kiegyenlítettnek tűnt, ennek ellenére érezhető volt, hogy mi irányítunk. Aztán Andrea Belotti bejött Dybala helyére, rúgatott egy gólt Laffertyvel, aztán egyet Barretóval, hogy aztán feltegye az i-re a pontot, és a kegyelemdöfést már ő vigye be a ráadás perceiben. Egyértelműen ő a meccs embere, de kicsit nézzünk utána, hogy ki is ez a fiatal srác, aki meccsről-meccsre egyre job teljesítménnyel rukkol elő.

Andrea Belotti még csak 19 éves (December 20án tölti a 20at), a Bergamóhoz közeli Calcinatéban született. Azonban nem az Atalantához került, hanem a szintén közeli AlbinoLeffe csapatánál kezdett el focizni. 2011ben mutatkozott be a felnőttek között, 2 eddigi SerieB-s idénye alatt 39 meccsen 14 gólt vágott. Megfordult szinte az összes korosztályos válogatottban (U19 -6meccs/2gól ; U20 -9meccs/4gól ; U21 -4meccs/1gól). Le a kalappal az előtt, aki a palermói klub részéről kinézte és leigazolta a srácot! Már mostő az új közönségkedvenc, és remélhetőleg jövőre rózsaszínfekete mezben fog bemutatkozni az elsőosztályban!

122435-3

(A kakas akcióban)

Visszatérve a meccsre, de még nem elszakadva Belottitól, nagyon remélem, hogy a mai teljesítményének (is) köszönhetően biztos kezdő lesz a jövőben! Mellette meg Verrét is szívesen látnám a kezdőben, ő is nagyon ígéretes játékos, és Stevanovicot is jó lenne újra pályán látni. Iachini mester egyébként jól keveri a kártyákat, mondjuk ezt az eredmények is alátámasztják. A ma (is) nullát nyújtó Bacinovicot lekapta a pályáról, bár amikor negyedórával a vége előtt lehozta Laffertyt, és beküldte Troianiellót, kicsit olyan érzésem volt, hogy a sapkás mister 1:0-lal akarja kibekkelni a mérkőzést, ami a Palermo esetében különösen veszélyes játék. De bejött a húzása, tehát ráfoghatjuk, hogy Jakimester tudja, hogy mit miért csinál, és amíg nyerünk, addig nem érdekel, hogy kit tesz a kezdőbe, és hogyan cserél!

122422-3

Ciao, Mister!

Már kiemeltem a támadásban jeleskedő Belottit, de megemlíteném Laffertyt is, aki a közönség másik kedvence. A srác hihetetlenül jó igazolás volt, és őt Gattusónak köszönhetjük. Jó kiszolgálással egy iszonyatosan veszélyes gólvágót faraghatunk belőle. Lehet, hogy nem szerencsés Abel Hernandezzel összehasonlítani, de azért teszek egy próbát. Engem már meggyőzött a győzniakarásával, a helyzetkihasználásával, a lelkesedéével, azzal, hogy meghal a pályán a csapatért. Abelről ezeket az erényeket nem igazán mondhatjuk el sajnos, és nem akarok felette végleg pálcát törni, de állítólag azért szedte össze az előző meccs hajrájában a sárgát, hogy eltiltása miatt ne kelljen szerepelnie a mai mérkőzésen, így elmehessen Uruguay válogatottjával a Jordánia elleni selejtezőre jövő szerdán. Ez azért nem kevés embernél vágta ki a biztosítékot, hozzáteszem, teljesenérthetően.

122442-3

(Az észak-ír harcos, és a szíve)

Visszatérve a csapathoz, a támadó szekciót már megnéztük, vessünk egy pillantást a középpálya legjobbjára. Bolzonit választanám. A hosszúhajú emberevő a pályán is hozza azt a hozzáállást, amit a laikus focirajongó a fotókat nézve elvárna tőle. Ütközik, szerel, robotol, nem ismer elveszett labdát. Rendkívül hasznosan játszik, és engem meggyőzött az eddigi teljesítményével.

122444-3

Eltelt egy félidő a mérkőzésből, és azt kellett megállapítanom, hogy van védelmünk! Magabiztosan tették a dolgukat hátul a srácok, aztán abban a pillanatban, amikor jobban elgondolkoztam volna ezen a felettébb pozitív történésen, azért gyorsan összehoztak pár hajmeresztő megoldást.

DE: úgy tűnik, Iachini elképzelése működik a 3 védő+2 szélső szisztémával! Milanovicot emelném ki a hátsó sorból. A srác idővel egyre megbízhatóbb védőmunkát végez, jó kis belső védő lesz belőle. Mindenesetre Terzinél szerintem már most jobb.

122430-3

De jó ezt látni!

Ebben a pillanatban nagyon jó érzés ránézni a tabellára, mert a Lancianótól 2 pontra lemaradva a 2. helyen állunk. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az Empoli holnap fog meccselni, de ha kikapnak, marad a fenti sorrend, minden más esetben 3. helyen vagyunk. A következő fordulóban átkompolunk a csizma orrába, Reggio Calabriába, ahol a Reggina fogad minket. Egyértelmű a cél, 3 pontot illene begyűjtenünk a 19. helyen szerénykedő calabriaiaktól. Természetesen nem szabad félvállról vennünk, hiszen például ma is megverték a Padovát.

Egy szó mint száz, jó úton járunk, így tovább, srácok!