Utolsóelőtti

ternalerEz az a pillanat, amikor már mindenki nagyon várja a végét, amikor a Palermo szempontjából már minden el van döntve, amikor már mindenki legszívesebben szabadságon lenne. De még nincs vége, 2 mérkőzés hátravan, nincs mese, le kell játszani őket. Nehéz ilyenkor motiválni és nehéz ilyenkor motiváltnak lenni. Két fellépés, egyszer Terniben illetve egyszer otthon a Crotone ellen.


Beppe Iachini azzal (is) próbálja motiválni a csapatot, hogy pontrekordot állítsanak fel az idei szezonban. Közben persze már érkeznek a hírek a lehetséges nyári igazolásokról (Paulinho (Livorno), Kone (Bologna), Christodoulopoulos (Bologna)) illetve távozásról (Abel Hernandezt egy nagy külföldi csapat vinné, de nem publikus egyelőre, hogy melyik).
Zamparini elnök mindenesetre azt nyilatkozta, hogy a következő Serie A-s idény Palermója kemény lesz, ha szó szerint akarnám idézni az elnök urat, akkor úgy mondanám, hogy “tökös”. Nem lesznek sztárigazolások a nyáron (mikor voltak?? – monyox), Iachini és a vezetőség terve továbbra is az, hogy a következő szezonban is egy igazi CSAPATot lássanak a rózsaszínfekete szurkolók.

123534-3Fejben már a következő szezonban

A Ternana elleni meccsen biztos nem lesz ott a keretben Ujkani (sérülés), Vitiello (sérülés), Lazaar (marokkói válogatott), Abel (uruguayi válogatott) és Vazquez (eltiltás).

Pár sorban említést tennék még a primavera csapatról is, akik éppen a rájátszás előtt állnak, vagyis hogy szép olasz nyelven mondjam, a Final Eight előtt (hihetetlen különben, hogy az olaszok mennyire szeretik az angol kifejezéseket használni a mindennapi nyelvben…). Szóval nyolcaddöntő következik a Fiorentina ellen június 5én, Santarcangelo di Romagnában, a Mazzola stadionban. Az ifjak nem esélytelenek, és hogy formában legyenek, a héten a nagycsapat ellen is edződtek. Egyébként a legjobb 8ban a Palermón és a Fión kívül a Lazio, a Roma, az Atalanta, a Chievo, a Juventus és a Torino fiataljai lépnek pályára. Amennyiben sikerülne legyűrni a firenzeieket, a Juventus-Chievo meccs győztesével játszana a primavera-csapat.

De addig is Ternana-Palermo – vasárnap este 20:30-kor!