Meccs után, meccs előtt

post_183110_20140924093545

Egy biztos; azt nem lehet mondani, hogy ez egy egyszerű meccs volt. Az elején meg a végén a hazai csapat dominált, a kettő között meg hagytuk, hogy az Inter játssza a saját játékát. Lehet, hogy túlságosan is kritikus vagyok, de nem találok pozitívumot a ma esti produkcióban. OK, egyet mégis: a ráadás utolsó percében, Osvaldo fejesénél Sorrentino nem hagyta, hogy ismét „elpalermózzunk” egy meccset! Köszi, Sorre!

(írta: monyox)

post_183110_20140924093756

Na jó, nem szeretnék túlságosan negatív lenni, szóval megvallom, hogy amit a meccs elején láttam, az nagyon tetszett! Egyből egy gólpassz Vidictől, 1:0, aztán meg a srácok befűzték a filmet Mazzarri fiainak. Aztán ahelyett, hogy saját kezünkbe vettük volna a tényleges irányítást, egyre inkább átengedtük a kezdeményezést az Internek.  Meg is lett az eredménye, hazai szempontból legrosszabb pillanatban, pár perccel a szünet előtt Feddal (állandó életveszélyt jelent hátul) tökéletesen lekészítette a tizenhatos vonalához Kovacicnak a labdát, aki köszönte szépen a lehetőséget…

Meg nem adott gólok szempontjából az Inter 2:1-re nyerte a meccset, azért arra muszáj volt rájönnöm, hogy az érvénytelenített találatok sem igazán tesznek jót az idegeknek…  Az Inter sem nyújtott meggyőző teljesítményt, tehát mondhatjuk, hogy megérdemelt az X, ettől függetlenül nem tagadhatjuk le, hogy amilyen jól indult a meccs, annyira visszafogott volt a társaság a középső 1 órában. Néha az volt az érzésem, hogy az agyakat rózsaszín oldalon a tanácstalanság, az elképzelés nélküli „üresség” uralta. Nem tudom, hogy Iachini mester mit is vár a Dybala-Vazquez „támadószekciótól”, de így pályára küldeni a két argentínt, hogy „srácok, csináljatok valamit”, erről valahogy ismét a „tanácstalanság” szó villódzott vörösen a bal felső sarokban. Leszögezném azért, hogy a 2 baráton nem múlt semmi, megtették, amit ki lehet hozni ebből a szituációból, ugyanakkor nem ártana elgondolkozni, hogy mennyire hatékony támadási szisztéma felívelgetni a labdát a Vidic és Ranocchia szorításában küzdő Dybalának. Centizzünk! Dybala – 177 cm, Vidic – 190 cm, Ranocchia – 195 cm. Köszönöm, egyéb kérdés?

post_183110_20140924093918

 Szélsők – Tavaly volt egy Stevanovicunk jobb oldalon. Lehet, hogy nem a legjobb Palermóban valaha is megfordult focista, de technikás játékos, aki képes egyedül is helyzetet teremteni. Eladtuk, nem vettünk senkit, ki maradt az elsőosztály küzdelmeire? Pisano, Morganella. Köszönöm, egyéb kérdés? Nem mintha jobban állnánk bal oldalon. Daprela’ illetve Lazaar eddig egymást múlják alul. Volt egyszer egy Balzaretti, Cassani szélsőpárunk. Sóhaj…

post_183110_20140924094011

Számomra talán eddig a legnegatívabb meglepetés Barreto játéka. Közelében nincs annak a teljesítménynek, amit megszokhattunk tőle, és csak keresi önmagát. Persze, 3 meccs után badarság bárkire is keresztet vetni, reméljük, hogy Edgar újra biztos pontja lesz a csapatnak!

post_183110_20140924094055

Most akkor hogy már nagyjából mindenkiről szó volt, Jaki mester is kerüljön terítékre egy érdekes nyilatkozatával. Egészen konkrétan a védelemről kérdezték, hogy miért is Feddalt erőlteti. Bár Gonzalez illetve Munoz sérült, azért van még Vitiellönk meg Bambánk hátulra. Szóval Iachini azt nyilatkozta, hogy Feddal régebb óta készül a csapattal, ezért kerül(t) ő a kezdőbe. Köszönöm, nincs több kérdésem! Ennyi erővel a jégkrémárust is be lehetne állítani, aki a curva nordban rójja a köröket, mert ő meg még régebb óta van a csapat közelében.

post_183110_20140924094206

A sok szájtépés után végül is arra jutottam, hogy a csapat részéről meg a mister részéről is nagyobb erőbedobásra van szükség ahhoz, hogy legyen keresnivalónk az A-ban.

post_183110_20140924094218

A bizonyításra nem is kell nagyon sokat várnunk, ma este újabb forduló. Kellemesebb helyszínt is tudnánk választani, mint a nápolyi San Paolo, de a Napoli éppen hullámvölgyben van (otthon 0:1 a Chievo ellen, majd Udineben 1:0) , szóval nyugodtan használjuk ki, hogy nagy valószínűséggel görcsölni fognak! Ha a hazaiak jó formában lennének, akkor már egy X-szel is maximálisan elégedettek lehetnénk, de merjünk nagyot álmodni, és szerezzük meg idei első győzelmünket! Mindenesetre ehhez arra lesz szükség, hogy a játékosok, és az edzői kar is a maximumot adja, ahogy feljebb már említettem!