Küzdelem a bentmaradásért

palnapElértünk arra a pontra, amikor a Napoli látogatása Palermóban „papírforma vendéggyőzelmet” jelent. Hát, ez van, ezt kell szeretni. Mondjuk amikor kezdés előtt látom a kezdő 11-et, hogy a védők között megint ott van Struna, a középpályán meg a Chochev-Jajalo-Hiljemark trió fog „rohamozni”. Akkor azért az emberben felmegy a pumpa.

Mi kell vajon ahhoz, hogy az ilyen kerékkötők kikerüljenek a csapatból? Továbbra is masszívan tartja magát az a városi legenda, hogy a kezdőket nem az aktuális edző állítja össze, hanem Z bácsi. Akármi is legyen, ide nem elég az edzőváltás. Amíg a középpályánkon ilyen nevek brillíroznak, mint Chochev, Jajalo, Hiljemark, addig nem kell azon csodálkoznunk, hogy a kiesés ellen küzdünk. A palermói szurkolók között mennek a megfejtések, hogy Chochev vajon azért kerül-e minden egyes alkalommal a kezdőbe, mert edzéseken világbajnoki formát nyújt… Ez jó kérdés. Másra nem tudok én sem gondolni, mert a bolgár srác minden egyes meccsen csak egy árnyék a pályán. Sajnos már ebbe a kategóriába kell sorolnunk Hiljemarkot is. Nem tudom, mi történhetett a svéd fiúval, de nem csoda, hogy a Barberában kifütyülték, amikor elhagyta a pályát.

130258-3

Ami a meccset illeti, egy erőtlen Napolitól kaptunk ki egy kamutizivel, de ami még szomorúbb, hogy közünk nem volt a meccshez. Ezt a csapatot sajnos újra kell építeni, és ha tetszik- ha nem, nekünk most kezdődik a bajnokság azzal, hogy közvetlenül a kiesés ellen kell küzdenünk, a versenytársaink pedig a Carpi, a Frosinone és a Hellas Verona. Csak rájuk kell figyelnünk, és elérni azt, hogy május közepén, 9 forduló múlva is a fenti 3 csapat előtt legyünk.

130261-3

Egyedül a belső védpárosunkkal voltam elégedett a Napoli ellen. Bár Andelkovicról fújtak egy büntetőt, de az a bíró hülyesége volt, viszont Gonzalezzel úgy dolgoztak, ahogy az egész évben elvárható lenne tőlük. Remélem, ezt a formájukat át tudják menteni a maradék 9 fordulóra.

130250-3

Holnap este 18:00-kor nyitjuk a fordulót az Empoli vendégeként. Muszáj pontot/pontokat szerezni, különben egyre kilátástalanabb helyzetben leszünk. A toszkánok a középmezőnyben tanyáznak, szóval nem lesz egyszerű, talán ők annyira már nem motiváltak, mert elég messze vannak az európai indulást jelentő helyekről, de ez közel sem jelenti azt, hogy sétagalopp lesz.

https://www.youtube.com/watch?v=uIpjgFe1uBw