Küzdelem a bentmaradásért

palnapElértünk arra a pontra, amikor a Napoli látogatása Palermóban „papírforma vendéggyőzelmet” jelent. Hát, ez van, ezt kell szeretni. Mondjuk amikor kezdés előtt látom a kezdő 11-et, hogy a védők között megint ott van Struna, a középpályán meg a Chochev-Jajalo-Hiljemark trió fog „rohamozni”. Akkor azért az emberben felmegy a pumpa.

Mi kell vajon ahhoz, hogy az ilyen kerékkötők kikerüljenek a csapatból? Továbbra is masszívan tartja magát az a városi legenda, hogy a kezdőket nem az aktuális edző állítja össze, hanem Z bácsi. Akármi is legyen, ide nem elég az edzőváltás. Amíg a középpályánkon ilyen nevek brillíroznak, mint Chochev, Jajalo, Hiljemark, addig nem kell azon csodálkoznunk, hogy a kiesés ellen küzdünk. A palermói szurkolók között mennek a megfejtések, hogy Chochev vajon azért kerül-e minden egyes alkalommal a kezdőbe, mert edzéseken világbajnoki formát nyújt… Ez jó kérdés. Másra nem tudok én sem gondolni, mert a bolgár srác minden egyes meccsen csak egy árnyék a pályán. Sajnos már ebbe a kategóriába kell sorolnunk Hiljemarkot is. Nem tudom, mi történhetett a svéd fiúval, de nem csoda, hogy a Barberában kifütyülték, amikor elhagyta a pályát.

130258-3

Ami a meccset illeti, egy erőtlen Napolitól kaptunk ki egy kamutizivel, de ami még szomorúbb, hogy közünk nem volt a meccshez. Ezt a csapatot sajnos újra kell építeni, és ha tetszik- ha nem, nekünk most kezdődik a bajnokság azzal, hogy közvetlenül a kiesés ellen kell küzdenünk, a versenytársaink pedig a Carpi, a Frosinone és a Hellas Verona. Csak rájuk kell figyelnünk, és elérni azt, hogy május közepén, 9 forduló múlva is a fenti 3 csapat előtt legyünk.

130261-3

Egyedül a belső védpárosunkkal voltam elégedett a Napoli ellen. Bár Andelkovicról fújtak egy büntetőt, de az a bíró hülyesége volt, viszont Gonzalezzel úgy dolgoztak, ahogy az egész évben elvárható lenne tőlük. Remélem, ezt a formájukat át tudják menteni a maradék 9 fordulóra.

130250-3

Holnap este 18:00-kor nyitjuk a fordulót az Empoli vendégeként. Muszáj pontot/pontokat szerezni, különben egyre kilátástalanabb helyzetben leszünk. A toszkánok a középmezőnyben tanyáznak, szóval nem lesz egyszerű, talán ők annyira már nem motiváltak, mert elég messze vannak az európai indulást jelentő helyekről, de ez közel sem jelenti azt, hogy sétagalopp lesz.