Idegenben otthon

sampalA vasárnapi Sampdoria elleni vendégjáték után az a kérdés maradt bennem, hogy nyertünk egy pontot vagy elveszítettünk kettőt? Tény és való, hogy igazságos a döntetlen, de nagyon bosszantó leadni 2 pontot a 94. percben.

Ha viszont abból az irányból közelítjük meg a végeredményt, hogy egy papíron sokkal erősebb Sampdoria otthonában sikerült döntetlent kiharcolnunk, az mindenképpen hízelgő.

Mindkét gól tökéletesen alátámasztja a foci alaptörvényeit:

1. Ha sokat támadsz, de nem találsz be, az megbosszulja magát, és az ellenfél büntetni fog. Ez eredményezte a palermói gólt.

2. Ha beállsz védekezni, teljesen feladod a támadásokat és megpróbálod kihúzni 1 gólos előnnyel, az elég kockázatos taktika. Következmény: Samp gól a 94. percben.

131813-3

Én úgy gondolom, hogy az, hogy a győzelem kicsúszott a kezünkből, nagyrészt De Zerbi sara. Nincs edzői végzettségem, lehet, hogy rosszul látom, de egyszerűen nem látom az értelmét annak, hogy ha nagy nehezen betalálunk, szinte azonnal visszaállunk védekezni, és magunkra húzzuk az ellenfelet. Persze, érthető, hogy ilyenkor adódik az, hogy az ellenfél kénytelen kitámadni, és lehetőség nyílik a kontrákra, de miért nem próbáljuk meg előnyben játszani a saját játékunkat? Talán több keresnivalónk lehetett volna…

131821-3

Ami a pozitívumokat illeti, Posavec a kapuban megtalálta a formáját, és hétről-hétre kiemelkedő teljesítményt nyújt. Úgy tűnik, hogy sikerült megtalálni Sorrentino méltó utódját, és a srác még csak 20 éves!!!! A védelmünk is úgy tűnik, hogy rendben van, állták a sarat a fiúk, pedig a meccsnek voltak olyan periódusai, amikor a nyomás alá került a kapunk. Én úgy gondolom, hogy a széleken is rendben vagyunk/leszünk, az Aleesami/Rispoli kettős jól látja el a feladatát. Diamanti nagyon gyorsan a csapat vezérévé vált; kellő rutinnal és lelkesedéssel mutat példát a többieknek. Akit még mindenképpen ki kell emelni, az Nestorovski, aki kezd magára találni, és jelenleg úgy tűnik, hogy ő a csapat elsőszámú gólfelelőse. A Samp vendégeként is ő juttatta vezetéshez a csapatot, sőt azóta már Macedónia színeiben is betalált Olaszország ellen, reméljük, hogy a formája megmarad idény végéig. (amikor majd Zampa papa eladhatja búsás haszonért….:-/) Ahol viszont problémáink vannak, az a középpálya. Gazzi kiállíttatta magát, Bruno Henrique-ről azt sem tudjuk, hogy egyáltalán megérkezett-e Palermóba, annyira észrevehetetlen, Hiljemark meg… Nos, Hiljemarkról jobb nem is beszélni. Csapnivaló a játéka. És amikor az 56. percben Hiljemark lemegy, és jön helyette Chochev, na azt nevezem én minőségi cserének…

131823-3

Egyelőre úgy néz ki, hogy idegenben vagyunk otthon, hiszen vendégként ebben a szezonban még nem kaptunk ki, távol a Barberától 3 döntetlen és 1 győzelem a mérlegünk. Hazai környezetben sajnos nem állunk ennyire jól, a fiúk nem kényeztették el a hazai közönséget, hiszen kikaptunk a Sassuolótól, a Napolitól és a Juventustól is. Itt a lehetőség, hogy javítsunk a hazai mérlegen, hétfőn este 20:45-ös kezdéssel a Torino látogat Palermóba. Nem bíztak a véletlenre semmit a bikák, mert egy kitűnő mercato után rendesen belevágtak a szezonba. A jelenlegi legjobb formában levő játékosuk Andrea „Il Gallo” Belotti. Igen, az a Belotti, akit 1 évvel ezelőtt elpasszoltunk a Torinónak, és aki ebben az idényben már 5 gólnál jár, és és bekerült a squadra azzurrába is, sőt, már gólt is szerzett. Mindegy, előre kell néznünk, és akármennyire is jó csapata van a Torónak, jó lenne megszerezni a szezon első hazai győzelmét, és egy kis szicíliai ízelítővel megkínálni Joe Hartot.