Kívánság teljesítve: biztos sikerrel indult meg a szekér

Oly sokszor halljuk futballszakemberek szájából azt a kijelentést, hogy a jó bajnoki rajt mennyire fontos, éppen ezért nem lennénk meglepve, ha ez a mondat Bruno Tedino-tól is elhangzott volna az első összecsapás előtt. Már csak azért is, mert a mieink kimondottan ügyeltek arra, hogy ne tolják el a Spezia ellen esedékes kezdést, ugyanis Nestorovski-ék egy látszólag könnyű és magabiztos 2-0-ás győzelemmel indították meg kedvenc csapatunk szekerét a B-liga nyitófordulójában. Ez a siker, azon túl, hogy tényleg lökést adhat a folytatásra, egyfajta üzenetnek is jó volt, amely leginkább azt jelezte a többiek felé, hogy a Palermótól senki sem várjon kegyelmet a 2017-18-as idényben – főként ne a Barbera-ban! A vágyott jó rajt tehát összejött, de még mielőtt a következő feladaton törnénk a fejünket, nézzük, hogyan teljesítettek szerintünk a fiúk a Spezia-val szemben!

JÁTÉKOSAINK ÉRTÉKELÉSE:

Josip Posavec: Magabiztosnak tűnt, igaz, komoly próbatétel elé nem állították a Spezia támadói. Mindössze egy-két lövést kellett csak hárítania, ezt azonban könnyedén megoldotta. Időhúzás miatt nem kellett volna egy ennyire sima meccsen sárgát összeszednie, az viszont, vélhetően jót tett a lelkének, hogy ezúttal nem kapott gólt!Thiago Cionek: Feltűnés és hiba nélkül végezte a dolgát, úgy, ahogyan egy lengyel válogatott védőtől elvárható! Semmilyen kritika nem érheti a teljesítményét!

Aljaz Struna: Nem igazán értettük, hogy miért ragaszkodott a klub ennyire a visszatéréséhez, de el kell ismernünk, nagyon stabilan összefogta a védelmet szombaton. Ugyanakkor, a sárga kártya most sem kerülte el, csakúgy, mint régen, de ennél nagyobb butaságot szerencsére nem követett el a nyitányon! Mindenesetre, jó lenne, ha a jövőben a lapjai számát is redukálni tudná!

Przemyslaw Szyminski: Az elején kissé megilletődöttnek tűnt, ami érthető is, hiszen ez volt az első tétmeccse Palermo-mezben, ezt követően viszont, ő is felvette a ritmust és nem engedett teret a speziai csatároknak.

Michel Morganella: A korábban sokat kritizált svájcira sem mondhattunk egy rossz szót sem szombaton! Sokat dolgozott a jobb szélen, sőt, a 2. félidőben még gólt is lőhetett volna, ám rossz megoldást választott.

Mato Jajalo: Igazából nem sokat hallottuk a pályán, de egy védekező középpályásnak nem is kell főszereplőnek lenni! Jajalo úgymond csendben tette a dolgát, de egyáltalán nem haszontalanul. Lehet, hogy a B-liga kedvez majd a játékának!

Ivaylo Chochev: A korábbiakhoz képest, egy sokkal bátrabb Chochev-et láttunk a Spezia ellen, a kapura lövést viszont kegyetlenül gyakorolnia kell még!

Haitam Aleesami: Végigrobotolta a meccset, ezúttal is látszott, hogy az egyik kulcsjátékosnak számít a Tedino-féle taktikában. Támadásban nagyon sokat segített a nyitókörben is, nem egyszer adott forintos passzt a Nestorovski-Trajkovski kettősnek!

Igor Coronado: Tudtuk, hogy jó vásárt csinált vele a klub, és ezt rögtön az első bajnoki meccsen bizonyította is! Remekül futballozott, élmény volt nézni a játékát, a második gólban pedig hatalmas érdemei voltak! A zseniális szólójával és a Nestorovski-nak adott gólpasszával hamar belopta magát a rózsaszín-fekete drukkerek szívébe! Nagy kincs lehet ez a brazil gyerek az előttünk álló szezonban!

Aleksandar Trajkovski: Már a felkészülés során is érződött, hogy jó szezonja lehet az idei, így számunkra nem volt meglepő, hogy Trajko kezdte el a palermói gólgyártást a B-ben! Ami a gólját illeti: klasszis megoldás volt, ahogy visszalőtte a labdát a rövidbe, pont a kapus lábai mellé! Remélhetőleg, a macedón csatár a következő meccseken túl is szárnyalja majd a Spezia ellen nyújtott teljesítményét, mert ahogy Tedino is mondta, óriási potenciál rejlik ebben a fiúban!

Ilija Nestorovski: Csapatkapitányhoz méltóan játszott, miközben maradéktalanul megbirkózott a saját feladatával is: gólt szerzett, amivel nagyjából bebiztosította a csapat 3 pontját! Valahogy így kell az új idényt elkezdenie egy olyan játékosnak, akitől nagyon sokat várnak Szicília rózsaszín-fekete részén!


A 2-0 után pályára lépő Eddy Gnahoré-nak volt pár jó megmozdulása, de szoknia kell még a közeget, míg Radoslaw Murawski-nak és Antonio La Gumina-nak talán bemelegedni sem volt ideje szombaton. Összességében, büszkék lehetünk a csapatra, reméljük, sok hasonlóan sima győzelmet aratunk majd a folytatásban is!