Tanácstalanság volt, játék és gól nem

Annyira ötlettelen és elképzelés nélküli volt szombaton is a támadójátékunk, hogy utólag már azt mondjuk, meglepetés lett volna, ha ilyen tanácstalan futballal nyerni tudunk Ascoli Piceno-ban! Na ja, ismét kiderült, hogy Igor Coronado és Ilija Nestorovski együttes távollétét nem bírja el a csapatunk, hiszen előbbi a kiszolgálásoknál, utóbbi meg a befejezéseknél hiányzott nagyon a hétvégi fordulóban! Így aztán hiába birtokoltuk többet a labdát, a két kulcsember nélkül egyetlen valamire való helyzetre és két kaput eltaláló lövésecskére futotta az erőnkből, amivel azért ritkán lehet idegenben meccset nyerni – naná, hogy az Ascoli elleni találkozó sem a kivételek közé tartozott! Noha a veretlenség így is megmaradt, az első idegenbeli győzelemre még várnunk kell, márpedig egy bajnoki címért hajtó gárdának vendégként is illene hozni a szombatihoz hasonló mérkőzéseket! Következik a szokásos játékos-értékelős posztunk!   

Josip Posavec: Ezúttal nehéz értékelést írni Posavec hétvégi munkájáról, hiszen az Ascoli labdarúgói emlékeink szerint, egyszer sem tették komolyan próbára a tudását, aminek azért érthetően örülünk! A kisebb feladatait jól megoldotta, ezen kívül azonban, tényleg nem volt semmi dolga.

Thiago Cionek: Egyszer-kétszer lefutotta a hazaiak balszélsője, ám ennek nem volt semmilyen hátrányos következménye a csapatra nézve. Ezt leszámítva, összességében megcsinálta, amit kellett, mert az általa őrzött Ascoli-csatár sem került helyzetbe.

Aljaz Struna: Az olyan meccseken, amikor az ellenfél támadói nem helyezik nyomás alá a védelmünket, rendkívül stabilnak tűnik Struna, és így volt ez a Stadio Del Duca-ban is! Jól összefogta szombaton a hátsó alakzatot, és bár Tedino tartott Andrea Favilli-től, a szlovén mellett momentuma sem volt a fekete-fehérek 30-asának!

Giuseppe Bellusci: Mivelhogy Ignacio Lores Varela is nagyon visszafogott volt, így Bellusci-nak sem voltak gondjai a hétvégi játéknapon. Ezúttal tényleg nem lehet kritikát megfogalmazni a védekező munkáját illetően, de ettől még aligha neki kellett volna az összecsapás végén elvállalnia a kecsegtető helyről járó szabadrúgást! Mert azt, igen gyengén végezte el, még ha a lövése kaput is talált!

Andrea Rispoli: Nagyjából három játékost tudunk megdicsérni a szombati meccsről, és az egyik ezek közül, nem meglepő módon Rispoli volt! Végig jól játszott, mindent megtett a sikerért, azt viszont sajnálhatjuk, hogy az egyetlen igazi helyzetünket ő puskázta el! Annál a szituációnál gyenge megoldást választott, de ezzel együtt sem tehetünk szemrehányást a jobbszélsőnek! Ha a többiek is ilyen hozzáállással gürcölték volna végig az Ascoli elleni 90 percet, nagyobb esélyünk lett volna a három pont megszerzésére!

Pawel Dawidowicz: Kellemes meglepetést okozott a játékával, így a Benfica-tól kölcsönkapott lengyel volt a másik, akit kiemelnénk Ascoli Piceno-ban! A védekező középpályás feladatát maradéktalanul ellátta, a csapat 28 labdaszerzéséből jó pár az ő nevéhez fűződött, másként kifejezve, valóban üde teljesítményt nyújtott! Különösen jól kiegészítették egymást a középpálya közepén a honfitársával, Radoslaw Murawski-val!

Radoslaw Murawski: Amikor Tedino a meccs előtt úgy fogalmazott, hogy Murawski-ban egy új Nainggolan-t lát, kicsit megmosolyogtuk, de látva a lengyel szombati produkcióját, azt kell írnunk, hogy van abban valami, amit a mester mondott! Rendkívül erőszakosan, igazi vezérként teljesített a középpályán, mert nemcsak a labdaszerzésekből, hanem azok szétosztásából is tevékeny részt vállalt! Már csak egy jól eltalált lövés hiányzott tőle, ez azonban most nem jött meg! Mindazonáltal, ő is azon három futballista között tartozott, akire pozitívan tekinthettünk a Stadio Del Duca-ban!

Ivaylo Chochev: Vártuk-vártuk, hogy ezúttal is ad majd egy-két jó labdát valamelyik támadónak, vagy csapattársnak, akárcsak hétfőn a Pro Vercelli ellen, de úgy tűnik, ilyet csak nagyon ritkán tud! Szombaton elég szürke teljesítményt nyújtott, olyat, amilyent nagy átlagban szokott!

Michel Morganella: Továbbra is azt tudjuk írni, amit legutóbb: méretes hátrány az a számunka, hogy mindkét balszélsőnk sérült, mert Michel nem megoldás erre a posztra! A svájci az Ascoli ellen sem volt képes segíteni a támadójátékot, meg nagyon mást sem, így azt is csak két jelenetnél vettük észre, hogy a pályán van! Az egyik az volt, amikor csapatkapitányként térfelet választott, a másik meg, amikor megkapta a szokásos sárga lapját!

Carlos Embalo: Tény, sebesség van a srácban, ez azonban önmagában még kevés ahhoz, hogy legyen valami támadójátékunk is! Bár Tedino dicsérte az első félidei produkcióját, szerintünk csereként beszállva többet szokott segíteni a csapaton, mint tette kezdőként szombaton!

Antonio La Gumina: Másodszor kapta meg az esélyt kezdőként a szezon során, de ezúttal sem élt vele! Egy csatárnak nagy kritika, ha helyzetbe sem kerül, márpedig Nino semmilyen veszélyt nem jelentett sem az Ascoli védőinek, sem pedig a hazai kapura! Ez persze, nem feltétlenül csak az ő hibája, mert ahhoz, hogy zavart tudjon teremteni az ellenfél 16-osánál, labdák is kellettek volna, azt meg senkitől sem kapott! Tudjuk, hogy még nagyon fiatal, de ennél azért többet kell neki is nyújtani! Jogos volt a cseréje!

A sérülésből lábadozó Igor Coronado ugyan beszállt az utolsó húsz percre, ám ennyi neki is kevés volt a meccs eredményének megváltoztatásához, főként azért, mert nem talált társakat elől. A La Gumina-t váltó Aleksandar Trajkovski szintén bő húsz percet kapott, és újfent észrevétlen maradt, amivel továbbra is csak azt a tézist támasztotta alá, hogy nincs formában!