Van, aki az új Chiellini-t látja benne

Szeretjük a nyarat. Noha sokan úgy vélik, hogy ez egy unalmas időszak, mert állnak a bajnokságok, és emiatt viszonylag hosszú ideig kell nélkülözni a kedvenc futballcsapatoknak a tétmeccseit, nekünk mégis kimondottan hasznosan telnek a forró napsütéses napok is. Mégpedig azért, mert ilyenkor van lehetőségünk olyan dolgokkal is foglalkozni, amelyekkel a sűrű és feszített tempójú bajnoki időszakban nem tudunk. Az egyik téma, amivel mindig szerettünk volna és szeretnénk is többet törődni, az a palermói utánpótlás, és az esetleges jövőbeli tehetségeinknek a bemutatása. Képzeljétek el, hogy egy kapcsolatunk révén, most abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy gyakorlatilag nulla keresési munkával prezentálhatunk Nektek egy, a rózsaszín-feketéknél pallérozódó, még csak 15 éves, ámde máris nagyon sokra tartott hátvédet, nevezetesen Luca Frisella-t. A fiatal futballista édesapja, Giuseppe teljesen magától és önszántából keresett meg minket (ebből is látszik, hogy a Palermania Blog immár nemzetközi szinten is tényező) az instagramon, ahol először csak egy-két videó, és néhány kép formájában ajánlotta a figyelmünkbe a fiát. Miután érdeklődve fogadtuk a megkeresést, plusz tetszett, amit láttunk, több sem kellett nekünk, kaptunk az alkalmon, és arra kértük Giuseppe-t, hogy meséljen még nekünk Luca-ról. Boldogan jelentjük, hogy Giuseppe, akit bátran nevezhetünk a legújabb palermói barátunknak, örömmel állt a rendelkezésünkre, és megosztott velünk néhány fontos információt szeretett gyermekéről.

Mint megtudtuk, Luca Frisella a Palermo-hoz közeli kisvárosban, Terrasini-ben él, és két éve a Palermo játékosa: az 1.85 méter magas srác október 27.-én tölti majd be a 16. életévét. Azt kell róla tudni, hogy egy ballábas játékos, aki Giacomo Tedesco futballiskolájából származik, ami az ASD Sport Village Tommasso Natale-hez tartozik. Kezdetben középpályás volt, de aztán felfedezték, hogy ő inkább egy balszélső és egy bal oldali középhátvéd, aki játszhat a három-, és a négyvédős rendszerben is. Hogy mennyire tehetséges, azt jelzi, hogy a Crotone mestere, Massimo Cirillo egyszer úgy fogalmazott róla, hogy számára Luca az új Chiellini-nek tűnik. Mégpedig azért, mert kiváló lábakkal rendelkezik, fizikálisan is nagyon erős, és technikailag is ügyes, a labdát pedig nem vágja el soha vaktában. Mondjuk, édesapja ezzel kapcsolatban meg is jegyezte, hogy éppen azért, mert nem rúgja el soha vaktában a labdákat, a veszély és a kockázat túlságosan is benne van a saját játékában.

A „kis” Frisella a mögöttünk hagyott szezonban már meghatározó tagja volt a Palermo U16-os csapatának, amellyel eljutott a play-off-ig is. A mostani edzője, Stefano Di Benedetto szintén pozitívnak értékelte a teljesítményét, és azt mondta, hogy egy ígéretes tehetség nagyon. Gólt még nem lőtt, de szélsőként roppant hasznosan futballozott az egész évben.

A kedvenc játékosa a Real Madrid brazil sztárja, Marcelo, attól viszont nem kell tartanunk, hogy Luca máris elvágyódik Palermóból. Nemrégiben ugyanis, a Crotone és a Virtus Entella ajánlatát is visszautasította, ami után azt mondta édesapjának, hogy a szívének nem lehet parancsolni, mivel az a Palermóé! Azt pedig, szintén a személyisége részének tartja, hogy nagyon nagy szurkolója a Palermo Gloriano-nak. Bár Giuseppe úgy véli, hogy az élet tartogathat még mást is, mint a futball, és éppen ezért óvatos is a nagy kijelentésekkel kapcsolatban, titkon azért ő is bízik benne, hogy egyszer nagy focista válik majd a fiából! Mert ahogyan mondta: „chissá”, azaz ki tudja?

A magunk részéről őszintén azt kívánjuk innen, Magyarországról is, hogy tényleg Luca Frisella legyen az új Chiellini, és a Palermo Calcio egyik jövőbeni csillaga! Számunkra megtiszteltetés volt megismerni, valamint írni róla, és mostantól egészen biztosan odafigyelünk majd rá, ha meghalljuk a nevét! 
Köszönjük Giuseppe, és további Sok Sikert Luca!