Tétre, de mekkorára?

coppa-italia-large-221x300Az ausztriai edzőtáborból visszatérve nem kell sokat várnia Gattusónak az első tétmeccsre: vasárnap este az Olasz Kupában játsszuk az új éra (?) első meccsét, a harmadosztályú Cremonese ellen. Felmerülhet, hogy mégis mennyire vesszük komolyan a kupát, de reméljük, hogy Gattuso mentalitása már az első meccsen kiütközik. Hajtás után megkezdjük a szezont.

(írta: Rosanero)

Ugyan a bajnoki nyitányig még kerek kettő hetet várnunk kell, de az Olasz Kupának(na meg annak, hogy kiestünk a B-be) hála, már jóval a bajnokság kezdete előtt megkezdődnek a tétmeccsek.A kupával kapcsolatban mindig felvetődik az a kérdés, hogy mennyire veszik komolyan a résztvevő csapatok: általában azok a játékosok kapnak itt lehetőséget, akik a bajnokságban kevesebbet játszanak, vagy pedig a motivációval akadnak gondok a sorozat meccsein. Kissé tartunk ettől mi is, kár lenne tagadni, ugyanakkor azért az elég komoly, és merész vállalkozás lenne, hogy olyan tragikus szezon után, mint a tavalyi, a csapat meg merné csinálni ezt a szezon első hazai meccsén. Ez okból, valamint Gattuso személye miatt viszont gyorsan el is oszlanak kételyfelhőink a kiesést illetően.

gatta_palermo (1)Bízunk benned, koma!

Nem jönnénk most azzal a dumával, hogy a Palermónak egy Cremonesét kötelező kiütnie a kupából. A Palermo jelenleg most nincs abban a helyzetben, hogy bárkivel szemben megengedjen ilyen, vagy hasonló viselkedést.Most újra kell építeni a csapatot, amit kizárólag munkával, és eredményekkel lehet elérni. Ennek lehet, hogy kicsi, de mindenképpen első lépcsője lehet a kupameccs. A várható összeállítás kapcsán is bajban vagyunk, már csak az előbb említett szerepeltetés miatt. Az már biztos, hogy Arevalo Ríos nem lesz ott vasárnap – az uruguay-i középpályás a Chicago Fire-be ment, kölcsönbe. Ott lehet viszont minden új szerzemény, Lafferty, Di Gennaro, Stevanovic vagy éppen a legfrissebb, Daprelá. Megeshet az is, hogy 9 új játékossal állunk fel – ehhez képest olyan túl sok edzőmeccset nem játszottunk, ráadásul Daprelá, Bolzoni és Terzi is a felkészülés legvégén érkezett.

Nehéz megtippelni, hogy pontosan mit is várhatunk vasárnap este: ha mégis meg kellene tennem, akkor egy szoros győzelmet mondanék – akár a 90. percig kiélezett csatával. Nevek alapján jobbak vagyunk ellenfelünknél, kérdés, hogy mint csapat, mit tud kihozni Gattuso a srácokból. Az élete első tétmeccsén irányító Rino számára minden bizonnyal meglesz a motiváció – ezt, vagy ha annak csak töredékét át tudja adni a játékosoknak, nagy bajban már nem lehetünk.

Pozitívan tekintek a jövőbe, a múltat el kell engedni. Nem volt könnyű, de nincs más választásunk. Holnap elkezdődik valami, ami új reményeket, új kedvenceket, új élményeket tartogat, kár már a tavalyi havon keseregni. Mi bízunk bennük, tegyétek ti is ezt! Forza Palermo!

A Facebook-oldalunkon igyekszünk majd streamet vadászni a vasárnap 20:45-kor kezdődő meccshez, de amennyiben birtokotokban lenne egy, ne tartsátok magatokban!