Vissza a rajthoz

Az első 6 meccsből 2 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség. Tragikus? Nem mondanám. Természetesen ha azonnali visszajutást várunk a csapattól, akkor nem túl fényes. Zamparini szerint viszont ez már a tragédia kategóriába tartozik.

(írta: monyox)

Több problémám is van Zamparinivel, de talán ez a legégetőbb. Türelmetlenség. Egyelőre azt hagyjuk figyelmen kívül, hogy Gattuso jó edző-e vagy sem. Egyrészt 6 meccs a bajnokságban nem elég a bizonyításra. Másrészt Gattuso (Conte, Mazzarri, Garcia, stb.) nem mehet be a pályára gólt rúgni. Ha rossz a csapat, és nem a megfelelő játékosokat igazolták le Perinettiék, akkor aztán még a Special One-t (azert ne!:) is idehozhatja Zamparini, ő sem fogja visszavinni a csapatot az A-ba. Mit vesztettünk volna, ha Gattuso kap még 4 meccset?

Elmondom Nektek az elméletemet, de ez csak puszta találgatás, mert (sajnos) nem ismerem Zamparini bácsit személyesen. Szóval ellentmondónak hathat, ha a sikeres üzletembert nézzük, de szerintem Zamparini nem mer kockáztatni. Nem keménykezűvezető. Sőt, szerintem könnyen befolyásolható. Hogy miért gondolom ezeket a dolgokat? Miért nem türelmesebb a trénerekkel, és miért cseréli le őket néhány meccs utan? Mert fél kockáztatni, nem bízik abban, hogy hátha több türelemmel, és idővel az adott edző többet is ki tud hozni a csapatból, és egy új edző leszerződtetése mindig jobb ötletnek tűnik, hiszen közben abban reménykedik, hogy majd az új ember csodát fog tenni. De ugyanazzal a csapattal nagyon nehéz szinteket ugrani. Hogy miért nem gondolom, hogy Zamparini keménykezű lenne? Szerintem nem egyes egyedül dönt. Megvannak az emberei a vezetőségben, és szerintem az öreg eléggé befolyásolható. Elég, ha csak bogarat tesznek a fülébe. Szerintem. Sajnos más logikus magyarázatot nem tudok találni arra, hogy pár hete még arról áradozott, hogy Gattuso az új Conte, meg teljes a bizalom meg hasonlók. Ha valaki felhívná a figyelmemet, hogy hogyan akarok még „logikus magyarázatokat“ találni a Palermo házatáján, jelzem, jogos!

Azt gondolom, hogy a vezetőségben túlságosan is sok a „potyautas“. Kezdve Perinettivel, Miccichén keresztül, lehet, hogy szükségesebb lenne a vezetőség soraiban nagytakarítást tartan, mint állandóan edzőket cserélgetni.

Sajnos muszáj elfogadnunk, hogy nincs minőségi csapatunk. Van védelmünk? Hát… Van középpályánk? Nincs. Támadóink vannak, de középpálya nélkül hogyan tudnánk eljuttatni a labdát hozzájuk?

Mondok egy jellemző példát. Franco Vazquez. El Mudo. Mi van vele? Pihen. Miért? Ki tudja. Talán azért, mert vele lenne egy jó támadó középpályásunk? Lassan be kell vezetnünk azt a kifejezést, hogy valami olyan “palermós”. Na, ez totálisan palermós. Mint ahogy Tzorvas ügye is az volt. Vagy Violáé. Mit várhatunk Iachinitől? Kapott egy tök ismeretlen csapatot, holnap meg már vár is rá egy laza bemutatkozás otthon a Juve Stabia ellen. Ha kikapunk, jöhet a következő. Vicc.

Eredetileg a Bari elleni meccsről, meg a következő Juve Stabia elleniről akartam volna szövegelni, de ez lett a vége.