Egy újabb nehéz kezdet

Bár szinte a komplett Olaszország a Palermót várta feljutónak a Serie B-ből, mi akkor is tudtuk, hogy közel sem lesz azért olyan egyszerű. Nyilván ennél többről van szó,de ha összeszámoljuk, hogy csak a blog megalakulása óta mennyi újrakezdésről, szépen leírt tervről volt szó, akkor el is érkeztünk megint oda, amit talán már unásig olvashattatok nálunk. Sajnos megint ebben a helyzetben vagyunk, az igények egyre lentebb, nem lesz ez másképp a Pescara ellen sem.

(írta: Rosanero)

Kéz a kézben zuhantunk a Pescarával a másodosztályba, annyi különbséggel,hogy ők azért még eljöttek hozzánk egy sikerért cserébe: talán akkor kezdtünk rádöbbeni,hogy ebből még tényleg baj is lehet. Lett is, most pedig benne vagyunk a közepében. Naivitás lenne bármilyen statisztikával, formával jönni a meccs előtt: egyszerűen csak azt várná az ember, hogy végre csapatként képes legyen futballozni a csapat. Ha ebből most éppen egy X jön ki, hát istenem, nem nyertünk. Hozzászoktunk, túléljük. De elegünk van abból, hogy az aktuális újonc érkezésekor jönnek a hangzatos nyilatkozatok, az újabb tervek, és egy újabb koncepció, amiben biztosak vagyunk, hogy maradéktalanul nem fog megvalósulni. Iachinivel azon túl, hogy nem igazán értem,miért bízunk benne, a Juve Stabia elleni 3-0 valószínűleg meg lett volna – a Brescia elleni X pedig nem éppen a bravúr kategóriájába sorolható – szóval Iachinivel nem hinném, hogy komoly feladatokra alkalmasak lennénk. A Serie B egy olyan elcseszett hely, ahol persze mindig vannak meglepetések, de ilyen bő kerethez (27-en vagyunk) kellene egy fanatikus edző, aki képes őket megfelelően kezelni. Gattusóval persze akadtak problémák, de nem tudom, mit várt Zamparini: egy nullkörös edzőnek naná, hogy nem megy minden flottul elsőre.

A Pescara ellen elvárásként szerepelhet a győzelem: azonban én nem ringatnék senkit sem ilyenfokú álmokba. Persze,ez a Pescara sem az, ami tavaly volt – lehet,hogy kissé erősek a megfogalmazások két olyan csapat meccsével kapcsolatban, amely baromira kevés volt egy szezonnal korábban egy osztállyal feljebb. Ugyanakkor egyetlen dolog rendkívül aggasztó: nyolc kört követően már 6 pont a hátrány a biztos feljutó helyekkel szemben. Ez sok. Tekintve, hogy ugyan még rengeteg van hátra,csak annyit mondanánk: most van az az időszak, amikor el lehet bukni a feljutást. Nincs semmi más egyéb tét, csak ez.

A 22-es keretbe egyébként visszakerült Lafferty, továbbra sincs Abel Hernandez.

Vasárnap 20:30, Palermo-Pescara.

PORTIERI: Fulignati, Pellitteri, Sorrentino.

DIFENSORI: Daprelà, Milanovic, Morganella, Munoz, Pisano, Struna, Terzi.

CENTROCAMPISTI: Bacinovic, Barreto, Bolzoni, Di Gennaro, Lores, Ngoyi, Sanseverino, Stevanovic, Troianiello.

ATTACCANTI: Dybala, Lafferty, Malele.