Elvárás a Varese legyőzése

palcimAlighogy kiünnepeltük magunkat a Siena-ban aratott hétfő esti győzelem után, máris egy újabb nehéz mérkőzés elé nézünk. Szombaton az eddig egészen jól szereplő Varese (kezdés 15 óra) érkezik a Renzo Barbera-ba, ahonnan reményeink szerint, ők is pont nélkül távoznak majd. Számunkra ugyanis, kötelező az újabb 3 pont megszerzése, minden más eredmény, csalódás lenne. Hajtás után következzen a Palermo-Varese B-ligás bajnoki mérkőzés beharangozója.

A győzelem mindennél fontosabb. Ezzel az egy mondattal nagyjából össze is foglalhatnánk a holnapi mérkőzéssel szembeni elvárásainkat, ámazért titokban reménykedünk benne, hogy végre jól is fog játszani a csapat, mert ez, az utóbbi hetek eredményessége ellenére hiányzott.

Giuseppe Iachini érkezése óta felszálló ágba kerültünk, ez nem vitás.Bár eleinte nem ujjongtunk az új trénernek, egy dologban viszont elvitathatatlanok az érdemei: megtanította győzni a csapatot! Ez pedig igencsak fontos tényező a mi helyzetünkben! A kinevezése óta négy mérkőzés telt el, és ez alatt háromszor ünnepelhettünk győzelmet, egyszer pedig ikszre végeztünk – Bresciában. Négy meccs, tíz pont, és már a rájátszást érő ötödik helyen áll a rózsaszín-fekete alakulat. Persze elemezhetnénk, hogy hogyan sikerült nyerni a Pescara vagy a Siena ellen, de ezen már csak a rosszmájúak fanyalognak, a lényeg viszont, hogy győztünk. Ezek a győzelmek pedig visszaadták a hitünket is, és abban is egészen biztosak vagyunk, hogy az elmúlt hetek eredményessége jót tett az öltözői hangulatnak és az önbizalomnak is, ez pedig még sokat érhet a következő hetekben.

Szombaton a Varese legyőzése vár ránk, ami elvileg nem jelenthet gondot hazai pályán. Azok után, hogy hétfőn emberhátrányban győztünk Siena-ban (az nem is focista, akit egy ilyen siker ne dobna fel…), úgy érzem, hogy lendületbe kerültünk, ennek pedig ki kell tartania szombaton is. Mert ha itthon nem tudjuk behúzni a Varese elleni meccset, akkor nem sokat ér az idegenbeli bravúr.

Iachini-mesternek sok oka nincs a változtatásra, ettől függetlenül lehetséges, hogy hazai pályán ismét egy támadóbb szerkezetű együttessel vesszük fel a harcot (pláne úgy, hogy Bolzoni nincs a keretben). Iachini eddigi két hazai mérkőzésén (amelyeken egyébként még gólt sem kaptunk!) egyaránt 2 csatárral és egy árnyékékkel kezdett, ezt a lépést pedig lehet, hogy ezúttal is meglépi majd a Mister. Meglátjuk. Az biztos, hogy Michel Morganella (ennek szerintem nagyon örülünk!) eltiltás miatt nem léphet majd pályára, Siena-ban ugyanis piros lapot kapott. Helyére Eros Pisano ugorhat be, akinek egy kicsit sem lenne ismeretlen a Varese. 3-as számú futballistánk ugyanis, Varese-tartományban született (Busto Arsizio-ban), és játékos-pályafutása is pontosan a szombati ellenfelünknél indult. Pisano 2004 és 2007 között közel 60 bajnoki mérkőzést játszott a Varese színeiben, egy egyéves pisa-i kitérő után pedig, 2008 és 2011 között, újabb három évet húzott le a Lombard együttesnél. Talán a sors is így akarta, hogy Morganella eltiltott legyen ezen a mérkőzésen, ez pedig megnyithatja a kezdőcsapatba vezető utat Pisano előtt. Mindenesetre játékosunk nyilatkozott is a héten, az alábbiakban ebből idézünk pár mondatot:

„Én már most meghatott vagyok az érzelmektől, de gondolom a Varese-i emberek ugyanígy lesznek. Én, a mai napig emlékszem mindenre, ami ott történt velem, amikor minden sikerült, amikor megmásztam a lépcsőfokokat, amikor bemutatkoztam a Varese színeiben Eccelenza-ban. Túl sok különleges gondolat jut eszembe ellenük készülve. A Varese-ről csak a legnagyobb tisztelettel tudok beszélni! Ha el kell magyaráznom, hogy milyen volt az a Varese, amelyben játszottam, akkor a következőket mondanám: a fiúkkal igazi barátok voltunk és így alkottunk egy igazi csapatot! Abban a Varese-ben minden így volt, és abban is biztos vagyok, hogy ezek a barátságok, azóta is érintetlenek maradtak, és az öregebbek átadták ezt a mentalitást az újaknak is! Remélem, játszhatok holnap ellenük! Elragadó dolog lesz, és biztos vagyok benne, hogy melegséget fogok érezni legbelül. Különös lesz, de mi vagyunk a favoritok, és ezt meg is akarjuk mutatni minden ellenféllel szemben, így a Varese ellen is.”

Eros Pisano

Pisano számára, amennyiben tényleg játéklehetőséghez jut, különleges mérkőzés lesz tehát a holnapi. Egyébként nemcsak a vareseieknek, hanem nekünk is lesz egy ismerős a túloldalon, méghozzá Manuele Blasi, aki korábban erősítette a csapatunkat.

thumbnailÉs ha már Blasi és Varese, akkor ejtsünk pár szót a szombati riválisunkról: az eddig lejátszott 10 mérkőzésen 15 pontot gyűjtöttek (csak kettővel kevesebbet, mint mi), ám az utóbbi hetekben talán mintha kicsit hullámvölgybe kerültek volna. Az utolsó három mérkőzésükből kettőt elveszítettek(Padova-ban 3-2-re, Empoli-ban 2-0-ra kaptak ki), egyszer pedig döntetlent (Trapani 0-0) játszottak. Utolsó két mérkőzésükön tehát még gólt sem tudtak rúgni, ugyanakkor az ötödik fordulóban pontot loptak Avellino-ból (1-1), ami mindenféleképpen óvatosságra kell, hogy intsen minket is. Ettől függetlenül a játékoskeretek közötti minőségi különbség és a pillanatnyi forma is a mi sikerünket vetíti előre, és reméljük, hogy nem is fog gondot okozni az újabb három pont begyűjtése.

Mert mint tudjuk: a mi helyzetünkben a győzelem megszerzése mindennél fontosabb!

KERET:

PORTIERI: Fulignati, Sorrentino, Ujkani.

DIFENSORI: Andelkovic, Daprelà, Milanovic, Munoz, Pisano, Struna, Terzi.

CENTROCAMPISTI: Bacinovic, Barreto, Di Gennaro, Lores, Ngoyi, Sanseverino, Troianiello, Verre.

ATTACCANTI: Belotti, Dybala, Hernandez, Lafferty

Lafferty és Pisano

(Reméljük, hogy Lafferty és Pisano szombaton is ünnepelhet majd!)