Latin tánc a Latina ellen

Palermo-vs-LatinaVasárnap (kezdés: 12:30) hazai pályán immár listavezetőként, a Latina ellen folytathatjuk kiváló sorozatunkat. Nyolc mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre(utoljára szeptember 24-én, Bariban szenvedtünk vereséget), a Latina ellen pedig nem is lehet más célunk, minthogy itthon tartsuk mindhárom pontot. Az esetleges siker pedig két dolgot jelentene: egyrészt, hogy napra pontosan kéthónaposra nyúlna a veretlenségi sorozatunk, másrészt pedig (és ez a legfontosabb), újabb egy hétig biztosan mi vezetnénk a Serie B tabelláját. A mérkőzéseket azonban le is kell játszani, arra pedig senki sem számítson, hogy mostantól könnyebb dolgunk lesz, bárki ellen is. Várhatóan a Latina ellen is nagyon kemény 90 perc vár majd ránk. Hajtás után következzen a vasárnap déli mérkőzés beharangozója.

Erő, életöröm, szenvedély. Ezzel a három szóval lehet jellemezni a latin táncok jellegzetességeit, ránk azonban latin tánc helyett, a Latina csapata vár vasárnap. Igazából más célunk nem is lehet, mint hogy háromról négyre jussunk, vagyis zsinórban negyedszer is eljárhassuk a győzelmi táncot, és ismét három pontot ünnepelhessünk. Erre pedig minden esélyünk meg is van.

Természetesen nem szeretnénk elbízni magunkat, vagy előre inni a medve bőrére, de hát mikor legyünk annyira bizakodóak, ha nem most? Az elmúlt nyolc meccsen – mint ahogy már fentebb említettem – nem szenvedtünk vereséget, ez pedig leginkább Giuseppe Iachini vezetőedzőnknek köszönhető, aki Gattuso kirúgása után, új mentalitást hozott a csapathoz. Az ő irányításával hatszor győztünk, és kétszer ikszeltünk, ez pedig a szezonkezdésünket figyelembe véve, több mint várakozáson felüli. Az elmúlt három mérkőzésen úgy szereztünk 9 pontot, hogy még gólt sem kaptuk, az aktuális ellenfélnek pedig nagyon esélye sem volt velünk szembe! A jó és eredményes játék pedig azt eredményezte, hogy a Serie B 15. fordulóját, már az élről kezdhetjük meg.

Így aztán a Latina ellen soron következő találkozót kellő önbizalommal várhatjuk, és valljuk be: óriási csalódás lenne, ha hazai pályán nem tudnánk érvényesíteni a papírformát – vagyis nem győznénk! Ezzel persze nem azt a látszatot szeretnénk kelteni, hogy lenézzük a Latina-t – mert azt már megtanultuk, hogy senki ellen sem mehetünk biztosra – de a két csapat közötti minőségi különbségnek, ki kell jönnie vasárnap. Még akkor is, ha ezúttal is lesznek hiányzóink. A legnagyobb fejtörést talán Stefano Sorrentino elvesztése jelenti, aki húzódásos sérülést szenvedett a Reggina otthonában. Kapusunknak éppen ezért ki kell hagynia a Latina elleni bajnokit. Ez pedig azért jelent gondot, mert Sorrentino az elmúlt mérkőzéseken nagyon stabil pontja volt a szicíliai együttesnek, és nagy szerepe volt abban, hogy az elmúlt négy mérkőzésen egyszer sem zördült meg a hálónk. Minden bizonnyal a Reggina otthonában is beugró Samir Ujkani-ra vár majd a nemes feladat, hogy pótolja Stefano-t. Abban azért természetesen nagyon bízunk, hogy nem lesz sok dolga az albán fiúnak, mert az azt jelentené, hogy nem sokszor kerül a kapunk elé a Latina. Ebben a védelmünknek is nagy szerepe lesz, de úgy véljük, aligha kell féltenünk az elmúlt mérkőzéseken jól teljesítő Munoz, Milanovic, Andelkovic hátsó alakzatot. Egyébként sokáig úgy nézett ki, hogy a Stadio Granillo-ban nagyot alakító Andelkovic-ra nem számíthat majd a szakvezetés a Latina ellen, ugyanis szlovén védőnket rendesen elővették a múlt heti eset miatt. Sőt, a hét elején egy meccsre szóló eltiltást kapott, amelyet csak péntek este annuláltak az illetékesek. A lényeg viszont, hogy Sinisa ott lehet vasárnap a keretben, ám hogy mennyire viselték meg a történtek, az majd csak a pályán derül ki. A középpályánk szép lassan összeállt, ám sajnos az elmúlt meccseken parádésan futballozó Barreto nem teljesen egészséges és nem is lesz ott a Latina elleni keretben. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg Valerio Verre kaphat majd szerepet a helyén, mellette pedig minden bizonnyal Bolzoni ésBacinovic kezd majd, aminek azért örülünk, mert az elmúlt hetekben ők is jól futballoztak. Talán ennek apropóján, pénteken pont szlovén középpályásunkat érte a megtiszteltetés, hogy képviselhette csapatunkat a sajtótájékoztatón. Az alábbiakban az ő nyilatkozatából idéztünk:

„Úgy érzem, még nem vagyok 100%-os formában, de minden nap azért dolgozom, hogy egyre jobb legyek és hogy közelítsek a legjobb formámhoz! Az elmúlt három mérkőzést megnyertük, és ezeken igen, én is kezdő voltam, de nem én voltam a lényeg, hanem csakis kizárólag a Palermo! Hétről-hétre azért dolgozunk, dolgozom, hogy erősebbek legyünk, és top formában futballozzunk. A Latina ellen is megfelelően felkészültünk, csakúgy mint, mindenki ellen. Mérkőzésről-mérkőzésre készülünk, mert tisztában vagyunk vele, hogy a Serie B nagyon nehéz bajnokság, és itt még az utolsótól is ki lehet kapni! Természetesen azért győzelmet várok vasárnap!”

Armin+Bacinovic+Citta+di+Palermo+v+Bologna+lw3V_Gla6gJl

(Armin Bacinovic lövéseire vasárnap is szükség lesz)

Szerencsére nem csak hiányzóink vannak, hanem visszatérőink is: Abel Hernandez letudta válogatottbeli kötelezettségét (nem mellesleg Uruguay kvalifikálta magát a brazíliai világbajnokságra), és visszatért a klubhoz, így tőle nyugodtan várhatjuk a gólokat vasárnap. Mellette pedig a Trapani ellen óriásit futballozó, „Il Gallo” becenévre hallgató Andrea Belotti is újra bevethető. Kyle Lafferty könnyített edzést végzett hét második felében(Ngoyi-val együtt), ám minden bizonnyal vele is számolhat majd a támadósorban Iachini mester. Paulo Dybala azonban továbbra is fizioterápiás kezelésen vesz részt, így valószínűleg a Latina ellen sem láthatjuk majd a 9-esünket. Elég képlékeny tehát még a csapat összetétele, ám a múlt héten, Reggio di Calabria-ban bizonyították a fiúk, hogy bármilyen összetételben képesek meccset nyerni, így a sérülések nem lehetnek kifogások vasárnap sem!

Anélkül, hogy különösebben foglalkoznánk az aktuális ellenfelünkkel (mi inkább szeretünk magunkkal foglalkozni), azért nézzünk rá a Latina csapatára, mert érdemes. A tavaly még C1/B-ben szereplő kis csapat (vagy nem is olyan kicsi!) talán erőn felül szerepel az idei másodosztályban. 14 mérkőzésen 20 pontot gyűjtöttek, és jelenleg a tabella 8. helyén tanyáznak, ami minden csak nem rossz! Ha pedig azt mondom, hogy utoljára a 3. fordulóban veszítettek mérkőzést, és összesen csak kétszer kaptak ki eddig, akkor biztosan jó néhányan felhúzzák a szemöldöküket! Pedig így van! A Latina az utolsó 11 bajnoki mérkőzésén nem kapott ki, így az ő sorozatuk még hosszabb, mint a miénk! Ráadásul a Lanciano-val (0-0) otthon ikszeltek, ami előrevetíti, hogy nem szabad őket egy kézlegyintéssel elintézni! Egy döntetlenre mindig jók (ezt mutatja az a statisztika is, hogy az eddig lejátszott 14 bajnoki mérkőzésükből 8-szor ikszeltek, ebből négy meccs is 0-0 lett…), és valószínűleg a Barbera-ban is kiegyeznének az egy ponttal. Nem lennénk meglepve, ha a Latina „busszal együtt beparkolna a 16-oson belülre”, és teljesen átadná a kezdeményezés jogát! Nagyon nehéz mérkőzésre van tehát kilátás,amelyen jó lenne ismét hamar gólt szerezni, mert ez most nagyon fontos lehet! Persze akkor sem leszünk szomorúak, ha csak az utolsó percben lőtt góllal győzzük le a Latina-t, a lényeg, hogy a vendégek jó sorozata szakadjon majd meg november 24-én, a miénk pedig továbbfolytatódjon! És hogy ehhez mi kell majd csapatunktól vasárnap?

Leginkább erő és szenvedély. Ha ezek meg lesznek a játékosainkban, akkor nem marad majd el az öröm sem! Mintha csak egy latin táncot kellene járni!

Keret:

PORTIERI: Braccalenti, Fulignati, Ujkani.

DIFENSORI: Andelkovic, Daprelà, Milanovic, Morganella, Munoz, Pisano, Terzi

CENTROCAMPISTI: Bacinovic, Bolzoni, Di Gennaro, Lores, Sanseverino, Stevanovic, Troianiello, Verre.

ATTACCANTI: Belotti, Hernandez, Lafferty, Malele.