Kinek marad meg a veretlensége?

letöltés

Sűrű, és minden bizonnyal idegőrlő napok előtt állunk. Kedvenc szicíliai csapatunk ugyanis egy hét leforgása alatt három, nagyon keménynek ígérkező bajnoki meccset fog lejátszani, amelyek után jó lenne megőrizni az elmúlt hetekben összekuporgatott kilenc pontos előnyünket.  A nehéz sorozat első állomásaként a jelenleg tizedik, ám mostanában felszálló ágban lévő Pescara (kezdés: szombat 15 óra) vendégei leszünk, ahol szeretnénk továbbnyújtani a december 21-e óta tartó veretlenségünket.

Futballberkekben sokan azt szokták mondani, hogy a bajnokság menetrendjének kialakítása nem különösebben számít, mert előbb-utóbb úgyis mindenkivel játszani kell. Ez így akár igaz is lehetne, ám mi mégis azon a véleményen vagyunk, hogy nem mindegy kivel mikor találkozunk. És hogy ezt az állításunkat alátámasszuk, arra tökéletes példa a szombati, Pescara elleni idegenbeli meccsünk.                                                   Ha ezt a mérkőzést egy hónappal korábban rendezik, akkor valószínűleg simán nyertünk volna, mert februárban csak az nem verte meg a Pescara-t, aki nem akarta. Az előző idényt még szintén A-ligában töltő csapat a 2014-es évet zsinórban öt vereséggel kezdte (Juve Stabia 1-2, Trapani 0-1, Crotone 0-3, Varese 1-2, Bari 0-1), ami odavezetett, hogy az akkori vezetőedzőt Pasquale Marino-t „megreptették”, helyére pedig az általunk is ismert Serse Cosmi-t (alábbi képen) nevezték ki.

140225-serse-cosmi-496x286

Ez a döntés pedig úgy tűnik, hogy igencsak bevált az 1936-ban alapított kék-fehér klubnál, mert azóta, visszatalált a helyes útra a csapat. Az eredmények, amiket már Cosmi-val értek el, tekintélyt parancsolóak, hiszen az utóbbi három meccsen nem rossz csapatok ellen (Avellino idegenben 1-1, Cesena otthon 2-0, Spezia idegenben 1-0) hét pontot gyűjtöttek, és márciusban csak úgy, mint a mieink, szinte szárnyakat kaptak. (Ha csak a márciusi eredmények alapján nézzük a tabellát, akkor a Pescara harmadik, míg mi ez alapján is az elsők vagyunk!) Az utóbbi hetekben mutatott játékkal és eredményességgel pedig a Pescara újfent megteremtette magának az esélyt arra, hogy harcban legyen a feljutásért vagy az osztályozót érő helyekért, mert a második Empoli-tól hat, a hatodik Crotone-tól pedig csak négy pont választja el őket. Így aztán nem kell hozzá különösebb logika, hogy megállapítsuk, szombaton rettenetesen nehéz 90 perc vár majd ránk a Stadio Adriatico-ban, ahol a házigazdák gyakorlatilag az utolsó esélyük egyikét próbálják majd megragadni.

165540118-6d339f26-6874-4265-aef9-28d6ada8cbf7

(Barretoékra nem vár könnyű csata)

Félnünk azonban nem kell a Pescara-tól, hiszen mégiscsak mi vagyunk a listavezetők, ráadásul, ha azt írtuk, hogy Cosmi fiai jó formában várják a szombati meccset, akkor ez ránk hatványozottan igaz. Az elmúlt három bajnokit úgy nyertük meg, hogy kiválóan futballoztunk, így ha szombaton is a legjobbunkat nyújtjuk, aligha fenyeget minket a vereség réme. Giuseppe Iachini vezetőedzőnek pedig még könnyebb, pardon, inkább még nehezebb dolga lesz a csapat összeállítását illetően, mint egy hete volt, mert az akkor hiányzó Sinisa Andelkovic, Abel Hernandez és Davide Di Gennaro hármas is visszatér a keretbe, amelyből így már mindössze csak Michel Morganella hiányzik. Elvileg tehát a legerősebb összetételünkben léphetünk pályára Pescara-ban, ami mindenféleképpen jó hír a keménynek ígérkező találkozó előtt. Hogy őszinték legyünk, mi nem nagyon szeretnénk változtatni a múlt héten remek játékot bemutató és nem mellesleg győztes kezdőcsapaton, ám a hírek szerint Iachini ezt másként gondolja. Hiába játszott ellenállhatatlanul a Vazquez-Dybala páros az elmúlt két összecsapáson, most úgy néz ki, hogy csak az előbbi lesz majd pályán az első sípszó pillanatában, utóbbi pedig csak a padon kezdi majd a meccset.

Paulo dybala pescara

(A hírek szerint Dybala (9) maximum csak csereként lehet eredményes a Pescara ellen)

Iachini ugyanis állítólag egy 3-4-1-2-es formációt talált ki erre a mérkőzésre, amelyben Vazquez lenne a csatárok mögötti ék, előtte pedig Abel Hernandez és Kyle Lafferty kapna szerepet. Ennek a változtatásnak most nem feltétlenül örülnénk, de tény: gondolnunk kell a keddi, Siena elleni meccsre is, amely valószínűleg egy cseppet sem lesz könnyebb csata, mint a szombati, így nem árt, ha rotáljuk egy kicsit a játékosokat. Azt pedig gyorsan szeretnénk hozzátenni, hogy a Vazquez, Hernandez, Lafferty csatártrió minőségben egyáltalán nem jelent gyengébbet, mint a Brescia ellen látott argentin duó, ráadásul a sűrű menetrend miatt, nem árt, ha mindenkit tűzben tartunk.

sinisa andelkovic

A Pescara elleni meccsen visszatér a védelembe Sinisa Andelkovic (fenti képen), aki egész biztosan visszakapja majd a helyét Munoz és Terzi mellett, a középpályán pedig a Barreto, Bolzoni, Maresca, Lazaar négyes játszhat majd. Hogy Giuseppe Iachini valóban így küldi-e pályára a csapatot, még nem teljesen biztos, az viszont fix: szombaton mindenkinek maximumot kell nyújtania ahhoz, hogy megszerezzük a negyedik győzelmünket is márciusban. Természetesen tudjuk, hogy ez egyáltalán nem tűnik könnyű feladatnak, de ehhez már régen hozzászoktunk a B ligában.

munoz fejesgól

Egyébként az ősszel, hazai pályán, Munoz első percben fejelt góljával (fenti képen), 1-0-ra legyőztük a Pescara-t, de mint tudjuk, azóta sok minden történt a két csapat háza táján. A szombati mérkőzés a jelenlegi formák alapján valószínűleg egy igazi, hamisítatlan olasz másodosztályú rangadó lesz, amelyen két, az újévben még veretlen edző meccsel majd egymás ellen. Reméljük, szombat estére már csak Iachini-re lesz igaz az előző mondat!

Giuseppe+Iachini+Citta+di+Palermo+Unveils+M7tmChWNyfMl

Giuseppe Iachini (középen, baseball-sapkában) és csapata elveheti Serse Cosmi pescarai veretlenségét)

Várható kezdőcsapatok:

Pescara (3-5-2) Pelizzoli; Zauri, Schiavi, Bocchetti; Salviato, Nielsen, Bovo, Rossi, Politano; Sforzini, Ragusa. Allenatore: Serse Cosmi.

Palermo (3-4-1-2): Sorrentino; Munoz, Terzi, Andelkovic; Barreto, Bolzoni, Maresca, Lazaar; Vazquez; Hernandez, Lafferty. Allenatore: Giuseppe Iachini.

Keret:

PORTIERI: Fulignati, Sorrentino, Ujkani.

DIFENSORI: Andelkovic, Daprelà, Lazaar, Milanovic, Munoz, Pisano, Terzi, Vitiello.

CENTROCAMPISTI: Barreto, Bolzoni, Maresca, Ngoyi, Stevanovic, Troianiello, Vazquez, Verre.

ATTACCANTI: Belotti, Dybala, Hernandez, Lafferty.

A 30. forduló további párosításai: (zárójelben a forduló előtti helyezések)

 Péntek (19 óra): Trapani (5)-Varese (16) 21 óra: Avellino (7)-Siena (9)

Szombat (15 óra): Brescia (15)-Spezia (11), Cesena (8)-Juve Stabia (22), Crotone (6)-Bari (17), Empoli (2)-Reggina (21), Modena (14)-Latina (4), Novara (18)-Carpi (12), Padova (20)-Cittadella (19), Ternana (13)-Virtus Lanciano (3).