Félgőzzel is…

lajoyaPalermo-Reggina 1:0 29 pt. P. Dybala. Elég ennyit megjegyeznünk a csütörtök esti meccsről. Meg persze a begyűjtött 3 pontot. A többit meg inkább felejtsük el. Tulajdonképpen egy langyos meccsről beszélünk, amit félgőzzel nyertünk meg, abszolut felejthető játékkal. Sokkal többet is kihozhatott volna a csapat a mérkőzésből, ráadásul egy többgólos győzelemmel a szurkolók irányába is ki lehetett volna fejezni valami kis hálaszerűséget.

egyenletVégiggondolva, hogy kik voltak az elmúlt években a célpontjaim, akiket állandó jelleggel kritizáltam, becsméreltem, ócsároltam, szapultam, pocskondiáztam… Most hirtelen csak Bertolo és Munoz ugrik be. Bertolo ugye szerencsére eligazolt, Munoz egyre jobb, szóval szükségem van új bűnbakra. Természetesen ennek a kijelentésnek a komolyságértéke a nullához közelít. De azért megmondom, hogy ki szúrja a szememet a jelenlegi keretből; Claudio Terzi. Nem tudok másra gondolni, mint hogy Jaki bácsi kedvence, Jaki bácsi kedvéért szerződtették, Jaki bácsi játszatja is. A meccsen láttátok azt a pengés megoldást, amit 2 méterre a kaputól választott? Ha feljutunk az A-ba, minőségi belső védőt kell vennünk, nincs mese!

barbera2
A szélsők sem igazán kápráztatták el a Barbera közönségét. Stevanovic teljesen eltűnt, Lazaar meg… Nem lesz rossz, de neki még érnie kell. De nem csak a szélsők betliztek tegnap, Barretónak és Bolzoninak sem ez volt élete meccse. Még szerencse, hogy időben jött a gól, különben lehet, hogy görcsölés lett volna a vége. Mindegy, nem akarok elégedetlen lenni, örüljünk a 3 pontnak!

jakimester
2 gondolat még a meccshez:

1. Di Michelét szórványos fütty fogadta. Utánanéztem, de nem találtam semmi információt arról, hogy miért nem kedvelik az ex-rosanero játékost Palermóban. Lehet, hogy valami nyilatkozat állhat az ügy hátterében. Furcsa volt.

2. Lehet, hogy elfogultságra vezethető vissza az, hogy nem értem Terzi játszatását, és az is lehet, hogy elfogultságból szimpatizálok Franco Vazquez-zel. Mindesetre az argentínban nem csak én látok fantáziát. Sokan úgy emlegetik, mint az “új” Javier Pastore. Szerintem kiegyensúlyozottabb játékos, mint Ilicic, és idővel még jobb lehet. Talán nem túlzás azt mondani, hogy a jövő Palermóját rá lehetne építeni. Szerintem. Mindenesetre ami vele történik a Palermónál, az hálás téma lehetne bármilyen argentin szappanopera írójának. Gy.k. “a kukába kidobott csiszolatlan gyémánt újra csillog” avagy “a tékozló fiú hazatér”.

Az Empoli a 93. percben kapott ki a Virtus Lanciano vendégeként, a Latina pedig nyert Bariban. Hogy ez mit is jelent a mi szempontunkból? Azt, hogy már 15 ponttal vezetünk, a 2. helyre feljött a Latina, az Empoli pedig lecsúszott a dobogó legalacsonyabb fokára.

Ha pedig Latina, akkor következő meccs. Megnyugtatnék mindenkit, ennél nehezebb meccs ebben az idényben már nem lesz. Mondjuk azt, hogy „A tavasz meccse“? Mondjuk! A jelenlegi második helyezett otthonában játszani… Nem kell részletezni, ugye? Fokozza a tétet, hogy ha nyer a csapat, és a többi pályán is megfelelően alakulnak a meccsek, akkor akár már április 26án 17 óra tájban kijelenthetjük, hogy a 2014/15-ös Serie A idény a Palermo részvételével fog megtörténni.

barbera1
De ne ugorjunk annyira előre, egyelőre 2014. április 26. 15:00 – Latina-Palermo!