Ötös

post_193156_20150110023923A Cagliari elleni meccsre való hangolódás nem sikerült a legjobban, mert sikerült előző nap összeszednem valami nyavalyát, úgyhogy muszáj volt a mérkőzést mint lehetséges alternatív gyógymódot alkalmaznom. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az 5:0 után úgy ugrottam ki az ágyból, mint Jézus felszólítására Laza(a)r. Mindenesetre a kedvemnek meglehetősen jót tett.

(írta: monyox)

Pedig ahogy meccs előtt végignéztem a kezdő 11en, a Feddal, Morganella, Lazaar triót látva egyből felszökött a lázam… Persze, értem én, az utóbbi meccseken Andelkovic bénázásainak köszönhetően elég sok gólt kaptunk, evidens volt, hogy kicsit jegelni kell. De Feddal? Mikor van Vitiellónk is meg (még) Bambánk is. A két szélsőt illetően meg mit lehetne mondani? Nincs jobb a keretben? Jaki bácsi, miért nem próbálhatnánk már ki végre Emersont élesben? Mindegy, túltettem magam a dolgon, muszáj örülni, meg ugye csak a mez számít, nem kell, hogy érdekeljen, hogy Feddal vagy Andelkovic van benne.. Gyorsan el is felejtettem a fenti témát, mert már kezdtek is potyogni a gólok. Úgy látszik, az utóbbi időben elkényeztetett a csapat a szereplésével, mert állandóan találtam valami „de“ dolgot. Morganella – szép, de megpattanó lövés.

post_193156_20150110023823

Munoz – szuper, de fej helyett mellel, ráadásul enyhe lesen állt Ezequiel.

post_193156_20150110023806

Dybala – büntetőből??? De még mielőtt azt gondolnátok rólam, hogy egy örök elégedetlen „cazzo“ vagyok, az igazság az, hogy félidőben már viháncoltam a betegágyban, hogy 45 perc után 3-mal megyünk! Megpattant? Kit érdekel! „Bemellezte“? Hát aztán! Tizenegyes? Már 2 perccel előtte is be lehetett volna fújni! Egy szó, mint száz, megérdemelten vezetett a csapat, a Cagliari emberhátrányban, Morganella gólt lő, a marokkói baloldalra egy szavam sem lehet, szóval süt a nap, csicseregnek a madarak a Barbera felett a Monte Pellegrino szikláin ülve…

post_193156_20150110023815

Azért azt szögezzük le, hogy ez nem az a Cagliari, akivel a Palermo a kiélezett, izgalmas Derby delle Isole meccseket szokta játszani. Zola mesternek nem kevés energiára és időre lesz szüksége, hogy bent tartsa a csapatot az A-ban, mert jelenleg teljes sebességgel zuhannak a másodosztály irányába.

post_193156_20150110023830

A második játékrészben visszavett a csapat a tempóból, bár addig sem kellett megszakadniuk a biztos vezetés megszerzéséhez. Egy dolgot nem értettem; ez tipikusan az a meccs volt, amikor lehetett volna variálni a cserékkel, kipróbálni olyan embereket, akik kevesebb lehetőséget kapnak vagy mondjuk Belottit bedobni minél előbb, hogy góllal/gólokkal keményítse a magabiztosságát. Megnéztem volna, hogy Emerson vagy Quaison mit nyújt, ehelyett biztonsági csereként Maresca-Bolzoni, Munoz-Vitiello meg azért végül Belotti is kapott egy negyedórácskát.

post_193156_20150110023839

A gaucho-fivérek azért ismét megmutatták, hogyan lehet 2en megtekerni egy komplett védelmet; Vazquez parádés emelését Dybala vágta be a rövid felsőbe – megvolt a negyedik.

post_193156_20150110023858Muszáj megemlítenem Sorrentinót, bár a szárdok csak párszor villantak a meccs folyamán, a kapusunk hihetetlen bravúrokat mutatott be. Az utóbbi napokban felmerültek olyan pletykák, hogy a Bologna szeretné vinni, de Sorre leszögezte, esze ágában sincs eligazolni Palermóból, és ez így van jól, hiszen ő nagyon kell hátra, mint egy masszív pillér a néha meg-megingó védelem alatt. Én személy szerint imádom nézni, ahogy a védekezésben való bénázásoknak köszönhetően muszáj bemutatnia 1-1 bravúrt, ami után aztán leüvölti a védők fejét. Ilyen kapus kell!

A kegyelemdöfést végül Barreto távoli lövése vitte be, igazán megérdemelte a kapitányunk, hogy betalált! A minap épp meginterjúvolták a palermói újságírók, és ő azt nyilatkozta, hogy nagy megtiszteltetést jelent neki a kapitányi karszalag, és a Palermóból szeretne majd egyszer visszavonulni. Úgy legyen!

Barreto nyugdíjazásáig viszont lesz egyből holnap egy Fiorentina-Palermo meccs, mégpedig Firenzében, a Stadio Artemio Franchiban. A violák nagy reményekkel vágtak neki az idei szezonnak, az utóbbi időben viszont kisebb krízis uralkodik náluk, és ezt lenne jó kihasználnunk. Mindenesetre végigolvasva a játékoslistájukat, többre hivatottak a kilencedik helynél. Vargas, Marko Marin, Aquilani, Cuadrado, Giuseppe Rossi, Mario Gomez, Borja Valero… Csak 7 játékost soroltam fel, de szerintem már ők 7en többet érnek, mint a mi komplett keretünk.

post_193156_20150110023906

Ott vannak a listán az általunk jól ismert szlovén „ikrek”, Kurtic és Ilicic is. Állítólag Ilicic elvágyódik Firenzéből. Elméleti szinten felmerült, hogy visszajöjjön Palermóba, viszont erre a feldobásra egyből heves tiltakozás érkezett a rosanero-szurkolók részéről, hiszen a váltás után Ilicic nem túl szimpatikusan nyilatkozott a Palermóban eltöltött évekröl. Szerintem sem kellene erőltetni ezt a vonalat, hiszen egyrészt ha a kieséskor le tudott lépni, akkor most nem kell visszajönni a hátsó ajtón, másrészt meg nem biztos, hogy egyszerre lehetne játszatni őket Vazquezzel, és az argentín szerintem kiegyensúlyozottabb a szlovénnál. Mindegy, egyelőre kár ezen elmélkedni, egy biztos, vasárnap pont(ok)ért utazik a csapat Firenzébe.

FORZA RAGAZZI, SIAMO CON VOI!!!