Hullámvasútozás palermói módra

maxresdefault

Vasárnap itt a következő meccs a Genoa ellen, ennek ellenére még térjünk vissza pár gondolat erejéig a múlt hétvégi meccsre!

(írta: monyox)

Pár hónappal ezelőtt elkezdtem szervezni egy kisebb kirándulást Udinébe, aztán ahogy közeledett a mérkőzés hétvégéje, úgy csökkent a lelkesedés. Ki ezért, ki azért mondta vissza, a végén úgy voltam vele, hogy egyedül is elvezetek a friuli fővárosba, hiszen nincs olyan borzasztóan messze. Megmondom őszintén, nálam az előző meccs, a Milan elleni otthoni szenvedés tette be a kaput, akkor mondtam azt, hogy azért ennyire nem vagyok… Hmmm… Elvakult? Elmebeteg? Elrettenthetetlen? Szóval 900 km-t azért levezetni, hogy megnézzek egy újabb vergődést a csapat részéről – ezt nem voltam hajlandó bevállalni. 
Murphy viccelt meg? Nem tudom, de valahogy számítottam rá, hogy ha megyek, csúnya leégés lesz a vége, ha nem megyek, meg parádéznak a srácok. Szóval annyira nem is csodálkoztam rajta, hogy sima 1:3 lett, amivel számomra megint bebizonyította a csapat, hogy az “elpalermózás” (a mérkőzés csodálatos elvesztése a 90. perc után) mellett a csapat másik markáns jellemzője a hullámvasút.

udinesepalermo-13_1053310Photogallery

Véleményem szerint ilyen produkcióra egy csapat sem képes, hogy csupán 1 hét telik el a Milan elleni agonizálás után, és mintha teljesen más emberek lennének a pályán. Annyira szeretném tudni, hogy vajon mi történt! De komolyan! Magukba szálltak a játékosok? Vagy Iachini volt képes erre? Netalántán Zamparini osztott ki néhány verbális taslit az öltözőben? De jó lenne tudni… Mindenesetre ilyen váltásra nem sok csapat képes. És mielőtt még úgy tűnne, hogy kissé “elszálltam” volna, muszáj hozzátennem, hogy a rózsaszín-fekete pakliban ugyanúgy benne van, hogy a Genoa ellen ismét a “milanos” forma jön. Számomra ez az egész úgy érthetetlen és rejtélyes, ahogy van. Ha ilyen produkcióra is képes a csapat, akkor vajon odahaza a Barbera-ban, egy gyenge Milan ellen miért nem vagyunk képesek? Érthetetlen… 
De úgy gondolom, amíg a csapatban benne van az “elpalermózás” esélye, addig a hullámvasútra is felülnek a srácok, minden tiltószó ellenére.

12028-3

A filózgatás után nézzünk rá kicsit a csapatra, illetve néhány játékosra.

Barreto – Lehet, hogy túlságosan is kemény vagyok az ex-kapitánnyal, de én úgy gondolom, hogy a csapatnak előnyére válik, hogy nem játszik a paraguayi. Ez a hercehurca, ami ment/megy körülötte, nemcsak az ő játékára, hanem a közösségre is rányomta a bélyeget. Nincs rá szükségünk. Sok sikert (se) a Sampdoria mezében, Edgar!

Jajalo – Ki kellene már tenni a kezdőből, Jaki bácsi! Csak foglalja Maresca helyét. Egy momentumával sem igazolta eddig, hogy miért is kellett őt leigazolni.

Rispoli/Vitiello/Lazaar – Ha ezek a srácok ilyen teljesítményre is képesek, akkor eddig miért titkolták ezt? Elsősorban ez alatt Rispolit értem, de Vitiello és Lazaar produkciójára is jellemző minden, csak a kiegyensúlyozottság nem.

1455087-31098685-2560-1440

(Lazaar egyre jobb formában futballozik a tavasszal)

Dybala #1 – Értem én, Dybala a király, ő a sláger, őt akarja mindenki, de az a helyzet, hogy jelenleg a Palermo eredményessége Vazquez-en áll vagy bukik. Ha a támadó középpályásnak jó napja van, akkor nagy valószínűséggel borítékolható egy olyan meccs palermói szempontból, mint az Udinese elleni. Nem akarom Dybala érdemeit csökkenteni, de ha Vazqueznek nem megy, ő egyedül nem képes csodákra, Franco viszont remekül mozgatja a csapatot, és teremt lehetőségeket támadásban.

dybala udi-pal

Dybala #2 – A szezon első felében eléggé felkapott lett Paulo neve, félig-meddig ez Zamparininak is köszönhető, aki úton-útfélen azt szajkózta, hogy Dybala az új Messi, és 40 milliós ajánlat alatt nem áll szóba senkivel sem. Manchester United, Arsenal, Dortmund, PSG – ilyen nevek repkedtek pár hónapja Dybalaval kapcsolatban, azóta már úgy tűnik, hogy csökkent a „menő“ klubok sportigazgatóinak lelkesedése, mert az utóbbi időben szinte már csak olasz csapatok érdeklődését lehet hallani… Juventus, Roma, Inter, Napoli. Hát, majd meglátjuk. Személy szerint én a 40 misit irreálisnak tartom. Mindenesetre Zamparini már bedobta, hogy keresik Dybala utódát, ki nem fogjátok találni, hogy hol… Természetesen Dél-Amerikában egy ügyes tini képében. Ez a Palermo “neverending story”-ja.

Quaison-Chochev – A fenti gondolatmenet ellenére azért néha az igazolásaink arról tanúskodnak, hogy a palermói játékosmegfigyelőknek elég jó a szeme. Konkrétan a svéd és a bolgár srácra gondolok. Úgy érzem, idővel meghatározó játékosai lehetnek a csapatnak… (aztán persze szépen pénzzé teszi őket Zamparini, és folytatja tovább a soha véget nem erő építkezést…) Muszáj még hozzáfűznöm Quaison és Chochev témájához, hogy szerintem a lehető legjobb tanítómestereik vannak az olyan rutinos rókák személyében, mint Sorrentino vagy Maresca.

chochev udine-pal

(Ivaylo Chochev (18) egyre nagyobb értéke a csapatnak, és ezt, az Udine-ben fejelt góljával is bizonyította)

Zamparini – Az elnök már megint olyan dolgokat emleget, hogy jövőre eladja a klubot, jövőre BL-indulás, salalaaalalaaaa… Ja, azt is állítja, hogy 1000-nél több csaja volt…

Vasárnap 15:00 Palermo-Genoa

images