Sasok vs Griffek

palermo-genoa-624

Bár az eredmény nem feltétlenül mutatja azt, de a Palermo az előző fordulóban magabiztosan győzte le a Genoa csapatát. Szerencsére sikerült átmenteni a jó formát az Udinese elleni mérkőzésről, és a helyzeteket látva nem lett volna igazságtalan eredmény a nagyobb arányú győzelem sem.

Amíg mi a 4-5 nagy helyzetből 2t használtunk ki, a Genoa 1szer talált be 2 nagyobb lehetőségből. A megnyert meccs értékét növeli az a tény is, hogy a griffek előttünk fészkelnek tanyáznak a tabellán, mégpedig a 7. helyen. Az előző beszámolóban már dicsértem Chochevet, sokszor felmerült az utóbbi időben az a kérdés, hogy ki rúg gólt, ha Dybala nem talál a kapuba.

126883-3

Nos, Ivaylo bejelentkezett, és már az Udinese elleni találatával jelezte, hogy helyet követel magának a kezdő 11ben, a Genoa ellen viszont az ő duplájával sikerült behúzni a 3 pontot, és úgy gondolom, ezzel már nem is kell sokat gondolkodnunk, hogy ki fogja helyettesíteni Barretót. Bár Dybala nem lőtt gólt ezúttal, mégis olyan meccset játszott, ami elhallgattatja a hőzöngőket, akik szerint a Zamparini által, az argentin srácért kért súlyos eurómilliókat túlzásnak tartják. Őszintén megkövetem magam, hiszen nemrég még én is kissé túlzásnak tartottam a Paulo körüli médiafelhajtást, és úgy gondoltam, hogy Vazquez nélkül Dybala csak egy… Hogy is mondjam… Egy törött szárnyú sasfiók…:D Na, erre a feltételezésre gyorsan rácáfolt, Paulo, egyrészt Vazquez meglehetősen indiszponált volt, másrészt pedig El Joya a gólszerzést leszámítva mindent csinált. MINDENT! Védekezett, labdát szerzett, gólpasszt adott, parádés indításokat, megtartotta a labdát, szóval Chochev mellett ő volt a meccs másik kulcsfigurája palermói részről. Lehet egyébként, hogy az argentin szövetségi kapitány jelenléte is motiválta Dybalát, hiszen direkt miatta érkezett Martino Palermóba, hogy élőben is meggyőződhessen róla, hogy érdemes meghívni a válogatottba. „U picciriddu” (Dybala szicíliai „keresztneve” – a jelentése „a kisfiú) meg is villantotta Tatának, hogy vele muszáj lesz számolni a jövő válogatottjában.

126873-3

Na, Tata, Dybala-szelfi kipipálva?

Mindenképpen szeretném még megemlíteni Rispoli játékát, aki most már hétről-hétre bizonyítja, hogy jó húzás volt leigazolni a Parma csapatától.

A szünetben egy régi jó ismerős bukkant fel a stadionban, Abel Hernandez visszajött egy hétvégére Palermóba, hogy meglátogassa a volt csapattársakat, barátokat, és természetesen a palermói diszkókat…:)))

126899-3

Egy másik régi ismerős is megjelent a Barberában, egészen pontosan a Genoa kispadja előtt, hiszen „Az öreg bolond”-ot (A „griffek” mellett ez a Genoa másik beceneve, nem igazán tudtam egyenlőre még túltenni magam ezen a néven…:) jelenleg az a Gasperini edzi, aki már egyszer 2 éve felszállt a palermói körhintára, amit Zamparini működtet, kizárólag edzők részére. (Apropó, Iachini elég jól állja a sarat!) Gasp aztán nem is maradt a tervezett ideig a pálya légterében, mivel Cervellera sporttárs nem sokkal lefújás előtt az öltözőbe küldte a meglehetősen vehemensen reklamáló mistert.

A „szokásos” védelmi hibát azért ismét sikerült összehozni, genovai kiugratás, palermói bennragadás. Így lehet körülbelül összefoglalni a vendégek gólját, hazai részről erőteljes Vitiello/Gonzalez közreműködéssel. Valahogy azt mindig mókásnak találom, hogy ilyen helyzetekben mindig az reklamál a legjobban lest, aki a védők közül beragadt. Ez esetben a fenti rózsaszínfekete duó. Az, hogy ilyenkor ahelyett, hogy a partjelzőnek integetnének, miért nem próbálják meg inkább szerelni a vendég csatárt, örök rejtély marad számomra.

126886-3

Összegezve a jelenlegi helyzetet, 7 fordulóval a szezon vége előtt, 41 ponttal a 11. helyen állunk. Iachini azt nyilatkozta, hogy 50 pontot mindenképpen el akar érni, az ugye 3 győzelem/4 vereség lenne, ha döntetlenekben nem gondolkozunk. Hát, azért nagyon remélem, hogy ez a minimum célkitűzés a szezon célegyenesére!

126901-3

Holnap délután egyből fel is lehet pörgetni a motort a befutóra, Parma-Palermo. A hazaiak egyértelműen becsületből játszanak, szomorú, ami a Parma klubjával történt/történik, de nem feltétlenül pontadakozással kellene kifejezni a szolidaritást. Több kedves (és kevésbé kedves) ismerős is van a hazaiak keretében, Cassani, Nocerino, Feddal… Nagyon örömteli lenne, ha a csapat, az Udineben és a Genoa elleni meccsen mutatott formáját villantaná meg. Ha így lenne, akkor vidám vasárnap elé nézünk!