Volt már jobb is

paltorHa belegondolunk, hogy egy 2:2 (még ha otthoni pályán is) a Torino ellen, akik jelenleg a 8. helyen állnak, az EL-ben a legjobb 16 közé jutottak. Szóval összességében nem rossz az a 2:2, csak hát… Meg is nyerhettük volna. Így meg egyből más fekvése van a leányzónak…

Óriási szerencsénk van azért, hogy az utóbbi meccseken (általában) van olyan ember, aki odateszi magát, ha gólszerzésről van szó. Szükség is van a „beugrásra”, mert a támadó szekció nem igazán kápráztat el minket az utóbbi időben gólszerzés kategóriában. Lazaar, Chochev, Rigoni, Chochev, Chochev, Vitiello, Rigoni.

126974-3

Vitiello gólja

Dybala ugye távozóban, érdekes ez az egész. Először ugye egész Európa őt akarta. PSG, ManU, Arsenal… Aztán szűkült a kör, Juventus. Most már „csak” Inter meg Napoli. A végén majd ott tartunk, hogy őt is a Sampdoria fogja elvinni. Dybala már olyanokat nyilatkozik, hogy ha visszatér a Barberába egy másik csapat mezében, és gólt lő, nem fog ünnepelni… MI VAN??? Haver, még a Palermo játékosa vagy, mi lenne, ha inkább a gólszerzésre próbálnál koncentrálni? Utoljára február 22én találtál be (ha a Milan elleni tizit nem számoljuk), szóval jó lenne azon munkálkodni, hogy a Zamparini által áhított pénz kifizetésére ösztönözd a Juventus, Inter, Napoli sportigazgatóit. A másik csatártehetségünk, Belotti. Fogalmam sincs, mi történhetett vele. Persze, tiszta sor a kevés játék, csökkent önbizalom ördögi köre, de a „Kakas” nem foghatja arra, hogy nem kap lehetőséget. Félreértés ne essék, nem azt várom Belottitól, hogy a meccsenkénti 15-20 percével gólkirály legyen, de egyrészt az az 5 gól meglehetősen kevés, másrészt meg az utóbbi időben nem igazán lehet Andreán azt érezni, hogy úgy igazán odatenné magát…

126977-3

Akkor következzenek a J-betűsök. Jajalo. Nem szeretném többet a kezdőben látni. A srác eddigi teljesítménye alapján egy igazi kerékkötő. Teljesen evidens lenne a Rigoni, Maresca, Chochev trió játszatása középen, de Iachini valamiért bele van szerelmesedve Jajalóba. Szerencsére úgy néz ki, hogy a Rispoli/Lazaar szélsőpáros egyre kiegyensúlyozottabb produkcióval képes előállni meccsről-meccsre, ez pedig csak jót jelenthet a jövőre nézve.

126995-3

A másik J-betűs – Jaki papa. Mister, ezek a cserék már megint mire voltak jók? 2:2-nél jött a menetrend szerinti középpályás (ezúttal Chochev) le, Belotti be csere, a váratlan húzás láttán gondolom Ventura csak a fejét kapkodta. „Belotti majd jön, aztán csodát tesz!” Aha. De 2:2-nél mi értelme van a szélső-szélső (Lazaar-Daprela) illetve középpályás-középpályás (Jajalo-Bolzoni) cserének, fogalmam sincs. Ha sérülés áll a dolgok hátterében, akkor egy szót sem szóltam.

126983-3

Az egyik posztban már említettem azt a furcsa szokást vagy inkább beidegződést, ahogy a védők egy-egy lesgyanús szituációban inkább integetnek a partjelzőnek, mint hogy megpróbálják megakadályozni a támadót a gólszerzésben. Lehet, hogy a gondolkodásom inkább naiv, és a fociakadémiákon így tanítják, hogy azonnal meg kell próbálni befolyásolni a sporit, viszont ez egy kétélű játék.

126988-3

SPORIIII, LES VOLT!!! Vagy mégsem?

Ahogy az a Torino elleni meccsen is történt Maxi Lopez góljánál, hiába integetett Vitiello meg Gonzalez, a játékvezető – jogosan – továbbengedte a támadást, amiből a Torino egyenlítő gólja született. Ha inkább integetnek, 50-50% az esélye, hogy a bíró befújja a lest vagy sem, viszont annak az esélye, hogy integetéssel „megspékelve” is szerelni tudják a támadót, meglehetősen lecsökken. Úgy gondolom, hogy logikusabb integetés helyett inkább a védekezéssel törődni, aztán ha les, akkor úgyis befújja a spori. Jó lenne, ha a védőink is hanyagolnák már a partjelző munkájának az átvállalását, és inkább a védekezéssel törődnének.

Ha már felmerült Maxi Lopez neve, a Catania volt játékosa csereként beállva először is megkapta a jól megérdemelt füttykoncertet, aztán meg a fent említett góljával egyenlített, majd megszerezte a vezetést is egy fejessel, amit aztán a játékvezető lökés miatt törölt. Akárhogy is nézzük, hálásak lehetünk a sporinak, mert az a gól simán megadható volt.

Nem kellene más csapatokhoz hasonlítgatnom a Palermót, de önkéntelenül is megteszem újra és újra. Korábban a Napoli volt a vesszőparipám, de most nézzük a Torinót, ha már velük játszottunk. Kis csapat. Nincs saját stadionjuk. Nem állnak jobban pénzzel. Mégis előttünk vannak, masszív középcsapat, az EL-ben a legjobb 16-ba jutottak. Hogy mi a különbség? A Bikáknál tudatos csapatépítés folyik. Ők nem csak dél-amerikai tinivadászatokra építik a jövőjüket, nem tehetségneveldét akarnak alapítani, hanem egy sikeres klubot! Vajon a mi klubvezetőink miért nem hajlandók kiforrott játékosokat venni (néhány kivételtől eltekintve), mint Quagliarella vagy Maxi Lopez? Mindenesetre jó lenne tudatosan építeni a jövőt, és nem csak álmodozva beszélni olyan témákról, mint az európai kupákban való indulás, hanem a célokra fókuszálni, és mindent alárendelni annak, hogy megvalósítsuk őket.

A pátosszal túlfűtött mondatok után, nem marad más hátra, mint hogy MECCSNAP!!!! Este 20:45-kor lépünk pályára a Sassuolo vendégeként. Nekem úgy tűnik, hogy a csapat már nagyon várja a szezon végét, Dybala fejben már más csapatok mezét viseli, a kitűzött cél, a bentmaradás már teljesítve, az EL-helyek elérését már feladták a srácok, én meg nem is akarok nagyon mit írni ehhez a meccshez, meglátjuk, hogy a srácok melyik formájukkal rukkolnak ma elő.

Búcsúzóul egy fotó, amihez csak annyit fűznék hozzá; tisztelet! Igen, van ilyen is… És a néni nem bevásárolni megy, hanem a Barberába.

11168565_10206801749749389_6446231525637617786_n