A gödör mélyén

5519659093_7cc7d87c59NEM, NEM, NEM ÉS NEM! Ilyen játékkal maximum a B-be fogunk jutni. Egy előre beharangozott kiesési rangadón, egy kiemelkedő fontosságú meccsen (ismét) ilyen teljesítménnyel előállni több, mint szégyen.

Igen, volt az edzőmizéria. Viviani erre az egy meccsre vette át a csapat irányítását. Palermo fel van bolydulva, mint egy méhkas. (Mondjuk mikor nem…) Már a 4. percben gólt kapunk, aztán már csak futunk az eredmény után. A játékvezető egy véleményes második sárgával kiszórja Andelkovicot. Lehet az okokat keresgélni, de ezek még mindig nem adnak okot arra, hogy hogyan lehet ilyen lélektelen játékkal előállni (ismét). Egyszerűen senkit sem lehet kiemelni a keretből, és bár Sorrentinónak ismét voltak bravúrjai, ő sem tudta megakadályozni, hogy ne kapjunk 4 gólt a Ferrarisban. Valami megmagyarázhatatlan okból Andelkovic kiállítása után úgy zuhant össze a csapat, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

129733-3

Egyszerűen nincs vezére a csapatnak, aki példát mutathatna. Nincs egy irányító, akit követnének a többiek. Nem tudom, hogy mi történt Gonzalezzel tavaly óta. Az a Pipo, aki az előző szezonban a védelem tengelye volt, akinek a sofőrködéssel „beállt a védelmünk busza” a kapu elé, akit az utóbbi évek egyik legjobb védőigazolásának tartottunk. Ez a Gonzalez idén csak árnyéka egykori önmagának. Olyan hibákat vét, ami még a grundon is hangos hujjogást vált ki. De nem csak ő, a komplett védelmünk olyan átjáróház, hogy egy idő után úgy tűnt, a Genoából csak az nem lő gólt, aki nem akar.

129735-3

Akárhogy is tagadjuk tehát, gödörben vagyunk, és egyelőre nem úgy néz ki, hogy kapaszkodnánk kifele. Schelottóra nagy munka vár, és nagyon bízunk benne, hogy ő az az ember, aki képes kivezetni a csapatot a veszélyes zónából, és helyes útra terelni!

129748-3

Balogh Norbi pályáralépéséhez nem igazán van hozzáfűznivalóm. Sokan, sok helyen leírtak már vele kapcsolatban mindenféle okosságokat, én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nagyon jó érzés egy magyar fiút pályára lépni kedvenc csapatunk mezében. Jó érzés, hogy Zamparini bízik benne, így teszünk mi is! Viszont nem tőle kell elvárni, hogy 19 éves létére, emberhátrányban, gólhátrányban a hátára veszi a csapatot. Hajrá Norbi!

Vasárnap délután az Udinese látogat a Barberába. Ami a friuli zebrák 2016-os formáját illeti, az idei év első meccsén megverték otthon az Atalantát 2:1-re, a következőn a Carpi vendégeként kikaptak, majd az elmúlt fordulóban Udinében intézte el őket a Juventus 0:4-re. Tehát két – az elmúlt körben – 0:4-gyel padlózó csapat fog összecsapni Palermóban vasárnap délután. Találgatni, jósolni nem szeretnék, csak azt, hogy Schelotto mister bemutatkozása a palermói közönség előtt a lehető legjobban sikerüljön!