Keserű döntetlen

Palermo-Bologna-28-febbraio-2016-ultime-novità-sulle-formazioniPalermo-Bologna 0:0. Az elégedetlenkedők erre azt mondják, hogy megindultunk a legegyenesebb úton a kiesés irányába. Az optimisták azt mondják, hogy legalább szereztünk 1 pontot, és nem kaptunk ki! Persze, erről egyből beugrik a Torino elleni csúfos otthoni 1:3, és máris értékelni tudjuk ezt az X-et, csak hát, ha jobban belegondolunk, ha egy Bolognát képtelenek vagyunk elkapni a Barberában, akkor kit fogunk legyőzni? Márpedig csak döntetlenek 1-1 pontjával összehozni a bennmaradást, enyhén szólva is hazárdjátéknak tűnik.

Elegem van már ebből a „majd a következő fordulóban kiköszörüljük a csorbát” játékból! Idegenben leikszeltünk a Sassuolóval, nem probléma, majd otthon javítunk a Torino ellen! Kikaptunk. Nem baj, majd összejön a bravúr Rómában! 5:0. OK, a Roma bajnokaspiráns, erős kerettel, majd otthon a Bologna ellen! 0:0. Mondjam a következőt? Inter-Palermo…

130160-3

Pedig Iachini húzásai egész bizalom gerjesztőek voltak meccs előtt… Jajalo és Struna, a két kerékkötő végre kikerült a kezdőből, és a helyükre érkezett – az általam régóta áhított – Maresca/Vitiello kettős. Lehet, hogy szubjektív a véleményem, de szerintem egyrészt Maresca jobban összefogja a csapatot, mint Jajalo, és próbál irányítani, másrészt Vitiello nem csinált akkora szarvashibákat, mint Struna. Persze, mindkét játékos elszokott a rendszeres játéktól, de Marescát a Palermo legjobb játékosának választották a Bologna ellen, és Vitiellóra sem volt különösebb panasz. Amit továbbra sem értek, az Chochev szerepeltetése. Nem tudom, hogy a srác vajon olyan hihetetlen teljesítménnyel rukkol-e elő edzéseken, hogy kötelező betenni, de meccseken egyszerűen olyan szinten súlytalan, mint egy tollpihe. Quaisont mondjuk miért ne lehetne a kezdőbe tenni Chochev helyére? Érthetetlen…

130182-3

Azért hogy pozitívumról is beszéljünk, szerencsére kapusposzton nem vagyunk bajban. Sorrentino sérülése után Alastra egyből mély vízbe került, és bár Rómában bekapott egy 5-öst, biztató dolgokat csinált. Vasárnap a másik ifjú, Josip Posevac állt a kapuba, és többször is a bravúrjaira volt szükség ahhoz, hogy pontot szerezzünk. Jó látni, hogy a fiatal kapusokban van potenciál, és ha Sorre nem hadra fogható, akkor be tudnak ugrani helyette!

130177-3

A meccsről nem igazán van mit mondanom. Mit is lehetne? Támadni támadgattunk, próbálkoztunk, volt pár helyzet is, amit nem tudtunk aztán értékesíteni. Nézzünk inkább előre, hogy mennyire lesz kemény tavaszunk. Mert hogy nem lesz sétagalopp, az biztos… Jelenleg 4 ponttal vagyunk a kiesést jelentő 18. hely előtt. Nem életbiztosítás… 11 forduló van még hátra. A 11-ből 4 lesz olyan, ahol szerintem sok esélyünk nem lesz – és most nem kívánok bravúrokban reménykedni… Inter idegen, Napoli otthon, Juventus idegen, Fiorentina idegen. Összesen 3 olyan meccset tudok mondani, ami a „kötelező” kategóriába tartozik; Sampdoria otthon, Frosinone idegenben, Hellas otthon.

130180-3

Zamparini ismételten elkezdett „hisztizni”, és bejelentette, hogy júniusban végleg lelép, és már tárgyal arab, kíniai és észak-amerikai befektetőkkel. És hogy ő 100 milliót dobott a közösbe, de a klub még 50 millióval tartozik neki. Érdekes dolgok. A Cavani/Pastore/Dybala trióért kapott pénzek vajon hova tűnhettek? Mindegy, kár is erre betűket pazarolni, Zamparininek nem ez volt az első hisztije meg nem is az utolsó, szerintem élete utolsó percéig nem hagyja el az elnöki széket.