Kezdődik a befutó

palermo-atalantaAz „idény meccsét”, a „mindent eldöntőt”, az „élethalálharcot” sem sikerült megnyernünk, csak 2:2-re végeztünk az Atalanta ellen hazai pályán, és ez nem egy örömteli döntetlen, hanem egy keserű X, mert a végelszámolásnál még nagyon sokat számíthat az az elszórt 2 pont.

Hajtás után megnézzük Ballardini (Zamparini) összeállítását és cseréit, illetve az utolsó 4 meccsről is szó lesz.

KEZDŐ 11:

  1. Struna – Nem lenne meglepetés, ha egy közvéleménykutatás eredményeként kiderülne, hogy a szlovén örvend a legkevesebb népszerűségnek a csapatból. Nem elég jó a Serie A-hoz, és ezt agresszióval, túlzott keménységgel próbálja kompenzálni. Hibát-hibára halmoz, egyszerűen érthetetlen, hogy mit keres még a kezdőben. Ezúttal is gyorsan összehozott egy teljesen felesleges büntetőt, és bár sikerült feledtetnie egy góllal, de ő rendre a védelem leggyengébb láncszeme. Durván hangzik, de inkább nézném a helyén Morganellát vagy Rispolit.
  2. Vitiello – A Lazio elleni ámokfutása után nem értettem, mit keres a kezdőben, és bár ezúttal nem a megszokott helyén játszott, hanem belső védőként, egész jól hozta a meccset. Bár a végén kiállítatta magát, de ha akkor nem rántja le az ellenfél játékosát, lehet, hogy még egy pontot sem szedünk össze.
  3. Chochev/Jajalo/Hiljemark – Igen, ez a középpályánk, szóval van kérdés, hogy miért küzdünk a bentmaradásért? A három srác szerintem azon versenyez, hogy melyikük tudja jobban alulmúlni a másik kettőt. Chochevet le is kapta Ballardini az 58. percben. Meglepő? Nem igazán. Ő fog kezdeni a következő meccsen? Nyakamat rá… De ugyanúgy le lehetett volna hívni a pályáról Jajalót vagy a szőke svédet is. Közben Brugman, Quaison, Cristante meg Maresca padoznak… A bolgár, a horvát meg a svéd szinte a komplett szezont megkapta bizonyítási lehetőségnek. Ott tartunk, ahol, szóval Ballardini mester, miért nem lehetne helyettük mondjuk egy Maresca/Cristante/Quaison triót pályára küldeni?
  4. Trajkovski/Djurdjevic – Igen, Gila a padon, a macedón meg a szerb meg a kezdőben. Miért, óh, Davide, mondd, miért??? Csoda, hogy minden negyedik meccsen rúgunk csak gólt?

130490-3

CSERÉK:

  1. Djurdjevic-Gilardino – Egyértelmű. Djurdjevic semmit sem csinált. Gilardinónak tulajdonképpen már kezdenie illett volna.
  2. Chochev-Quaison – Egyértelmű. Quaison beállításával egyből változott a játékunk, mégpedig pozitív irányba.
  3. Pezzella-Lazaar – Könyörgöm, miért??? Valaki magyarázza el nekem ezt a cserét!!! Atalanta 1:2-es vezetésnél 17 perccel a vége előtt, amikor mindenáron gólt kellett volna lőnünk, miért ez a csere? Trajkovski mindent megtett azért, hogy lekapja a mister a pályáról, és beküldje helyette Bentivegnát, de nem, Lazaart kellett hozni, akit aztán észre sem lehetett venni a pályán.

Itt tartunk most. 4 meccsel a vége előtt a Frosinone előttünk van 1 ponttal, a Carpi pedig 3-mal. Január 24-én nyertünk utoljára (Palermo-Udinese 4:1), ami barátok között is 3 hónapja volt, azóta 5 döntetlen és 8 vereség a mérlegünk. 3 hónap alatt, 13 meccsen sikerült összesen 8 db (!) gólt lőnünk. Csoda, hogy a kiesés ellen küzdünk?!

screen-skysport-lotta-salvezza

Ezek a meccsek várnak ránk: Frosinone (idegenben), Sampdoria (otthon), Fiorentina (i), Hellas (o)

Az elsőt és az utolsót mindenképpen nyernünk kell, hogy versenyben maradjunk. A Sampdoria ellen otthon muszáj lesz pontot szerezni, a Fio idegenben elég egyértelmű, bár egy döntetlen már bravúr lenne. Szóval ha sikerülne legyűrnünk a Frosinonét és a Hellast, illetve a Samp vagy a Fio ellen sikerülne X-elnünk, az 7 pont lenne.

Ezek lesznek a Frosinone meccsei: Palermo (o), Milan (i), Sassuolo (o), Napoli (i)

Ahogy mondtam, a Frosinone ellen muszáj lesz nyernünk, hogy legyen még esélyünk. Ha a Carpi tegnapi X-éből indulunk ki a Milan ellen, akkor számoljunk a Milan-Frosinonéra is egy X-et. Legyünk reálisak, és a Sassuolót otthon veri a Fro, a Napoli viszont a San Paolóban behúzza a meccset. Az 4 pont nekik. Viszont hangsúlyozom, vasárnap muszáj, hogy a Frosinone-Palermo meccs vendégsikerrel záruljon.

Ezek lesznek a Carpi meccsei: Empoli (o), Juventus (i), Lazio (o), Udinese (i)

A Carpi meccseit elég nehéz megjósolni. Mondjuk az Empoli ellen otthon X, a Juventus ellen sima Juve siker, a Lazio ellen otthon újabb X, az Udinese ellen idegenben szintén X. Az 3 pont.

Ha így nézzük a dolgokat, akkor a vége: Palermo 36 pont, Carpi 35 pont, Frosinone 34 pont

Viszont MUSZÁJ lesz vasárnap 12:30-kor Frosinonéban győzni, különben az egész számolgatásnak semmi értelme. Ha kikapunk, elúszott minden. Ha X, akkor viszont a Sampdoria ellen lesz muszáj otthon nyerni. A feladat adott.