Jobb későn, mint soha…

frospale…elkezdeni a hajrát. 3 hónapot sikerült kiböjtölnünk az újabb győzelemig. Ha lehet azt mondani, a legjobbkor jött, hiszen a Frosinone ellen kiesési rangadót vívtunk, idegenben. Mindenki tudta, hogy nem lesz könnyű meccs, hiszen ha elbukunk, akkor minimálisra csökkennek az esélyek a bent maradásért.

Ballardini néhány meglepetéssel kedveskedett a Palermo-szurkolóknak. Először is kihagyta a kezdő 11-ből Jajalót és Chochevet, a csapat két kerékkötőjét. Maresca lett az irányító, és ismét bekerült a csapatba Morganella. Struna posztján pedig Cionek kezdett. A brazil-lengyel legutóbbi produkciója után ennek a húzásnak különösebben nem örültünk, de szerencsére a 15-ös mezben játszó srác nagyobb hiba nélkül hozta le a meccset!

130534-3

Egyből szembetűnő volt, hogy teljesen máshogy mozog a csapat, mint ahogy azt „megszoktuk”. Nem hinném, hogy elfogult vagyok Marescával szemben, de az ezen a meccsen (is) egyértelművé vált, hogy Enzo és Jajalo nem egy kategória. Mégis a horvát játszotta végig az egész idényt. Számomra felfoghatatlan, hogy ahány edző jött-ment a szezon során, mindegyikük Jajalónak szavazott bizalmat. Biztató volt a játékunk az első félidőben, de igazi helyzeteket nem sikerült kialakítanunk.

130528-3

A szünet után aztán hirtelen fölénybe került a Frosinone, kíváncsi lennék, hogy tudatosan „húztuk-e őket magunkra”, és ez a taktika része volt-e, mindenesetre a legjobban jöttünk ki belőle, hiszen a második félidő 11. percében egy gyors ellentámadás során Rispoli beadásából Gilardino fejelt a léc alá. Apropó, Rispoli az egyik legjobb játékosunk volt, szerintem a vasárnapi volt az eddigi legütősebb meccse Palermo-mezben. A találat után a hazaiak fokozták a nyomást. Ami ezután történt, azt nem igazán értem. Teljesen visszaálltunk védekezni, hagytuk, hogy a Frosinone támadjon. Ez a taktika (már ha az volt), eléggé veszélyes 1 gólos előnynél, de szerencsére a Cionek-Gonzalez-Andelkovic trió állta a sarat, és bár helyzetekig eljutottak a hazaiak, a védelmünk, Sorrentinóval az élen, lehúzta a rolót. Az extrapoén a ráadásra maradt; egy gyors leindítás után Trajkovski döntötte el a 3 pont sorsát, és zárta le a meccset. Megérdemelten hoztuk el a 3 pontot Frosinonéból. Bár ez a meccs még semmit sem döntött el, és a Frosinone sem szállt ki a túlélésért folytatott harcból, nagyon fontos volt ez a győzelem!

130533-3

Már csak azért is, mert tegnap este játszották a Carpi-Empoli meccset, amire nekünk is oda kellett figyelnünk. Hiába reméltük a toszkánok győzelmét vagy legalább egy döntetlent, a Carpi erős bírói segítséggel (nevetséges kiállítás az első félidő derekán, meg nem adott, szabályos Empoli-gól, be nem fújt büntető Carpi-játékos kezezéséért) 1:0-lal behúzta a 3 pontot, így továbbra is 3 ponttal vannak előttünk. Így aztán nincs más hátra, a vasárnapi Palermo-Sampdoria meccsnek is úgy kell nekifutnunk, hogy csak a győzelem elfogadható!

130535-3

A többiekre figyelve, a Carpi a Juventushoz látogat, a Frosinone pedig a Milan vendége lesz, tehát akár még jól is kijöhetünk a következő fordulóból.