Kedvcsináló pont

kezdőkép intpal 1-1

Kis szerencsével akár még győzhettünk is volna az Inter otthonában vasárnap este, ám az idegenben elért 1-1-es döntetlen miatt így sincs okunk panaszkodni. Davide Ballardini fiai, a balul elsült első forduló után, fegyelmezett futballt bemutatva bizonyították, hogy bőven van potenciál ebben a csapatban, és az is kiderült, hogy senki sem mehet biztosra a Palermo ellen. Szó, ami szó, jó volt látni kedvenceink teljesítményét a Giuseppe Meazza stadionban, ám az is tény, hogy a most következő kéthetes bajnoki szünetben rengeteg tennivalója akad még a szakmai stábnak. Az új szezon első pontja azonban, kellő lökést és derűsebb hangulatot adhat a folytatáshoz.

ballardini

Davide Ballardini átalakította a taktikát és a csapatot is az Inter elleni meccsre, mert amíg a nyitófordulóban 3-4-3-as felállásban küldte pályára tanítványait, addig a 2. körre már egy biztonságosabb, 3-5-1-1-es hadrendet talált ki a mester. Ennek köszönhetően, csatár helyett még egy védekező középpályás (Bentivegna/Chochev) került a csapatba, miközben több személyi csere is történt az előző héthez képest – részint kényszerből, részint más okból. Az eltiltott Rajkovic helyén Andelkovic kapott szerepet, Cionek-et Goldaniga-ra cserélték, a támadósorban pedig, Balogh Norbi posztján ezúttal Nestorovski jutott szóhoz.

FBL-ITA-SERIEA-INTER-PALERMO

Utólag persze könnyű okoskodni, de az már az első játékrészben kiderült, hogy lehetett volna bátrabb felfogásban is játszani, hiszen Frank De Boer Interjéről is lerítt, messze nincs csúcsformában. A találkozó elején rögtön le is „forrázhattuk” volna a milánóiakat, ám Hiljemark oldalszabadrúgása után, Goldaniga nem tudta a kapuba kotorni a labdát – nagy bánatunkra. Csendes mederben folydogált a találkozó, a félidő hajrája azonban egyértelműen a kék-feketéké volt, akik ekkor nagy nyomás alá helyezték a mieinket. Csapatunk dicséretére váljék, hogy rendkívül fegyelmezetten védekezett, így a hazaiaknak nem volt könnyű helyzetbe kerülni, ám néhányszor így is eljutottak Posavec kapujáig. A legnagyobb ziccer Gary Medel előtt adódott, akinek a lövése már túljutott a kapusunkon is, ám Andelkovic bravúros mentéssel kirúgta a gólba tartó labdát. A védők munkájával tehát, legkevésbé sem volt probléma, támadójátékról azonban nem beszélhettünk az első negyvenöt percben. Nagyon hiányzott a kreativitás, és egy olyan játékos elölről, aki képes lenne szervezni a játékot. Valljuk be, sem Quaison, sem pedig Hiljemark nem volt képes ezt a feladatot ellátni, ezáltal Nestorovski-nak is nagyon nehéz dolga volt a védők gyűrűjében.

131540-3

Pedig az volt az ember érzése, hogy bőven zavarba hozható lett volna ez az Inter-védelem, csak hát, ahhoz bátrabban kellett volna játszanunk. Az első félidőben hiányoltuk a távoli próbálkozásokat is, és nem hiába… A második játékrész legelején ugyanis, újfent igazságot nyert a híres közhely, mely szerint lövésből lesz a gól! Tudniillik, a 48. percben Rispoli nem teketóriázott és kb. 17-18 méterről ellőtte az elé kerülő labdát, amely előbb megpattant egy védő lábán, majd pedig, Handanovic kapujának jobb sarkában kötött ki. Oké, kellett a szerencse is ehhez a találathoz, de Andrea már csak a bátorsága miatt is megérdemelte, hogy gólt ünnepelhessen. Itt kell megemlítenünk azt is, hogy Rispoli – szokásához híven – megint kiemelkedett a csapatból és ezt nemcsak a gólja mondatta velünk: a 3-asban játszó jobbszélső ezúttal is végigrobotolta a kilencven percet, s tevékeny része volt a pontszerzésben.

192125919-b9e6cfe4-c6a0-48ae-8d71-2479f5587ca1

Merthogy a vezetés után hiába bátorodott fel, és lett magabiztosabb a csapatunk, az előnyt így sem tudtuk megőrizni – az Inter Icardi révén egyenlített. Mégpedig egy olyan szituáció után, amely elkerülhető lett volna. A pár perccel korábban becserélt Candreva-val sehogyan sem tudta felvenni a ritmust az amúgy nem túl meggyőzően teljesítő Aleesami, ez pedig meg is bosszulta magát. A 72. percben az olasz válogatott szélső nem először adta be a labdát a jobb oldalról, Icardi pedig elszakadt Vitiello-tól és a bámészkodó Andelkovic mellől Posavec hálójába bólintott.

204558305-0bda3b03-e81e-427b-922b-9763251b6bb7

Kár ezért a gólért, ugyanakkor az igazsághoz hozzátartozik, hogy ekkor már nagyon jött az Inter, és érezhető volt, hogy előbb-utóbb hiba csúszik a gépezetbe. Szerencse, hogy ezt az egy esetet leszámítva, a továbbiakban sem volt komoly baj a védekezésünkkel, ugyanis a hátsók és az előttük játszók – különösen Gazzi – is jól végezték a dolgukat. Mi több, a támadójátékunk is feljavult, amiben nagy szerepe volt egy kényszerű cserének is: a még 0-1-nél lekéredzkedő, egyébként igencsak szürkén teljesítő Quaison helyett, pályára lépett Sallai Roland, aki – nagy büszkeségünkre – ismét nagyszerűen szállt be a meccsbe.

g_597177916_gettyimageshungary_eza-e1472408823195-1024x577

Sallai minden megmozdulásán látszott, hogy feldobja az, hogy az Inter ellen bizonyíthat, mindezen túl pedig, a bátorsága miatt is dicsérhettük honfitársunkat. De szép is lett volna, ha a 80. perc tájékán beakad Roli életerős lövése, Handanovic azonban védett. A meccs hajrája is izgalmasan alakult, az egyre nagyobb füttyszó mellett játszó hazaiak továbbra is Aleesami oldalán erőltették a támadásokat, s Candreva vezérletével igyekeztek bepréselni a második gólt, de szerencsére nem találtak újabb rést a védelmünkön. És hogy mennyire szikrázóvá és keménnyé vált a mérkőzés vége, arról a szintén csereként beszálló Balogh Norbi is meggyőződhetett, akit a találkozó hosszabbításában olyan csúnyán lekönyökölt egy fejpárbajban D’Ambrosio, hogy a magyar támadó fejéből (utólag kiderült füléből) sajnos ömlött a vér.

baloghseb0

A csapat azonban, ezzel együtt sem vérzett el az Inter vendégeként, és az 1-1-es döntetlennel nemcsak bizonyította a kétkedőknek, hogy a jelenlegi összetételében is képes jó teljesítményt nyújtani, hanem visszahozta a kedvünket is. A megszerzett ponttal némileg nyugodtabban várhatjuk a folytatást, ha pedig, az átigazolási időszak utolsó perceiben valóban sikerül még minőségi futballistákat is szerződtetni, akkor két hét múlva, hazai pályán, a Napoli ellen sem kell előre lemondanunk egy újabb bravúr reményéről!

A mérkőzés összefoglalója: