Beszámoló a Barberából – Palermo-Napoli 0:3

palnapZilahi Benjamin, blogunk követője a Barberában nézte meg a múlt heti Palermo-Napoli mérkőzést, és volt olyan kedves, hogy megírta az élményeit. (A stadionos képeket is ő készítette.) Köszönjük neki!

„Pár napja Palermo környékén nyaraltunk. Szerencsére egy meccsre is sikerült elmennünk, a Napolit fogadta a Palermo. Mivel nem vettük meg előre a belépőket, a kezdés előtt egy órával a stadionhoz mentünk. A stadion előtti utca már le volt zárva, a kordonon már csak jeggyel engedtek át. A rendőröktől tudtuk meg, hogy legközelebb egy kb. 500 méterre lévő tabakban vehetünk jegyet. Darabja 25 euro volt a curva nord felső karéjába . A stadionba való beléptetés zökkenőmentes volt, a forgókapu után egy ellenőrző pont volt, de nem volt motozás, simán továbbengedtek. A lelátón az ultrák fölé helyezkedtünk pár sorral.

img_20160910_200218

A stadion nekem nagyon bejön, igazi aréna, közel a pálya, meredek lelátók. Büfé nincs, külön mozgó árusok kínálgatják a vizet, kólát, jégkrémet. A meccs kezdete előtt negyed órával már összegyűltek a szurkolók, szerintem max 15 ezren. A capo összéb terelte a tábort, minket is megkértek, hogy menjünk közelebb. Az ultrák között főleg huszonévesek voltak, de a vezérek mind idősebb arcok. Két dobos volt, jó pár kétrudas, néhány óriás zászló és sok kicsi, lengették mindet egyszerre a bevonulásnál és a meccs alatt is. A mi kezünkbe is nyomtak két kis zászlót miután rájöttek, hogy nem vagyunk olaszok. Rendesek voltak, nem volt gubanc abból, hogy idegenek vagyunk.

img_20160910_214029_panorama

A szurkolás tipikus olasz, ismert dallamok és egyedi nóták szóltak végig az egész meccsen, még 0-3- nál se volt leállás. Volt konfettizés is, időnként igazi karneváli hangulat. Félidőben kicsit oldalra húzódtunk, ekkor vettem észre, hogy van még egy brigád a nord aljában. Létszámra hasonló, mint a fentiek. Volt egy szitu, amikor a fentiek rákezdtek a „cavese”-re, de amikor észlelte a capo, hogy a lentiek is ezt nyomják, azonnal leállította őket és mást kezdtek el énekelni. A pályán, vagy az oldallelátókon biztos nem hangozhat jól ez az egymás melletti elszurkolás. A Palermo nem játszott jól, nagy falat volt a Napoli.

131681-3

Már az első félidőben is voltak helyzetei a vendégeknek, aztán a másodikban gyorsan eldöntötték a meccset. Látszik az a tipikus olasz szemlélet, miszerint a jó védekezés ugyanolyan elismerést vált ki, mint a fergeteges támadójáték. Egy- egy tisztázást, megelőző szerelést is díjaznak a szurkolók. A lagymatag támadójáték ellenére sem fütyülték ki a csapatot. Sallait én most láttam először, nem is volt sokszor játékban, de az lejött, hogy rajta kívül nincs sok lendület a Palermoban. Hiányzik egy olyan ember, aki egyéni megoldásokkal kiemelkedne, meg kellene találni a következő Cavanit, Dybalát, Vazquezt. Összességében tetszett a miliő és bár nem vagyok Palermo- szurkoló, de ha hosszabb időt töltenék el ott, biztos kijárnék a meccsekre.”