Nem kieső helyről

tifosi_contro_interBizony, amit nagyon kevesen gondoltunk volna a január-februárt végigkísérő szenvedéskor, az most valóság. Ha most fújnák le a bajnokságot, jövőre is a Serie A-ban szerepelne a Palermo. Ezek nagyon súlyos mondatok, és bár csak gólkülönbséggel állunk itt, mégis jó érzés végre a tabellára nézni. Hogy mi lesz majd a hétvégi forduló után,azzal ráérünk majd akkor foglalkozni, most egy picit örülünk, hogy eljutottunk ide – és nem győzzük ajnározni Giuseppe Sanninót.

(írta: Rosanero)

Megint sikerült legyőzni az Intert (valószínűleg arrafelé azért fújnak ránk rendesen), és mint annyiszor írtuk, nekünk teljesen mindegy, hogy hogyan: hogy most éppen Silvestre segített be, hát istenem. Persze ez az Inter azért nem ragyog úgy, mint nem is olyan rég a BL-győzelem alkalmával, több, mint 10 sérült, ehhez pedig csatlakozik Zanetti is.. nem egy szép jelen. Mindenesetre még itt az elején szeretnénk csatlakozni az olasz labdarúgó társadalom számos tagjához, ésmihamarabbi felépülést kívánunk az Inter ikonjának!

sannino_contro_interHogy mit csinál Sannino, azt nehéz lenne telibe találni, de hogy bármi is legyen az, jól teszi, az biztos! Utolsó 5 meccsünkön 11 pontot szereztünk, nálunk jobb formában csak három csapat van: a Juve, a Napoli és az Udinese. Gondoltuk volna ezt valaha az idei szezont látva? Nem igazán… Egyébként még egy statisztikai adat: az Internek ez volt a 13. veresége a szezonban, nekünk van 14. Ők 7., mi meg 18. Persze ezzel egyik csapat sem elégedett, csak minimum érdekes, hogy az Inter majdnem annyi vereséget szenvedett, mint mi, és mennyivel előrébb vannak a tabellán. Úgy gondolom, bőven kiegyeznénk a 7. hellyel – bármikor.

De vissza Sanninóra: a mellett, hogy éppen ma van a születésnapja, elképesztő, hogy mit művelt a csapattal. Látszik rajtuk, hogy komolyan hisznek abban, hogy itt jövőre Serie A-ban lesz. Küzdenek, és mellé még focizni is láthatjuk őket olykor – utóbbi problémát most nem tudja orvosolni Sannino, erre majd a nyáron kell megoldást találni ; meg is mutathatja Perinetti, hogy mennyivel jobb ő, mint Lo Monaco. Roppant kíváncsian várom majd, hogy az eltiltott Morganella helyett ki fog játszani a Juve otthonában a hétvégén: nekem Nelson nem tűnt elveszettnek – sőt, kifejezetten jó kis játékosnak látszott, ám valamiért Morganella bent ragadt, most viszont kénytelen lesz majd változtatni a Mister.

compleanno_sannino

Köszi srácok,nem kellett volna!

Korábban is Ilicsicset méltattuk: most sem teszünk másképp. Télen is leírtuk, nagyon hiányzik egy igazi vezér a csapatból, Miccolit sérülése alaposan hátráltatta ebben, mostanra viszont úgy néz ki, sikerült megtalálnunk az új embert erre a pozícióra. Újabb győztes gól, ez mindent elmond – ha így tudja folytatni, akkor tényleg lehet köré építeni a csapatot a nyáron. Hisszük, hogy a Serie A-ban…

Négy meccs van még, hétvégén nem igazán nekünk áll a zászló, hiszen a Juve éppen ellenünk lehet bajnok – amennyiben megvernének minket a zebrák, akkor mindentől függetlenül már megvédték bajnoki címüket. Nem éppen a legjobb párosítás, de nem kellene udvarias vendégként felkínálni magunkat. Pláne, hogy Genoa-Pescara meccset rendeznek… Forza Palermo!