Van, ami soha nem változik

FC+Modena+v+Citta+di+Palermo+Serie+B+nUen5XN2vCgxSzerzett 1 pont vagy elvesztett 2 pont? Mindenki döntse el maga. Felejthető meccset játszottunk tegnap a Modena otthonában. Sajnos megint beütött a Palermo-betegség, mintha csak ott folytatnánk, ahol abbahagytuk előző szezonban. Hajtás után kicsit elmerengünk az elsőn.

(írta: monyox)

Nem volt rossz, de jó sem. Kicsit elképzelés nélkülinek tűnt a játék. Olyan érzésem volt, mintha egy vezér nélküli csapat próbálna improvizálni a pályán. Nem tudom, hogy Barretonak mennyire sikerülne összefogni a csapatot, és hiába próbálta Sorrentino a kapuból összekapni a srácokat, szükség van egy igazi vezérre, ez kétségtelen.

mod1

Sajnos a védelmünkre az előző idény után továbbra is jellemző az, hogy a meccs bármely részében képesek padlót fogni. Erre vezethetö vissza az összes utolsó 10 percben kapott gól (is).

Szerintem a Bacinovic-Bolzoni páros nem túl jó megoldás. Nem tűnt rossznak ez a felállás, de Bacinovic teljesen eltűnt a mezőnyben, és Bolzoni sem mutatott túl sokat. Valahogy egy összekötő kapocs hiányzott a fenti páros és Dybala között. Talán Barreto ideális lenne erre a szerepre. Persze 12en sem vonulhatnak ki a srácok a gyepre.

mod 2

Muszáj leszögeznem, hogy jóadag szerencsénk is volt. Lehet, hogy megérdemelt az X, de azért azt is figyelembe kell vennünk, hogy a Modena lőtt 2 kapufát, többet támadott, és a gólunk előtti szöglet bírói tévedés volt. Ha már a bíróknál tartunk, sajnos úgy tűnik, hogy a B-ben sem túl kiegyensúlyozott a sporik teljesítménye, akármennyire is mondta már Zamparini jópárszor, hogy el kellene tiltani az összes A-s bírót, és a B-ből kellene játékvezetőket hozni az elsőosztályba. Várhatjuk majd idén ugyanezt a frázist, csak éppen lehet, hogy a presidente C-s bírókat fog követelni.

Hogy valami pozitívumot is mondjak; bár nem lőtt golt, de nekem kifejezetten elnyerte a tetszésemet Lafferty harcossága, akarása, hogy nem ismer elveszett labdát. Azt hiszem, a személyében egy igazi kelta harcost kaptunk.mod 3

Végezetül pár mondat Gattusoról. Nem tudja megtagadni a labdarúgóvért, és ez így van jól. Amikor a kispad elé került a labda, mellel levette, dekázott, szerintem szíve szerint felment volna a pályára. Mondjuk Bacinovic helyén szívesen megnéztem volna a mistert. Ma olvastam a meccs utáni nyilatkozatát, és végre egy edző, aki elismeri, hogy ő is hibázott, és nem a bíróra, az ellenfélre meg az időjárásra fogta a végeredményt.

Ez volt az első meccs, messzemenő következtetéseket nem kellene belőle levonnunk, reméljük, hogy a következő fordulóban hazai pályán az Empoli ellen 3 pontot sikerül begyűjteni.