Nem azért, mert…

padopalermo képFüggetlenül attól, hogy válogatott meccsek zajlanak szerte a világon, a Serie B folytatódik. Mondhatnánk azt, hogy ilyenkor irigyelhetnek minket, hogy ebben a két hetes szünetben is láthatjuk a kedvenceket – azonban mi nagylelkűen lemondanánk erről a „kiváltságról”. Egy új bajnokságban két meccsből még semmit nem ismertünk meg, az továbbra is biztos, hogy a legnagyobb tavalyi hibák még jelen vannak, kérdés, hogy ez meddig folytatható így. Hajtás után Padovába utazunk.

(írta: Rosanero)

Ha azt mondtuk, hogy a Serie B-ről még semmit sem tudunk, akkor mit mondjunk a Padováról? Mindössze egyetlen bajnokit tudtak le, a másodikon a villanykörték úgy akarták, hogy csak szűk fél óráig legyen foci, ja, és eddig kétszer kikaptak a Trapanitól, egyszer 1-0-ra, egyszer meg 2-0-ra. Nem mennék bele komolyabb jellemzésbe hazai oldalról, mindenesetre a honfitársainkkal felturbózott (Laczkó, Feczesin) Padova tavaly a 11. helyen végzett, valószínűleg valami hasonlóval most is kiegyeznének. Azt azért szögezzük le: megnyerni nem lehet egy ilyen hosszú bajnokságot szeptemberben, pláne nem szeptember elején ; viszont néhány rosszabb eredménnyel könnyen egy olyan helyzetbe hozhatjuk magunkat, mint tavasszal. Igaz, nem feltétlenül ugyanaz, hiszen most a feljutásért kellene játszani – de egy újabb elpuskázott lehetőség, és megint egy nem megnyert meccs már számottevő hátrányt eredményezhetne, ez pedig semmi esetre sem lenne jó a bajnokság ilyen korai szakaszán. Feltéve, ha fel szeretnénk jutni.

gatta_palermoKét meccs, egy pont – ez már elég lehet arra, hogy sokakban felmerüljön, vajon meddig húzza Gattuso? Bizakodva vártuk vele az új szezont, és többször is írtuk: lehet, hogy nem fog minden egyből smakkolni, azonban a Palermóból a türelem hiányzott talán a legjobban az elmúlt években. Lehet, hogy Zamparini mást játszatna, más taktikával – joga van hozzá, mi is, és ti is van, hogy mást gondoltok az összeállításról. Szívünk, szívetek joga. De el kell fogadnunk, hogy ő az edző, ő vállalja mindezért a felelősséget. Óriási a nyomás nem csak rajta, hanem az egész csapaton, mindenki azt várja, hogy egyből visszajut a Palermo az A-ba, ám ez közel sem lesz olyan könnyű, mint amilyennek tűnhet. De nem hinném, hogy ezzel ne lett volna tisztában akár Gattuso, akár Zamparini a szezon előtt. Egy szóval, bármi is történjen majd Padovában, nem szabad egyből dönteni. Tudom, sokaknak elég volt már a kudarcokból. Jutott belőle bőven az elmúlt szezonok alatt, szó se róla. De ezt követően lesz még 39 meccs. HARMINCKILENC. Az alatt azért össze lehet gyűjteni ööö… 117 pontot.

Gattuso dolgát egyébként nem könnyíti meg, hogy Lafferty az észak-ír válogatottal tartott pénteken a portugálok elleni meccsre, (egyébként kiállították Kyle-t), így rá biztosan nem építhetünk, a keretben lévő csatárok közül pedig jóformán Dybala maradt, mint értékelhető ember. Ott van persze Abel Hernandez is, aki végül maradt Palermóban, de kérdés, mire lesz képes. Gattuso még a szezon kezdete előtt nyíltan kritizálta Hernandez edzésmunkáját, mondván a koncentráció elmaradása mellett az erőnléti edzések győzteseként is relatíve ritkán kellett Abel Hernandezt kikiáltani ; majd a mercato végéhez közeledve kijelentette, hogy ő inkább az A-ban kamatoztatná tudását, és a hírek szerint nem volt messze attól, hogy a Genoához igazoljon, ám végül maradt. Nem tudni, mennyire lesz érdekelt a jó szereplésünkben, én amondó vagyok, inkább adtuk volna el. Jó képességű játékos, de egyrészt ebből jóformán semmit nem mutatott az elmúlt két évben, másrészt aki nem akar itt játszani, azaz minimális szinten is felmerül benne a távozás lehetősége, hát rajta, menjen. Persze nem a legoptimálisabb időpont a mercato vége, de elnézzük neki, menjen, ha annyira akar – én viszont nehezen tudom elképzelni azt, hogy a tüdejét kiköpve küzdeni fog az utolsó percig akár már a Padova ellen Abel Hernandez uraság, viszont ha így lesz, elsőként fogok elnézést kérni, ezt megígérem. Egyébként ezt nem csak azért tartom ,mert dél-amerikai játékosról beszélünk..
A meccset vasárnap este 20:30-kor rendezik, igyekszünk streameket megosztani, addig viszont csak egy meccskerettel tudunk szolgálni.

PORTIERI: Fulignati, Pellitteri, Sorrentino.
DIFENSORI: Daprelà, Milanovic, Morganella, Munoz, Pisano, Struna, Terzi.
CENTROCAMPISTI: Bacinovic, Barreto, Bolzoni, Di Gennaro, Lores, Sanseverino, Stevanovic, Troianiello.
ATTACCANTI: Dybala, Hernandez, Malele