Végre!

padpaleNyerni. Idegenben. 0:3-ra. Még kimondani is jó. Fordulópont? Első kapaszkodó a gödörből kifele? Jó lenne. De kezeljük helyén a dolgokat!

(írta: monyox)

Rosanero kolléga utánanézett, hogy mikor nyertünk utoljára idegenben 3 góllal. Kérjük, mindenki kapcsolja be a biztonsági öveket; 15 évvel ezelőtt!! Na jó, 2005-ben volt egy EL meccs a ciprusi Anorthosis-szal idegenben, ahol 1:4-re nyertünk, de most a bajnokságról beszélünk. Reméljük, nem kell újabb 15 évet egy ilyen arányú idegenbeli győzelemre várni!

Ha a csapat egészét nézzük, nem játszottunk rosszul, de gyorsan hozzátenném, hogy jól sem. Ismeritek azt a viccet, hogy a Palermo szurkolóinak mi az abszolút szokatlan dolog? A bírói hátszél. Nem is olyan vicces, ugye? Pedig a büntetőt megköszönhetjük Mariani bírónak. De ne menjünk annyira előre.

3 játékos kezdő 11ben való szerepeltetése miatt húztam fel tegnap a szemöldököm; Munoz(nem kaptunk róla gólt!!!), Di Gennaro (meggyőző játékot mutatva 1 gól + 1 kiharcolt büntető), Morganella (az utolsó gól nagyjából 80%a neki köszönhető) játékát nézve kellemesen csalódtam!

Próbáljuk meg reálisan nézni a dolgokat, és ne szálljunk el ettől a győzelemtől! Simán lehetett volna ebből x, esetleg még rosszabb is. Nem értem, miért kell magunkra húzni az ellenfelet akkor, ha előnyben vagyunk. Világos, hogy Gattuso a korábbi edzőkhöz hasonlóan nagy lehetőséget lát a kontrajátékban (mondjuk a srácok a 3. góllal alá is támasztották, hogy van értelme erőltetni), de ugyanúgy benne van a pakliban, hogy a védelmünk bedobja 2 percre a törölközőt, aztán oda az előny. Az első gól szemetgyönyörködtető támadás eredménye volt. A tizit megköszönhetjük a bírónak. Apropó, bíró. Hihetetlenül gyenge játékvezetést láthattunk tegnap. Néha össze-vissza sípolt a spori mindkét csapatot sújtva mindenféle következetességet nélkülöző ítéleteivel. A nekünk befújt büntető is vicc kategória, mint ahogy Troianiello kiállítása is az volt. Maximum sárgát érdemlő becsúszas volt, nem azonnali piros.

Nagyon jó lesz, ha Barreto visszatér a kezdőbe, hiányzik ugyanis a stabilitás a játékunkból.Stevanovicban nagyon bízom, szerintem meghátarozó pontjává válhat a csapatnak. Hernandez is kezd magára találni, mindhárom gólban főszerepet vállalt. Gattuso a meccs után úgy nyilatkozott, hogy megtalálta a “20gólos bomber”-jét. Ha valakit el kell marasztalnom a tegnapi meccsen mutatott teljesítménye miatt, akkor az Dybala. Mintha a pályán sem lett volna. A sráctól ennél jóval többet várnak palermói részről.

Pénteken a Cesena ellen hazai pályán játszunk. Remélhetőleg ez a győzelem nem csak egy pillanatnyi fellángolás volt, hanem át tudjuk menteni a “receptet” a következő meccsekre is!