Újra kiosztottuk a lapokat (1. rész)

126554-3

Elkészült az immár hagyományosnak nevezhető „értékelős posztunk”, amelyben ezúttal is külön-külön elemeztük játékosaink elmúlt évben nyújtott teljesítményeit. A tavaly már jól bevált „lapos módszer” mellett azonban, idén újítottunk is egy kicsit, hiszen már nemcsak lapokat osztottunk, hanem osztályoztuk is a tavalyi keret produkcióját, méghozzá egy 1-től 5-ig terjedő skálán. Mindezen túl, őszintén elmondtuk a véleményünket minden volt és jelenlegi játékosunkról, valamint arról is, hogy meglátásunk szerint melyik poszt(ok)ra kellene erősítenünk a nyáron. A kétrészes sorozat első fejezetében a kapusokkal és a védőkkel foglalkoztunk.

Amint a bevezetőben már említettük, az értékelésünket két szempont alapján végeztük. Egyrészt megtartottuk a tavalyról már jól ismert zöld, sárga, és piros-lapos jelrendszert, mellette pedig osztályoztuk is a játékosok teljesítményét egy 1-től 5-ig terjedő skála alapján. Az alábbiakban tehát, minden futballistának adtunk külön-külön egy lapot és egy érdemjegyet az elmúlt évi teljesítményére. Hogy érthetőbb legyen a dolog, először is nézzük, hogy mit is jelentenek a különböző osztályzatok, és a lapszínek:

A skála, amely alapján osztályoztunk:

1 – Rendkívül gyenge produkció egész évben, nagyon sok hibával, a teljesítmény gyakorlatilag értékelhetetlen

2 – Súlyos hibákat elkövető, az átlagos szinttől jóval gyengébb teljesítmény, kevés jó megmozdulással

3 – Az átlagosra jellemző, erős közepes szintet hozó teljesítmény.

4 – Nagyon jó játék, az átlagosnál már sokkal jobb teljesítmény, sok hasznos megmozdulással

5 – Kiemelkedő, már-már hibátlan teljesítmény, több remek megmozdulással, a támadóknál szerzett gólokkal, gólpasszokkal.

– Akiket nem, vagy csak alig láttunk játszani, azokat értelemszerűen nem osztályoztuk!

Lapok:

ZÖLD: egyértelműen megtartanám, vagy megtartottam volna a következő szezonra is!

SÁRGA: kiegészítő embernek megtartanám/megtartottam volna, vagy kölcsönadnám más csapathoz, hogy fejlődjön!

PIROS: nem tartanék igényt a szolgálataira a következő bajnoki évadban, tehát elküldeném/elengedném!

KAPUSOK:

70. Stefano Sorrentino:

sorrentino

monyox: Sorrentino továbbra is a védelmünk alapköve. Amikor 2 évvel ezelőtt Palermóba igazolt, elég macerás volt a szerződtetése, nem gondoltam volna, hogy hosszútávon marad, sőt alapjátékosunk, sőt csapatkapitányunk lesz. Sorréban azonban megvannak azok a vezértulajdonságok, hogy össze tudja fogni a csapatot. Saját elmondása szerint jól érzi magát Palermóban, innen szeretne visszavonulni, és bár már 36 éves, néhány jó idény még simán benne van, remélhetőleg addig még nem okoz fejtörést számunkra a kapusposzt betöltése.

Osztályzatom: 5

zöld kicsi

palermo88: Egy évvel ezelőtt úgy kezdtem Sorre értékelését, hogy „nagyszerű teljesítményt nyújtott egész évben”, és ezt, a 2014-15-ös szezon után is nyugodtan elmondhatjuk róla. A rutinos kapus abszolút alapembere volt a tavalyi csapatnak, és a védéseinek köszönhetően több pontot is hozott a „konyhára”. Mindig bízhattunk benne, és a Milan elleni hazai mérkőzést leszámítva, nem is emlékszem egyetlen komolyabb hibájára sem. Méltó a csapatkapitányi karszalag viselésére is, elvégre Stefano egy olyan figura, akire mindenki felnézhet az öltözőben. Számomra nem kérdés, hogy Sorrentino-nak 36 évesen (kapusoknál ez nem kor!) is helye van a jövő évi keretben, és remélem, még sokáig tudja magas szinten szolgálni a Palermo-t, úgy, ahogy az előző két szezonban tette!

Osztályzatom: 5

zöld kicsi

1. Samir Ujkani

ujkani

monyox: Samir elvágyódik, több játéklehetőséget szeretne. Ez teljesen érthető is, viszont az is egyértelmű, hogy amíg Sorrentino áll a kapuban, Ujkani maximum csak a padot koptatja. Köszi mindent, Samir! Sok sikert! Valahol máshol…

Osztályzatom: 3

sárga kicsi

palermo88: Az A-liga megkezdése előtt óriási lehetőséget kapott, hiszen elnökünk, a koszovói származású kapust szerette volna első számú hálóőrnek, ami azért elég meglepő kijelentés volt. Ujkani az év első tétmeccsén, a Modena elleni Coppa Italia-meccsen meg is kapta az esélyt kezdőként, ám nem tudott élni vele. A 3-0-s hazai vereségben ő is benne volt, még ha nem is írhatók kizárólag Samir számlájára a bekapott gólok, így aztán a későbbiekben már nem is nagyon jutott szóhoz. A szezon vége felé aztán, egy-két bajnokin még megkapta a lehetőséget, amelyeken egyébként nem is okozott csalódást, ám ekkor, már mindenki tudta, hogy Ujkani menni akar. Év közben ugyanis, leginkább arról szóltak a hírek vele kapcsolatban, hogy nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését, és ez így is történt. Ujkani szabadon igazolható jelen pillanatban, s információink szerint Cesena-ba tart. Összességében jó képességű kapusnak tartom, szívesen láttam volna Sorrentino mögött második számú cerberusnak, ugyanakkor valahol megértem a döntését, hiszen a több játéklehetőség reményében váltania kell. Úgy gondolom, hogy egy másik csapatnál, egész biztosan nagyobb esélye lesz „Number One-nak” lenni!

Osztályzatom: 4

sárga kicsi

68. Andrea Fulignati:

01

monyox: Ő lehet Sorrentino utóda, addig is még sokat tanulhat az „öregtől”.

Osztályzatom: – (nem láttuk játszani)

zöld kicsi

palermo88: A fiatal, saját nevelésű kapusunk bemutatkozására továbbra is várni kell, ám reményeim szerint, hamarosan eljön az idő, amikor az ő nevével kezdődik majd a Palermo összeállítása! Harmadik számú hálóőrnek, tökéletes megoldás jövőre is.

Osztályzatom: – (nem láttuk játszani)

zöld kicsi

A kapusposzt értékelése összességében:

monyox: Ha Ujkani megy, hozni kell a helyére egy kiegyensúlyozott hálóőrt, azt meg már döntse el Iachini, hogy ki lesz a másod- illetve a harmadszámú kapus. Hogy ki az elsőszámú az szerencsére továbbra is egyértelmű.

palermo88: Stefano Sorrentino helye számomra megkérdőjelezhetetlen a kapuban, mellette pedig van még két fiatal, saját nevelésű tehetségünk, Andrea Fulignati és Fabrizio Alastra személyében. Elvileg 3 kapus elég egy szezonra, ám mivel utóbbi két játékosnak még abszolút nincs élvonalbeli rutinja, ezért véleményem szerint, a távozó Ujkani helyére mindenképpen igazolni kell egy második számú kapust a nyáron. Mint tudjuk, nem is oly régen már orvosoltuk is ezt a problémát, hiszen megszereztük Simone Colombi-t a Cagliari-tól, aki úgy vélem, minőségileg is komoly erősítést jelenthet. A kapusposztot tehát, így már nyugodtan kipipálhatjuk, aggódnunk aligha kell majd e pozíció miatt a következő szezonban.

VÉDELEM:

5. Milan Milanovic:

milan

monyox: Belőle semmit sem láttunk ebben az idényben. Kár érte. Sok más játékossal egyetemben számomra a „palermói rejtélyt” testesíti meg. Szerintem jó kis belső védő, Iachininek azonban valami problémája van vele, mert semmi lehetőséget nem kap. Milan, a saját érdekedben valószínűleg jobb lesz, ha csapatot keresel, mert amíg a mister marad, addig sajnos te nem sokat fogsz játszani. Érthetetlen számomra, szívesen megnéznék egy Gonzalez/Milanovic belső párost.

Osztályzatom: –

zöld kicsi

palermo88: Már egy évvel ezelőtt, a B-liga megnyerése után is szóvá tettük azt, hogy érthetetlenül nagyon kevés esélyt kapott, és ez a tény, az A-ban még inkább igaz volt. Olyannyira, hogy a szerb középhátvédre még annyira sem számított a Iachini vezette szakmai stáb, mint a B-ben, ami a védelmünket ismerve, talán luxus volt. Milanovic megérdemelt volna egy valódi esélyt, főleg annak tükrében, hogy a B-ben (már amikor játszott) nem okozott csalódást. Azt, hogy miért nem foglalkoztattuk szinte egy percet sem, nem tudjuk, az viszont biztos, hogy Milan távozik a klubtól, hiszen már a nyári szabadságáról sem kellett visszatérnie. Noha az A-ligában egyáltalán nem láttam játszani, mégis jó játékosnak tartom, és talán egy nap találkozunk még a nevével a legjobbak között is. A körülményeket ismerve, egyetértek azzal, hogy elengedjük a szerbet, hiszen ha úgy sem játszatjuk soha, akkor fölösleges itt tartani.

Osztályzatom: –

piros kicsi

6. Ezequiel Munoz:

PALERMO, ITALY - AUGUST 31:  Ezequiel Munoz of Palermo in action during the Serie A match between US Citta di Palermo and UC Sampdoria at Stadio Renzo Barbera on August 31, 2014 in Palermo, Italy.  (Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images)

monyox: Szevasz Munoz, be ne ….zz!! Megint egy zsoldos. Nem, nyugalom, nem fogom verbálisan csépelni a srácot! „Tökéletes” döntést hozott; az előbb olvasom, hogy „álmai klubja”, a Sampdoria, 3 meccs után nem tart igényt a továbbiakban Munozra. Miután oda köpött, ahol eddig enni kapott, ugye egyértelmű volt, hogy Palermóba nem fog visszatérni, így mit választ? Naná, hogy a Genoát. Visszanyalt az élet, mi?

Osztályzatom: 3

piros kicsi

palermo88: Tavaly igen pozitívan vélekedtem a teljesítményéről, idén azonban nem tudok túl sok jót mondani róla… Mint tudjuk, az ősszel még rózsaszín-feketében játszott, hogy aztán télen a Samp mezére cserélje a Palermó-ét. Mivel nem szeretnék megsérteni senkit sem, ezért most csendben maradok, és elfogadom azt, hogy Munoz már nem a Palermo játékosa. Mindenesetre a tavalyi zöld lapot, ezúttal biztosan pirosra cserélem, amivel inkább a viselkedését szeretném minősíteni, nem a teljesítményét! Noha az utóbbi sem volt valami fényes…

Osztályzatom: 2

piros kicsi

19. Claudio Terzi:

Hellas+Verona+FC+v+Citta+di+Palermo+_3UTm82dr8Nl

monyox: Már tavaly is azt írtam róla, hogy az esetleges távozását abszolút nem sajnálnám. Terzi nem rossz játékos, de nem a Serie A-ban. Ha elviszi egy másodosztályú csapat, minden bizonnyal a „helyére fog kerülni”, és ott legalább rendszeres játéklehetőséget is kapna.

Osztályzatom: 2

piros kicsi

palermo88: Ahhoz képest, hogy egy évvel ezelőtt sem szerettük volna már a keretben látni, kihúzott egy újabb évet Palermo-ban, sőt, elég sok játékidőt is eltölthetett a pályán. Arról azonban így sem tudott meggyőzni, hogy helye van a keretben, így a tavalyi piros lapjának a színét, nem kívánom megváltoztatni. Ha tényleg meg akarjuk erősíteni a védelmet, akkor véleményem szerint, Terzi-től (is) meg kell válnunk!

Osztályzatom: 2,

piros kicsi

2. Roberto Vitiello:

vitiello

monyox: Róla viszont csak pozitívumokat tudok nyilatkozni. Tavaly azt írtam, róla, hogy „magabiztosnak tűnik a pályán, padra jó lesz.” Roberto viszont a lelépő Munozt úgy feledtette velünk, hogy már nem is igazán emlékszünk az argentinra. Rutin, lelkesedés, odaadás, a pályát felszántja, szóval engem teljesen meggyőzött, az „én tizenegyemben” egyértelműen ő a jobbhátvéd.

Osztályzatom: 4

zöld kicsi

palermo88: Amit vele kapcsolatban jósoltam egy évvel ezelőtt, tökéletesen bejött. Vagyis, Roberto tényleg megmutatta kvalitásait a Serie A-ban is, és talán a védelmünk egyik legjobb, legmegbízhatóbb láncszeme volt. Különösen Munoz januári távozása után került előtérbe a szerepeltetése, és a tavaszt látva, egyértelműen elégedettek lehetünk vele. Örülök, hogy Vitiello ilyen jó évet zárt, és annak is, hogy 2017-ig szerződést hosszabbított a klubbal. Remélem, a jövőben is hasznos tagja lesz a keretnek!

Osztályzatom: 4

zöld kicsi

12. Giancarlo Gonzalez:

gonzalez pipo

monyox: Pipo érkezésének nagyon örültünk, és többnyire be is bizonyította, hogy nem véletlen a Costa ricai válogatottsága. Volt, hogy hibázott, de elnézzük neki, mert a meccsek nagy többségében jól tette a dolgát, és biztos pontnak számított a védelem tengelyében. Van egy bizonyos Oscar Duarte nevű úriember, aki Pipo földije. Duartét már elég régóta próbáljuk körbeudvarolni, és hát nem lenne semmi, ha Palermóban állna össze Costa Rica válogatottjának belső védőpárosa. Visszatérve Gonzalezre, kezdő volt, és kezdő marad, reméljük, még jó hosszú ideig, Palermóban!

Osztályzatom: 4

zöld kicsi

palermo88: A legjobb igazolásunk volt 2014-ben! A Costa ricai középhátvéd szinte egész évben remekül teljesített, egyértelműen nélkülözhetetlen volt hátul! Már a bemutatkozása is parádésra sikerült, hiszen ki ne emlékezne a Cesena elleni, 91. percben fejelt győztes góljára! ’Pipo’-nak minden szinten kijár a dicséret, fontos tagja a csapat tengelyének, s úgy vélem, köré lehetne építeni a jövő évi védelmet.

Osztályzatom: 5

zöld kicsi

4. Sinisa Andelkovic:

andelkovic sinisa

monyox: Nálam nagyjából hasonló kategória, mint Terzi. Ha nem csak a tisztes helytállás a célunk a következő idényben, akkor egy sokkal biztosabb védelmet kell összeállítani, márpedig akkor Sinisának maximum a padon jut hely. Beugróként még el is tudnám képzelni, a baj csak az, hogy nagyon sokszor benne van a játékában a hibázás lehetősége, az pedig gól/okba, emiatt pedig pont/okba kerülhet. Adjuk inkább el!

Osztályzatom: 2

piros kicsi

palermo88: Nagyon nagy csalódást okozott a szlovén a 2014-15-ös szezonban! A B-ligát látva azt gondoltam, hogy kiváló védőt találtunk a személyében, ám sajnos tévedtem… Sinisa nagyon sok hibával futballozott a mögöttünk hagyott esztendőben, számomra érthetetlen is, hogy mi lett vele…? Voltak meccsek, amelyeken teljesen indiszponált (például Verona-ban a Chievo vendégeként, vagy az Atalanta ellen oda-vissza…) volt, ugyanakkor néha akadt jó meccse is – igaz, ez utóbbiból csak kevés. Noha év közben hosszabbítottunk a szlovénnel, a hírek szerint jövőre aligha lesz a klub játékosa. Sohasem rejtettem véka alá, hogy kedvelem Andelkovic-ot, ezért sajnálnám, ha távozna, ám az élvonalban nyújtott teljesítményével valóban nem győzött meg engem sem. Ettől függetlenül, kiegészítő embernek (tehát nem kezdőnek) még megtartanám, már csak azért is, mert jelen pillanatban még egyetlen védőt sem vettünk…

Osztályzatom: 2

sárga kicsi

22. Danilo Ortiz:

ortiz

monyox: Újabb „palermói rejtély”. Leigazoltuk, játszani maximum a csapat szertárosa látta, hogy ennek megint mi értelme volt… Remélem, legalább az illetékesek tudják, hogy mit miért csinálnak.

Osztályzatom: –

sárga kicsi

palermo88: A januárban igazolt Ortiz-t, paraguayi szupertehetségnek harangoztuk be, ehhez képest egyetlen egyszer sem láttuk őt a pályán (de még a közelében sem), így pedig értékelni sem lehet senkit sem… Mivel egész évben komoly gondot okozott a védelmünk összerakása, Danilo is megkaphatta volna az esélyt, de nem így történt. Adódik a kérdés, hogy vajon minek igazoltuk le, ám erre, mi nem tudunk válaszolni innen… Mindazonáltal nagyon kíváncsi lettem volna rá!

Osztályzatom: –

sárga kicsi

89. Michel Morganella:

morganella

monyox: Nem változott róla a véleményem. Bár nem szép dolog ilyet mondani, de egy sérülés miatt el is tűnt a képből, amit velem együtt nem bántak sokan. Nemrég kapott egy új szerződésajánlatot, de nem tetszett neki a fizetés rubrikájába írt szám. Ja, nem muszáj maradni! Ha mégis maradna, nem szeretném a kezdő 11 környékén látni.

Osztályzatom: 3

piros kicsi

palermo88: Egy évvel ezelőtt, a B-liga megnyerése után nem tudtam, és nem is akartam állást foglalni vele kapcsolatban. Azóta lement egy újabb szezon, s továbbra sem tudom, hogy mit írjak Morganella-val kapcsolatban. Személy szerint kedvelem az olyan játékosokat, akik 90 percen át futnak, robotolnak, ám Michel játékából ezzel együtt is hiányzik valami plusz. A svájci szélső még mindig sok hibával játszott tavaly is, és amikor megsérült, s beállt Rispoli a helyére, sokkal nyugodtabb lett a jobb oldalunk. Ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy nem tartanám meg a nyáron lejáró szerződésű Morganella-t, már csak azért sem, mert állítólag magasabb összeget követel magának az új szerződésért…

Osztályzatom: 2

piros kicsi

3. Andrea Rispoli:

US Citta di Palermo v Torino FC - Serie A

monyox: Év közben jött a süllyedő Parmából. Bár az elején mintha kissé megilletődöttnek tűnt volna, idővel megmutatta, hogy jó lesz ő ott a jobb oldalon! Morganella vagy Rispoli? Ugyan már! Nem is lehet kérdés!

Osztályzatom: 4

zöld kicsi

palermo88: Mint ismert, Andrea-t januárban vettük kölcsön a mára már megszűnt Parma-tól. Eleinte kicsit nehezen illeszkedett be a csapatba, volt több rossz meccse is, ám a tavasz vége felé bebizonyította, hogy jó kis játékos. Abszolút jó megoldásnak gondolom a jobb szélre, ezért is örülök neki, hogy július elején 4 évre aláírt a csapathoz. Hosszú távon is el tudom képzelni a Palermo jobb szélsőjeként!

Osztályzatom: 4

zöld kicsi

7. Achraaf Lazaar:

Sassuolo+Calcio+v+Citta+di+Palermo+Serie+QG8EkWWucMGl

monyox: Érdekes, hogy tavaly ilyenkor valami olyasmit írtam, hogy nagyjából egy szinten van Lazaar és Daprelá. De amíg Daprelá nem igazán tudott élni a lehetőséggel, Lazaarból egész jó kis Serie A-s játékos vált. Nem azt mondom, hogy kiemelkedő a játéka, de egyre jobb lesz. A következő idényben tovább fejlődhet, és nem meglepő, hogy már Roma-szintű csapatok is nézegetik.

Osztályzatom: 4

zöld kicsi

palermo88: A Serie A megkezdése előtt, szuperlatívuszokban beszéltem Róla, de mostanra kiderült, kicsit eltúloztam a marokkói játékos képességeit. Bizony, az első osztályban közel sem nyújtott már olyan jó teljesítményt, mint a másodikban, és sokszor komoly gondok is adódtak vele. Például volt olyan mérkőzése, amelyen már az első félidőben le kellett cserélnünk, de nem sérülés miatt… Lazaar őszi teljesítménye roppant haloványra sikeredett, és talán csak az volt a szerencséje, hogy a két másik balszélső sem tudott nála jobbat produkálni a pályán. Mindazonáltal a tavasszal már egy másik Achraaf Lazaar-t láthattunk, akitől nyilván, ezt a szintet vártuk volna egész évben! A szezon végére újra kirobbanthatatlan lett, megjött az önbizalma (amiben talán közrejátszott a Napoli ellen lőtt gólja február derekán), és igazolta, hogy van benne potenciál bőven. Reméljük, a következő szezonban még inkább letisztul majd a játéka, és nem lesznek ekkora hullámvölgyek a teljesítményében!

Osztályzatom: 3

zöld kicsi

33. Fabio Daprelá:

daprelá

monyox: Sajnos róla is kiderült, hogy nem üti meg az elsőosztály szintjét. Nem meglepő, hogy a szezon végére már csak epizódszerepet kapott, és nem igazán tudott élni vele. Nem nézem ki belőle, hogy tudna fejlődni, és a 2014/15ös bajnokságban mutatott teljesítménye alapján azt kell, hogy mondjam, hogy jobb lesz, ha megválunk tőle.

Osztályzatom: 3

piros kicsi

palermo88: Az ősszel szinte minden bajnoki meccsen be kellett cserélni Lazaar helyett, ám hiába kapta meg folyamatosan az esélyt, a svájci sem játszott jobban a marokkóitól. Így aztán Daprelá-ból nem lett kezdőember, pedig minden sansza meg volt rá, sőt, a tavasszal már csereként is csak elvétve jutott szóhoz. Egy évvel ezelőtt is azt írtam, hogy nem kár, ha elengedjük, az A-liga pedig még inkább meggyőzött erről.

Osztályzatom: 2

piros kicsi

13. Emerson Palmieri dos Santos:

news_65232_emerson_presentazione2

monyox: Nekem tetszik a brazil srác játéka. Rendkívül agilisnek tűnt, ahogy pályára lépett, látszott rajta, hogy bizonyítani akar, és ez nem csapott át görcsös erőlködésbe. Daprelánál egyértelműen jobb, és szerintem van olyan jó, mint Lazaar, sőt, abban a kevés időben, amennyit kapott, még úgy tűnt, mintha technikásabb is lenne a marokkóinál. Úgy néz ki, hogy a vezetőség nem tart igényt rá, ami szomorú, mert legalább a padról beszállva segíthetné a csapatot.

Osztályzatom: 4

zöld kicsi

palermo88: A bal szélre hoztuk a brazilt tavaly nyáron, ám egy sérülés meggátolta abban, hogy alapemberré váljon, pedig a riválisait látva, lett volna rá esélye bőven, hogy bejátssza magát a csapatba. A szezon végén viszont így is volt lehetőségünk megpillantani Emerson-t, és bizony, nem is mozgott rosszul. Persze ahhoz, hogy komplexebb képet kapjunk róla, látni kellene huzamosabb ideig játszani, ezért bízunk benne, hogy sikerül meghosszabbítani a kölcsönszerződését, és marad Szicíliában. Mindenesetre, egyelőre jó véleménnyel vagyok a brazilról, és bízok benne, hogy tényleg lesz még lehetősége emlékezeteset nyújtani a Renzo Barbera közönségének! Szerintem jó opció lehet Lazaar helyett.

Osztályzatom: 3

zöld kicsi

A védelem értékelése összességében:

monyox: A védelmet mindenképpen erősíteni kell, mert elég gyakran voltak képesek meglehetősen hektikus teljesítményre az elmúlt szezonban. Vannak biztos pontok, mint Vitiello, Gonzalez, Rispoli, Lazaar viszont a lyukakat be kellene tömni, lehetőleg minőségi játékosokkal. Persze, az sem mindegy, hogy Iachini mester milyen szerkezetet képzel el, és arról sem kellene megfeledkezni, hogy kiegészítő játékosokra is szükség lesz, mert a sérülés villáma bármikor lecsaphat.

palermo88: Elismerem, nagyot tévedtem tavaly, amikor úgy vélekedtem, hogy nincs olyan nagy baj a védelmünkkel! Az elmúlt szezont látva, most már azt mondom, hogy hatalmas változtatásokra lenne szükség a hátsó alakzatban. A szélsők (Rispoli, Lazaar) teljesítménye még úgy, ahogy rendben volt, ám a középhátvédek produkciója finom fogalmazva sem volt elfogadható! És hogy miért? Nos, elmúlt szezonban 55 gólt kaptunk, ami nem kevés, mindezen túl pedig, csak 7 olyan meccsünk volt, amelyen az aktuális ellenfeleink egyszer sem találtak a hálónkba… Ezek a számok nyilvánvalóvá teszik, hogy tényleg vérfrissítésre van szükség hátul, ami azt is jelenti, hogy néhány embertől egész biztosan el kell köszönnünk a nyáron, a helyükre pedig olasz vagy nemzetközi szinten is tapasztalt bekkeket kellene igazolni. Oké, tudjuk, hogy történtek már változások az átigazolási időszakban, ám Aljaz Struna, Julian Velazquez és Edoardo Goldaniga visszahívása önmagában még (nagyon) kevésnek tűnik. Persze, ki tudja, lehet, hogy beválnak majd az imént említett játékosok is, ám rajtuk kívül, még legalább két „nagynevű hátvédre” valóban pénzt kellene áldoznunk a mercato ideje alatt! Máskülönben, nem lehetnek vérmesebb reményeink a középmezőnytől…

FOLYTATÁS A MÁSODIK RÉSZBEN, AMELYBEN A KÖZÉPPÁLYÁT ÉS A CSATÁRPOSZTOT VESSZÜK GÓRCSŐ ALÁ!!!