Sasok a griffek ellen, avagy az első felvonás

letöltésTehát elkezdődik a 2015/16-os szezon egy hazai meccsel. Közel 3 hónapnyi szünet után ismét feldübörög a Serie A, és reméljük, hogy kedvenc csapatunk is sikerre éhesen várja az összecsapásokat!

Genova szimpatikusabb klubja látogat vasárnap este a Barberába. A griffek edzője továbbra is a számunkra sem ismeretlen Gian Piero Gasperini, és soraikban tudhatják immár volt kedvencünket, Ezequiel Munozt illetve Samir Ujkanit is. Ők bizonyosan nem fognak pályára lépni holnap, bár az okát egyelőre nem tudni, hogy miért, de számunkra nem is ez a fontos. A Genoa a zöldasztalnál bukta el az EL-indulást, ráadásul „kedvenc” unokatestvéreik, a Sampdoria javára, és valószínűleg az sem vigasztalta őket, hogy a Samp már az első körben simán kizúgott az EL küzdelmeiből. Nem vitás, hogy számukra ismét a kupaindulás kiharcolása a tét, és hát igazán példát vehetnénk róluk. Az előző idényben pozitív volt a mérlegünk a Genoa ellen, hiszen otthon 2:1-re vertük őket Chochev duplájával, idegenben pedig 1:1-es döntetlen lett a végeredmény.

Citta+di+Palermo+v+Genoa+CFC+Serie+GTxU79T1y8Xl

Valljuk be, egy 2:1-es hazai győzelemmel ezúttal is több, mint elégedettek lennénk, annál is inkább, mivel egy jó kezdés megadhat egy olyan alaphangot a szezonnak, ami a későbbiekben is sokat segíthet.

128323-3

Végignézve a keretünket, a nyár folyamán történt jó pár változás. Kapusposzton szerencsére maradt Sorrentino, így mondhatjuk, hogy itt ugyanolyan jók leszünk (remélhetőleg), mint tavaly. A védelem sem nagyon változott, talán valamennyit még erősödtünk is ezen a poszton. Középpályára vettünk egy komplett kezdőt, majd kiderül, hogy erősödött-e ez a szekció vagy sem. A csatársorból távozott Dybala és Belotti is, érkezett… Ja, nem érkezett senki? OK, érkezett Trajkovski. Na jó, egyelőre még nincs vége a mercatónak, illetve ezzel a témával egy külön posztban fogunk foglalkozni. Mindenesetre úgy néz ki, hogy holnap „rendes” csatár nélkül állunk fel, egészen pontosan a Vazquez/Quaison duó fogja valószínűleg megtömni gólokkal a Genoa kapuját.

Végezetül még emlékezzünk meg kedvenc cataniai barátainkról. Tisztában vagyok vele, hogy nem szép dolog a káröröm, de ha a Cataniáról van szó, ne akarjunk mindenáron politikailag korrektek lenni. A jelenlegi helyzet az Etna lábánál enyhén szólva is nem szívet melengető, dióhéjban összefoglalva ugye múlt évben kiestek az A-ból, ment a fogadkozás, hogy a Palermóhoz hasonlóan egyből vissza is fogják küzdeni magukat, aztán mégsem jöttek az eredmények, így Pulvirenti elnök úr úgy gondolta, hogy nem árt megkenni néhány illetékest. Hogy mi a végeredmény? A csapat a harmadik vonalban, a Lega Pro-ban fog szerepelni, amihez 12 pont levonás is társul, Pulvirenti meg kapott egy 5 éves eltiltást mindennemű focival kapcsolatos tevékenységtől. Úgy néz ki, jó ideig nem lesz szicíliai derbi, jobban mondva lesz, mert a Lega Pro-ban a Catania és az Akragas Agrigento majd gyűrheti egymást kedvére.

Ennyit az elefántokról, mi viszont inkább foglalkozzunk a Genoával, hiszen:

08.23. 20:45 PALERMO-GENOA