Lejtmenet

lejtmenetTökéletesen kivitelezett lejtmenetben vagyunk. Ez van. Kezdtünk ugye 2 győzelemmel, a Genoa és az Udinese ellen (hozzáteszem, már ezeken a meccseken sem volt valami meggyőző a játék), aztán jött a Carpi elleni hazai 2:2, majd áttértünk a „sötét oldalra”, és 3:2-es vereség a San Siróban a Milantól, meg egy különösen fájdalmas 0:1 odahaza a Sassuolótól. Az utolsó 2 meccsel eddig nem foglalkoztunk, próbáljuk meg összehasonlítani őket!

Több hasonlóságot találtunk, mint különbséget, és bárhogy is nézzük, ezek a hasonlóságok csak negatív megállapításokban merülnek ki:

  • ugyanaz a lelketlen játék
  • ugyanaz az elképzelésmentes gyötrődés
  • ugyanaz a hibázó védelem
  • ugyanaz pontatlan, határozatlan szélsőjáték
  • ugyanaz a súlytalan középpálya
  • ugyanaz a tehetetlen, görcsös támadójáték

Különbség csak egyetlen egy adódott; a Milan ellen legalább Hiljemarknak sikerült betalálni kétszer.

128569-3

Mondhatnám azt, hogy már láthatjuk is a csodás mercatónk eredményét, viszont ez nem teljesen lenne igaz, hiszen az utóbbi 2 meccsen pályára lépő csapat gerince ugyanaz, mint a tavalyi évben. Valami nem stimmel, de hogy erről ki tehet, az jó kérdés. Ha a játékosok között kell bűnbakot találni, akkor Jajalóra teszem a voksom. Ha egy playmaker, egy irányító, akinek a dolga lenne összefogni a csapatot, ilyen szürkén, ilyen pontatlanul alibizik, annak csakis a csapat szétesése lehet az eredménye. Érdemes megnézni, ahogy Floccari gólja előtt kísérte a Sassuolo támadását. Mindent elmond az a jelenet. Muszáj, hogy meglegyen a csapat játékának a ritmusa, a tempója, és ha Jajalo csak 50%-ot hajlandó adni, akkor le kell ültetni a padra, és jöjjön vissza Maresca a kezdőbe, hátha az öreg képes felpörgetni a dolgokat. Iachini egyébként jól is látta (valahonnan a játékoskijáróból) a horvát középpályás lazaságát, és pályára is küldte helyette Enzót. Legközelebb meg kellene próbálni talán már az 1. perctől a fordított szereposztást, Mato meg kicsit gondolkodjon már el a padon.

171253869-2aab7552-3280-4756-8771-000cfee02d5c

Apropó, Iachini! Nem tudom, mi van Beppe mesterrel, de az, hogy a Milan meg a Sassuolo ellen is elküldték a kispadtól, azért már nem rossz teljesítmény. A képernyőn nem tűnt túlságosan durvának a reakciója, aztán vagy a bírók (akik egyébként egymás ténykedését múlják újra és újra alul) túlságosan érzékenyek vagy a mister szúr oda valami keményet a sporiknak. Mindenesetre azért ebből nem kellene rendszert csinálni, mert a csapat nem fog megnyugodni attól, ha Iachini a tribünről nézi a szenvedésüket. Természetesen egyből életre keltek a pletykák, hogy Iachinit meneszti az elnök, és az éppen csapat nélküli Guidolin fog visszatérni Palermóba. Nem tudom, hogy jó döntés lenne-e. Eddig az elmúlt 5 meccsen vele volt a legkevesebb probléma a Palermo kötelékéből. Meglepően jól meccselt, nem a biztonsági cseréivel jött, szóval szerintem abszolút nem indokolt jelen esetben egy edzőcsere. Arról meg nem ő tehet, hogy azok a játékosok, akiket kért a nyáron, messze elkerülték Palermót.

128591-3

Ha már ismételten felbukkan a mercato témája: annyira jól állunk csatárokkal, hogy most, hogy Djurdjevic kidőlt 3 hónapra (időközben már meg is műtötték), maradt 1 db Gilardino, 1 db Trajkovski meg az ifjak. Nagy tapsot kérünk Gerolin úrnak és csapatának!

Ami még nagyon tetszett, az a következő kimutatás:

Nemzetünk sportújsága csinált egy kimutatást, hogy a nyári bevásárlótúrából melyik klub jött ki legjobban anyagilag. Nagyon előkelő helyen van a csapatunk, felfértünk a dobogóra! A Monaco vezeti a listát, 121 millió eurós nyereséggel, második a Wolfsburg plusz 46 millióval, és a harmadik helyen mi, 44 millió eurós pozitív mérleggel. Mindenki vonja le a következtetést. Minőségi játékos nincs, pénz van, pláza lesz