LaPOSZTó (2. rész)

13495-3

Örömmel jelentjük, hogy ezen a nyáron sem marad el az értékelős posztunk, amelyet immár harmadik éve készítettünk el, és amelyben ezúttal is külön-külön elemeztük játékosaink elmúlt évben nyújtott teljesítményeit! Tavalyhoz képest, csak a cím változott, a bírálati szempontok azonban, ugyanazok maradtak. Vagyis, a keret minden tagjának adtunk egy lapot és egy osztályzatot a 2015/16-os idényben mutatott produkciójára, mindezen túl pedig, arról is írtunk, hogy szerintünk mely posztokra kellene erősítenünk a nyáron. A kétrészes sorozatunk második fejezetében a középpályásokkal és a csatárokkal foglalkoztunk.

Amint a bevezetőben már említettük, az értékelésünket ismét két szempont alapján végeztük, úgy, ahogy egy évvel ezelőtt is tettük. A már jól ismert zöld, sárga, és piros-lapos jelrendszer mellett, újfent osztályoztuk is a játékosok teljesítményét egy 1-től 5-ig terjedő skála alapján. Az alábbiakban tehát, minden futballistának adtunk külön-külön egy lapot és egy érdemjegyet az elmúlt évi teljesítményére, de mivel szeretnénk, hogy érthetőbb legyen a dolog, először is elevenítsük fel, mit is jelentenek a különböző osztályzatok, és a lapszínek:

A skála, amely alapján osztályoztunk:

1 – Rendkívül gyenge produkció egész évben, nagyon sok hibával, a teljesítmény gyakorlatilag értékelhetetlen

2 – Súlyos hibákat elkövető, az átlagos szinttől jóval gyengébb teljesítmény, kevés jó megmozdulással

3 – Az átlagosra jellemző, erős közepes szintet hozó teljesítmény.

4 – Nagyon jó játék, az átlagosnál már sokkal jobb teljesítmény, sok hasznos megmozdulással

5 – Kiemelkedő, már-már hibátlan teljesítmény, több remek megmozdulással, a támadóknál szerzett gólokkal, gólpasszokkal.

– Akiket nem, vagy csak alig láttunk játszani, azokat értelemszerűen nem osztályoztuk!

Lapok:

ZÖLD: egyértelműen megtartanám, vagy megtartottam volna a következő szezonra is!

SÁRGA: kiegészítő embernek megtartanám/megtartottam volna, vagy kölcsönadnám más csapathoz, hogy fejlődjön!

PIROS: nem tartanék igényt a szolgálataira a következő bajnoki évadban, tehát elküldeném/elengedném!

KÖZÉPPÁLYÁSOK:

10. Oscar Hiljemark:

hiliemark-750x460

monyox: A svédtől többet vártam. Főleg ahhoz képest, hogy az elején egy tökös húzással lefoglalta a 10-es mezt. Főleg ahhoz képest, hogy a szezon elején milyen formát mutatott. Aztán ő is szépen beleszürkült a Jajalo, Chochev nevek által fémjelzett középpályába, viszont képtelen volt felnőni a Sorrentino, Gilardino, Maresca, Vazquez maghoz, akik kiharcolták a bentmaradást. Az idény elejét leszámítva csak a görcsös erőlködés volt jellemző a játékára, és sokszor éreztem úgy, hogy ő a kerékkötő a csapatban (Struna mellett… 🙂 ). Lehet, hogy furcsának tűnik, de én megszabadulnék tőle. 

Osztályzatom: 2

piros-kicsi

palermo88: Fabrizio Miccoli után Oscar Hiljemark-ot 10-esben látni, több mint furcsa egy Palermo-szurkolónak! Oké, azt tudjuk, hogy a két játékost semmilyen szempontból nem szabad, és nem is lehet összehasonlítani, de egy 10-es mezben játszótól, akkor is várna valami extrát az ember! Hiljemark-tól meg ez hiányzott, mégpedig nagyon! Tény, a szezont jól kezdte a PSV Eindhoven-től vásárolt futballista, utána viszont, fokozatosan esett vissza a teljesítménye, mígnem bele is szürkült a csapatba! Persze, a helye így is biztos volt a kezdőben, ám ezt, legfőképpen nem a jó játéka, hanem a minőségi konkurencia hiánya miatt érdemelte ki! Bár a nyári Európa-Bajnokságot is megjárt svéd játékos sokak szerint nagy értéke a klubnak, én mégis azt mondom, nem sírnék túlságosan, ha továbbértékesítenénk őt a nyáron! Amennyiben viszont marad, egy kérésem van hozzá: adja át a 10-est másnak!

Osztályzatom: 3

sárga-kicsi

18. Ivaylo Chochev:

ivaylo chochev

monyox: Elég lehetőséget kapott, nem élt vele, alibifocista, meg kell tőle szabadulni!

Osztályzatom: 2

piros-kicsi

palermo88: Kár volt vele tavaly nyáron 2020-ig hosszabbítani! A bolgár középpályás talán túlságosan is megnyugodott a szerződéshosszabbítás után, mert a legutóbbi idényben igencsak visszafogta magát! Olyannyira, hogy momentán egyetlen jó meccsére, egyetlen emlékezetes pillanatára sem emlékszem a tavalyi szezonból, ami persze, nem az én hibám – sokkal inkább Chochev-é! Ha úgy játszott volna, mint 2015 tavaszán, amikor nagyszerű játékkal robbant be Barreto helyetteseként, egy rossz szavam sem lenne rá, de valljuk be, az akkori formájától nagyon messze volt! Az alibizését rossz volt nézni, az pedig, egyáltalán nem a véletlen műve volt, hogy a palermói szurkolók is többször kifütyülték a teljesítménye miatt! Ebből kifolyólag, én is amondó vagyok, hogy új játékost kellene keresnünk a posztjára!

Osztályzatom: 2

piros-kicsi

16. Gaston Brugman:

brugman

monyox: A kis uru nem kapott túl sok lehetőséget. Voltak jobb és kevésbé jobb meccsei, nekem mégis az volt az érzésem, hogy ő könnyű az A-hoz. A padra megtartottam volna, viszont időközben már vissza is került a Pescara-hoz, de úgy vélem, ott sem fog sót megenni a következő szezonban.

Osztályzatom: 3

sárga-kicsi

palermo88: Miután tavaly nyáron nem sikerült leigazolnunk az izlandi válogatott Birkir Bjarnasson-t a Pescara-tól, elhoztuk Brugman-t ugyanonnan. Nem tudjuk miért! És igen, már akkor is éreztük, hogy ez az igazolás „ha ló nincs, szamár is jó”-elv alapján történt, a mögöttünk hagyott bajnoki esztendő pedig, még inkább meggyőzött arról, hogy nem kellett volna mindenáron a Pescara-ból erősítenünk. Brugman ugyanis, semmi olyat nem mutatott rózsaszín-fekete mezben, amivel megcáfolta volna az előzetes félelmeinket a kölcsönvételével kapcsolatban! Pedig volt egy időszak, amikor rendszeresen játszott az uruguayi-olasz középpályás, és volt olyan is, amikor megpróbáltak belőle „trequartista-t” csinálni, ám összességében egyszer sem alkotott maradandót. Mint tudjuk, a kölcsönszerződés lejárta miatt, Brugman már vissza is tért a Pescara-hoz a nyáron, amit véleményem szerint, nem kell sajnálnunk! Többek közt azért, mert sokkal jobb középpályást is lehet találni helyette!

Osztályzatom: 2

piros-kicsi

25. Enzo Maresca:

maresca

monyox: Gila és Sorre mellett az az ember, akire szükség volt ahhoz, hogy megmeneküljön a csapat. Továbbra is nagy szükség lenne rá a csapatnál, hiszen a rutinja a fiatalok mellett aranyat érhetett volna. De a vezetőség nem értékelte eléggé, így már Enzo sem a csapat játékosa. Elég csak annyit mondanom, hogy milyen egyértelmű volt a különbség, amikor a bajnokság hajrájában ő vette át a karmesteri pálcát Jajalo-tól? A kellett volna, szükség van az ilyenekre a fiatalok mellé, látszott a különbség Jajalo-val illetve Maresca-val. Hibás döntés volt nem hosszabbítani vele! 

Osztályzatom: 4

zöld-kicsi

palermo88: Tisztában vagyok vele, hogy már nem fiatal, de ezzel együtt is nagyon sajnálom, hogy a nyáron elhagyta a klubot! Amit Maresca produkált a mögöttünk hagyott esztendőben, arra csak kevesen voltak képesek a keretből! Enzo, azok után vállalt kulcsszerepet a csapat megmentésében, hogy egy kis időre száműzve volt a keretből is, ami a történtek után, igencsak megsüvegelendő dolog! A 36 esztendős játékos, amikor újra lehetőséget kapott Jajalo posztján, bizonyította klasszisát, olyannyira, hogy a szezon hajrájára ismét nélkülözhetetlenné vált a pálya közepéről! Mindig higgadt fejjel futballozott, jól osztogatta szét a labdákat, kivette a részét a védekezésből, a labdaszerzésekből, ergó, tényleg mindent megtett, amit tudott! Sőt: a Hellas Verona elleni élet-halál harc meccsen, lélektanilag a legjobb pillanatban fejelt létfontosságú gólt, ami nagyon kellett a megmenekülésünkhöz! Szerettem volna, ha nem az lett volna az utolsó gólja Palermóban, de sajnos, az volt! Maresca, úriemberhez méltó módon (sárdobálózás, és egyéb negatívumok megemlítése nélkül) távozott, a vezetőségnek meg illene elgondolkodnia, hogy miként, és kivel lehet majd pótolni egy ennyire értékes embert …??

Osztályzatom: 5

zöld-kicsi

28. Mato Jajalo:

jajalo-palermo_rmyjcs6fwmol1iongmvbbicg3

monyox: Ahogy Maresca esetében már említettem, Jajalo-val ugyanazon a poszton játszanak. Jajalo 28 éves, Maresca 36. Ahogy a horvát a csapathoz került, őt favorizálták az edzők. Enzo nem dumált, elfogadta a helyzetet, és összeszorított fogakkal küzdött azért, hogy visszaszerezze a helyét a kezdőben. (na jó, ez kissé pátosz jellegűre sikerült…) A bajnokság hajrájában mindenki láthatta, hogy mi a helyzet, Maresca összerántotta a csapatot, Jajalo leült a padra, és a csapat megmenekült. Egyszerű a képlet, Jajalo nem minőségi focista, a játékának se íze, se bűze, eleget alibizett Chochev haverjával, el lehet tolni a biciklit.

Osztályzatom: 2

piros-kicsi

palermo88: Igen, én voltam az, aki tavaly ilyenkor úgy fogalmazott, hogy legyünk türelmesek Jajalo-val szemben, de látva a Palermóban töltött másfél évét, most már felmerül a kérdés bennem is: meddig toleráljuk még azt az erőlködést, amit a pályán művel? Hogy kezdőként nem szabad játszatni az biztos, ugyanakkor csereként talán még lehet hasznos, főleg olyankor, amikor az eredmény megtartásában kell segítenie! Csak hát, ettől jóval többet várnánk egy tapasztalt, nemzetközi rutinnal is rendelkező 28 esztendős középső középpályástól…

Osztályzatom: 2

sárga-kicsi

24. Bryan Cristante:

cristante paler

monyox: A leigazolása rejtély. A jegelése rejtély. Az eligazolása rejtély. Látta valaki egyáltalán játszani?

Osztályzatom: –

piros-kicsi

palermo88: Januárban a Benfica-tól kaptuk kölcsön a Milan-nevelésű futballistát, de valamilyen érthetetlen okból kifolyólag, talán csak 10 percet láttunk a srácból! Fogalmam sincs, hogy miért nem kapott több esélyt, hiszen a középpályánkon szinte egyetlen játékosunk sem tudott kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtani, ám Cristante mégsem mutathatta meg a tudását! Pedig, őszintén bevallom, hogy én nagyon kíváncsi lettem volna arra az emberre, akit nem is oly régen 6 millió euróért vett meg a Benfica, mert azt kötve hiszem, hogy nem tudott volna annyit, mint például Chochev vagy Jajalo! Na, mindegy, jövőre talán megcsodálhatjuk Cristante képességeit egy másik csapat mezében, és akkor majd kiderül, hogy mennyit veszítettünk a jegelésével…

Osztályzatom: –

piros-kicsi

21. Robin Quaison: 

12404-3

monyox: Na, ő megint egy nagy kérdőjel számomra. Hullámzó teljesítményt nyújtott, néha bíztató volt a játéka, néha meg olyan, mintha a pályán sem lenne. Azt hiszem, adnék neki még időt és lehetőséget. Annyit mindenképpen megérdemelne, mint Chochev. Viszont ha akarja valamire vinni a srác, akkor a következő szezonban robbantania kell! 

Osztályzatom: 3

sárga-kicsi

palermo88: Sokat vártam tőle az elmúlt évadban, a bajnokság előtt húzóembernek gondoltam, de nem tudott megfelelni a várakozásoknak! Úgy gondolom, jóval többet tud attól, mint amit a zaklatott tavalyi évben mutatott, így hát, nem mondanék le róla a nyáron! Már csak azért sem, mert szerintem meg vannak a képességei (technikás, gyors, jól cselez) arra, hogy erőssége legyen a csapatnak, csupán időt kellene neki hagyni! Tudniillik, még mindig csak 23 éves lesz októberben, szóval, nem kellene mindenáron elpasszolnunk – még ha nem is sikerült az elmúlt idénye!

Osztályzatom: 3

sárga-kicsi

A középpálya értékelése összességében:

monyox: A tavalyi évben talán a középpályánk teljesítménye volt a leggyengébb, a Jajalo-Chochev-Hiljemark trió hihetetlenül súlytalan volt az egész idényben. Maresca kapta össze a középpályát a bajnokság hajrájában, de Enzo már a múlté, úgyhogy ezt a csapatrészt sürgősen meg kell erősíteni. Attól tartok, hogy ha a 16/17-es szezonban is a fent említett trió hozza a “tőle megszokott” formát, akkor ismét ott tartunk, ahol tavaly. Remélhetőleg Ballardini is tanult a szezon hajrájából, és tudja, hogy rájuk nem lehet építeni a Palermo játékát. MINŐSÉGI IGAZOLÁSOKAT A KÖZÉPPÁLYÁRA!!! MOST!!!

palermo88: Maresca személyében távozott az egyetlen megbízható teljesítményt nyújtó középpályás, aki nemcsak a játékával, a személyiségével is sokat segített a csapatnak. Enzo pótlásáról mihamarabb gondoskodni kellene (kellett volna…), miként arról is, hogy a további posztokra is minőségi igazolásokat sikerüljön összehozni! A tavalyi szezon ugyanis, tökéletesen bebizonyította, hogy Jajalo-val, Chochev-vel és Hiljemark-kal szemben nem lehet komoly elvárásokat támasztani, így hát, legalább kettő, de inkább három új, A-ligás rutinnal felvértezett futballistát is igazolnunk kellene a középpályára! Ehhez képest, még senki sem érkezett ebbe a csapatrészbe, miközben már augusztust írunk, vagyis, egyelőre komoly okunk van aggódni a középpálya jövő évi összetétele miatt! Mert amennyiben, a következő hetekben sem tudunk megfelelő embereket igazolni ide, úgy, az előttünk álló bajnoki idényben is csak a kiesés ellen küzdhetünk! 

CSATÁROK:

22. Balogh Norbert:

baloghn

monyox: Mindannyian láttuk, olvastuk, hogy Zamparini szerint Norbi az új Cavani, ő bízik benne, mondta az edzőknek is, hogy a srácnak játszania kell. Nem kapott túl sok lehetőséget egyelőre, viszont amikor pályára került, nem mozgott rosszul. Ha objektíven próbáljuk nézni a dolgokat, a háta mögött van egy fél szezon, az olasz remélhetőleg már jól megy, a közeget már megszokta, reméljük, hogy a következő szezonban rendszeresen játéklehetőséget is kap, és élni is fog vele! Gyerünk Norbi, mutasd meg nekik, hogy milyen a Magyar virtus! 

Osztályzatom: 4

zöld-kicsi

palermo88: Nagyon boldog voltam, amikor januárban leigazoltuk Norbit a Debrecentől, hiszen idehaza is kitűnt, hogy egy igen tehetséges srácról van szó! A tavasszal még nem kapott sok lehetőséget, de amikor pályára lépett, maximálisan odatette magát, ami mindenképpen bíztató volt a jövőre nézve! Bízok benne, hogy a következő szezonban megmutathatja a kvalitásait, miként azt is, miért tartja őt elnökünk Cavani-utódnak! Hajrá, Norbi, szurkolunk Neked!

Osztályzatom: 3

zöld-kicsi

11. Alberto Gilardino:
Carpi FC v US Citta di Palermo - Serie Amonyox: Azt írtam Cionek-nél, hogy ő volt a szezon pozitív meglepetése. Megkövetem magam, mert a legnagyobb pozitív csalódás Gilardino-val kapcsolatban ért. Soha nem kedveltem. Soha nem tartottam jó csatárnak, valahogy mindig is az volt a véleményem, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja. Az ominózus Palermo elleni kezezős gólja óta meg kifejezetten utáltam.

Osztályzatom: 5

zöld-kicsi

palermo88: Amennyire elleneztem a leigazolását, annyira okozott kellemes meglepetést! Gila, Palermóban is bebizonyította, hogy igazi profi, aki bárhol, bármilyen körülmények mellett is képes megcsillantani az erényeit! 9 góljával házi gólkirály lett, emellett pedig, a játéka és a hozzáállása is lenyűgöző volt az elmúlt idényben! A korábbi világbajnok csatár hétről-hétre remekül teljesített – csattanós választ adva a benne kétkedőknek! Sokan példát vehettek volna róla, de sajnos, őt sem tudtuk eléggé megbecsülni: a klub vezetősége nem volt hajlandó továbbfizetni a bérét, így hát Alberto tovább is állt az Empoli-hoz a nyáron! Mondanom sem kell, a távozása hatalmas veszteséget jelent!

Osztályzatom: 5

zöld-kicsi

8. Aleksandar Trajkovski:

720p-Frosinone 0-2 Palermo Aleksandar Trajkovski

monyox: Kicsit hasonló az érzésem, mint Norbi esetében, bár Trajko már szezon eleje óta Palermóban van, és jóval több lehetőséget kapott, mint Balogh, azért a “nagy produkcióval” adós maradt. Többet kell nyújtania, annyi nem lesz elég, ha néha-néha megvillan. Én bízom benne, remélem, ő és Norbi is eredményes idényt fognak futni!

Osztályzatom: 3

zöld-kicsi

palermo88: A macedón válogatott támadóról egy dolog kiderült a mögöttünk hagyott idényben: kiváló rúgótechnikával rendelkezik! Ezt bizonyította a Frosinone, és az Udinese elleni hazai bajnokikon lőtt káprázatos gólja is, azt ugyanakkor, már sajnáljuk, hogy az imént említett összecsapásokon kívül, csak néha-néha volt jó meccse! Nem kérdés tehát, hogy van még hová fejlődnie Trajko-nak, aki remélhetőleg, jövőre még több góllal, és még jobb produkcióval fog előrukkolni! Főleg, hogy Nestorovski személyében, kapott egy honfitársat is maga mellé!

Osztályzatom: 3

zöld-kicsi

20. Franco Vazquez: 

Vazqu

monyox: Akárhogy is nézzük, Franco kinőtte a Palermót. Neki magasabb szinten a helye, így nem is volt meglepetés, hogy a Sevilla elvitte. Sajnálom, hogy elment, mert kedveltem a játékát, most azonban a legfontosabb dolog, hogy meg kell találni az utódját!  

Osztályzatom: 5

zöld-kicsi

palermo88: Kétségtelen, hogy Mudo-nak sem a tavalyi volt a legemlékezetesebb idénye, de ezzel együtt is messze kiemelkedett a többiek közül! Az is tény, hogy Gilardino-n kívül, nem igazán talált játszótársakat a keretből, ezáltal, nem volt könnyű dolga! Amikor viszont nagyon kellett, Franco megmutatta a zsenialitását: az utolsó négy meccsen, amelyen 10 pontot szerzett a rózsaszín-fekete legénység, igazi vezér volt, aminek köszönhetően, a csapat is elérte a célját – a bentmaradást! Mudo tehát, megtette a kötelességét, és nemcsak tavaly, hanem az elmúlt két és fél évben is, amivel bizonyította, hogy kinőtte a Palermo szintjét! A kivételes képességekkel rendelkező játékmester a nyáron a Sevilla-hoz igazolt, nekünk meg nem maradt más, minthogy köszönetet mondjunk Neki a klubért tett szolgálataiért! Egy biztos: nagyon fognak hiányozni a parádés megmozdulásai!

Osztályzatom: 5

zöld-kicsi

27. Accursio Bentivegna:

12174-3

monyox: A szezon előtt a Como-hoz került a tehetséges csatár, hogy tapasztalatot szerezzen. Nem követtem figyelemmel az őszi teljesítményét, a számok azonban nem hazudnak, és egy csatártól a 15 meccsen elért 1 db gól elég karcsú. Január végén visszatért Palermóba, de csak egy meccsen kapott lehetőséget. Húsz évesen ennél sokkal több kell, és most elsősorban a comoi 1 gólra gondolok. Kapjon még lehetőséget, de azért illene már teljesíteni is! 

Osztályzatom: –

sárga-kicsi

palermo88: Ha jól emlékszem, a tavasz folyamán egyszer becseréltük a Como-tól januárban visszarendelt csatárt, és akkor nem is mozgott rosszul! Ettől azonban, jóval többet kellene mutatnia, ha rendszeresen pályára szeretne lépni, ám mivel még mindig nagyon fiatal, és a posztján is több riválisa van a keretben, ezért én újfent kölcsönadnám őt egy másodosztályú klubnak! 

Osztályzatom: –

sárga-kicsi

54. Antonino La Gumina:

la gumina tetkóval

monyox: La Gumina nagyot villantott a Primavera-ban, jelenleg ő a “jövő sztárja” Palermóban. Kölcsön is vette a Ternana, játsszon is csak rendszeresen, aztán egy év múlva jöjjön vissza, és ontsa a gólokat rózsaszín-fekete mezben! 

Osztályzatom: 4

zöld-kicsi

palermo88: A Primavera-ról írt posztban már jellemeztem Nino képességeit, ezért csak ismételni tudom önmagam! Rendkívül gólveszélyes támadó, aki képes a semmiből is betalálni, mindemellett pedig, még kiváló pontrúgó is! La Gumina utánpótlás-szinten, a tavalyi szezonban (különösen a Viareggio Kupán) már megmutatta óriási tehetségét, a nyártól pedig, elkezdheti építeni a karrierjét a felnőtt mezőnyben is! Mint ismert, a palermói foci nagy reménysége kölcsönben a Ternana-nál folytatja a pályafutását, ahol reményeink szerint, kellő rutint szerez majd annak érdekében, hogy egy nap, valóban klasszisként emlegessék a nevelőegyesületénél! De jó lenne!

Osztályzatom: 5zöld-kicsi

99. Uros Djurdjevic:

US Citta di Palermo v Carpi FC - Serie A

monyox: Nekem ő konkrétan a Morganella 2.0. Vagy Struna 2.0. Tipikusan az a játékos, aki a tudásbeli hiányosságokat agresszióval kompenzálja. Hajt. OK. Kapar. OK. Gólt nem lő. Nem OK. Úgy volt, hogy viszi a Crvena Zvezda. De hát miért nem viszik már?? Meg miért kellett egyáltalán leigazolnunk? Több kérdésem nincs. 

Osztályzatom: 2

piros-kicsi

palermo88: Jól indult a palermói karrierje, hiszen gyorsan, már a 3. fordulóban megszerezte az első gólját rózsaszín-feketében, ami ráadásul pontot is ért a Carpi ellen. Djurdjevic, ezt követően súlyos sérülést szenvedett, és decemberig nem is tudott a csapat segítségére lenni. Januárban aztán, ismét pontot érő gólt fejelt a Sassuolo otthonában, ám hiába vártuk, hogy ettől még nagyobb önbizalma lesz, Uros egyre inkább észrevehetetlenné vált! A szezon vége felé aztán, már azt sem tudtuk, hogy mi van vele, másként fogalmazva, a szerb csatár nem igazán volt meghatározó figurája a bentmaradás kiharcoló együttesnek. Ennélfogva, aligha adhatok neki más színű lapot, mint a piros!

Osztályzatom: 2

piros-kicsi

A csatársor értékelése összességében:

monyox: A jelenlegi helyzet szerint távozó oldalon: Gilardino, La Gumina (kölcsönben), Djurdjevic (távozóban), érkező oldalon 1 db Nestorovski. A két fő góllövőnk. Gilardino (9 gól) és Vazquez (7 gól) távozott, szóval gólerős csatárra van szükségünk. Nem egyre, lehetőleg minél többre! Ha végignézünk a „rosa“-n, minden csapatrész erősítésre szorul, a bajnokság kezdetéig pedig csak pár hét van hátra, szóval az új sportigazgató igazán odatehetné magát…

palermo88: Nincs már Vazquez és nincs már Gilardino sem, azaz, a tavalyi szezon két leggólerősebb futballistája távozott a klubtól, ami igencsak komoly érvágást jelent! Hogy miként tudjuk (egyáltalán tudjuk-e?) pótolni ezt a két játékost, egyelőre nagy kérdés, mert a Balogh, Trajkovski, Bentivegna trió még túl fiatalnak tűnik ahhoz, hogy folyamatosan magas szinten teljesítsen, az új igazolások közül pedig, sem Nestorovski-nak, sem Sallai Rolandnak, sem pedig, Embalo-nak nincs még Serie A-s rutinja! Ebből egyenesen következik, hogy a nyári átigazolási időszakban nagyon igazolnunk kellene még egy Olaszországban már bizonyított, rutinos, gólvágó csatárt, máskülönben, még a legutóbbi idényhez képest is sokkal keservesebb szezon várhat ránk! Hacsak, meg nem táltosodik valaki a jelenlegi támadók közül…