Kárpótlással is felérő Carpi-verés

Hosszú sorozatot sikerült megszakítanunk kedden a Carpi otthonában, hiszen 2016. december 18.-a után nyertünk újra idegenben bajnoki meccset! Bizony, utoljára még Genova-ban (4-3) ünnepeltünk vendégként diadalt, és akkor aligha gondoltuk, hogy legközelebb csak 310 nap múlva emelhetjük a magasba a kezünket az otthonunktól távol, mint ahogy, arra sem nagyon számítottunk, hogy a Serie B-ben is egészen október végéig kell várnunk az első idegenbeli győzelmünkre! Mindezek ismeretében, alaposan felértékelődik a Carpi-ban elért, összességében magabiztos 3-1-es hétközi siker, főleg úgy, hogy az elmúlt években nem nyerni jártunk az Emilia-Romagna vidéken található klub katlanjába! Ráadásul, Tedino fiai ezzel a három ponttal nemcsak kárpótoltak bennünket a szombati, Novara elleni hazai vereségért, hanem újra felléptek a dobogó legalsó fokára is! Jöjjön a Carpi-Palermo visszatekintője!   

A MÉRKŐZÉS POZITÍVUMAI:

Megtapasztaltuk már, hogy pályaválasztóként is mennyire nehéz a Serie B-ben meccseket nyerni, idegenben meg kiváltképp, úgyhogy a Carpi-ban aratott siker mindenképpen nagy fegyvertény, arról már nem is beszélve, hogy végig a kezünkben tartottuk az irányítást, és végre három gólt is lőttünk egy meccs alatt! A támadójátékunk hatékonyságára tehát, ezúttal nem lehet panaszunk, ha pedig azt nézzük, hogy szereztünk gólt pontrúgás után, és szép akciók végén is, akkor teljesen jóllakott érzés foghat el bennünket! Már csak azért is, mert az eddigi négy idegenbeli fellépésünkön összesen 1 gólt lőttünk, kedden pedig, egy erős csapat ellen mindjárt 3-at is! Annak is örülnünk kell, hogy Ilija Nestorovski újra megtalálta a góllövő cipőjét, ami fontos a mieink szempontjából, az pedig külön boldogság, hogy Carlos Embalo is megszerezte első palermói gólját! Pozitívumként kell megélnünk a védelmünk teljesítményét is, mert a korábban ellenünk is rendre villogó Jerry Mbakogu gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelentett kedden Posavec kapujára, ami egyértelműen Struna-ék érdeme volt! Összességében, igazi csapatként néztünk ki Carpi-ban, ahol mindenki hozzátette a magáét a magabiztos győzelemhez, így nem véletlenül lett 3-1 ide!

A MÉRKŐZÉS NEGATÍVUMAI:

Egy ilyen magabiztos siker után, nem illik negatívumokról beszélni, ezért mi sem tesszük! Mindössze két apró szépséghibát szeretnénk megemlíteni ebben a részben: az egyik, hogy kár volt a bekapott gólért, mert a Carpi játékában nem igazán volt benne a gól, a másik pedig, Pawel Dawidowicz gyenge teljesítménye!

Bár a fiatal lengyel játékost a csapatba követeltük legutóbb, kedden nem igazán találta a helyét a középpályán, amit nyilván Tedino is észrevett, hiszen lecserélte! Hangsúlyozzuk azonban, az imént említett tényezők, csupán csak pici szálkák voltak a sima győzelemben!

A MECCS EMBERE:

Ellentétben a Novara elleni meccsel, amikor nagyítóval kellett keresnünk a jó teljesítményt nyújtó futballistá(ka)t a rózsaszín-fekete csapatban, ezúttal sok olyan játékost láttunk Carpi-ban, akit dicsérni lehet! Ennek fényében, nehéz volt kiválasztani a legjobbat is, mert Struna, Szyminski, Rispoli, Murawski vagy a csereként beálló Jajalo és Embalo is nyugodtan megérdemelte volna ezt a címet, ám volt valaki, aki még náluk is többet tett a három pont megszerzéséért kedden! Nyilván, könnyen kitalálható, hogy a két gólig jutó csapatkapitányról, Ilija Nestorovski-ról van szó, aki tulajdonképpen már az első félidőben eldöntötte a találkozót a találataival! A macedón támadó a 10. percben fejjel, a 36. percben pedig lábbal volt eredményes, és bár a második góljához a szerencse is kellett, nyugodtan kijelenthető, hogy gyakorlatilag ő jelentette a különbséget a két csapat között kedden, hiszen a hajrában még egy gólpasszt is kiosztott Embalo-nak!

A MÉRKŐZÉS JELENETE:

Carlos Embalo találatát választottuk a meccs legszebb momentumának, ugyanis nemcsak a befejezés, az akció is tanítanivalóra sikeredett! Ezt a támadást felrajzolni sem lehetett volna jobban, mint ahogy a fiúk kivitelezték!

TEDINO HÚZÁSAI:

A Novara elleni kezdőhöz képest, 5 játékost cserélt ki kedden a mester, ám a legszembetűnőbb változtatást a hadrend megmásítása jelentette! Tedino a Carpi ellen visszaváltott a négyvédős rendszerről háromra, ami jó döntésnek bizonyult, mint ahogy az is, hogy ezúttal csak két csatárral (Coronado-val és Nestorovski-val) rohamoztunk! Azzal, hogy Szyminski újra bekerült Struna és Cionek mellé a védelembe, ismét jól szuszpendált a hátsó alakzat, aminek eredményeképpen, nem is tudtak az amúgy veszélyes hazai csatárok gólhelyzeteket kidolgozni! Szintén okos dolog volt Murawski-t a középpályára jelölni, miként az is jó lépés volt, hogy Morganella-t ezúttal kihagyta a kezdőből a vezetőedző, aki a bal szélre Gabriele Rolando-t állította. Nem hiába, hiszen a klasszikus ballábas futballista jól is futballozott a Carpi ellen, így nem lennénk meglepve, ha legközelebb is kezdene.

És kedden még a cseréi is nagyon bejöttek Tedino-nak! Tegyük hozzá, hogy Dawidowicz és Coronado lehozatala indokolt volt, mert mindkét játékos gyengén játszott önmagához képest, viszont akik beálltak a helyükre, nagyszerűen teljesítettek! A szünetben beszálló Mato Jajalo-t régen láttuk ilyen összeszedetten futballozni, míg a 2. félidő közepén pályára lépő Carlos Embalo góllal jelezte, hogy ugyancsak helyes döntés volt beküldeni!

Ugyanakkor az utolsó negyedórára becserélt fiatal Andrea Accardi is bizonyította, hogy megérdemelte a neki szánt játéklehetőséget, magyarul, a Carpi otthonában egyszerűen semmilyen kivetnivalót nem találtunk sem a fiúk, sem pedig a mester munkájában! Több ilyen meccset szeretnénk látni a jövőben!

A KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:

Reményeink szerint, a kedden látott jó forma még kitart a hétvégéig, hiszen szombaton 15 órától, máris jön az újabb bajnoki mérkőzés, mégpedig a Virtus Entella ellen hazai környezetben!

Az entellai alakulat 11 mérkőzés alatt 13 pontot gyűjtött eddig, amivel a 16. helyet foglalják el a tabellán. Kedden 1-1-es döntetlenre végeztek odahaza a Cremonese ellen, előtte viszont a Parma-tól és az Empoli-tól is kikaptak. Összességében gólgazdag meccseket vívtak eddig, amit jelez a 16-18-as gólarányuk is! Mindössze a Carpi ellen (0-0) nem tudtak gólt lőni, a további tíz bajnokin viszont legalább egyszer mindig eredményesek voltak, így a védelmünktől komoly koncentrációra lesz szükség szombaton is! Ezzel együtt, más célunk nem lehet a Barbera-ban az Entella ellen, mint a győzelem!