Az öt nap alatt gyűjtött hat pont jutalma: első hely!

Élre álltunk! Egyértelműen ez a legfontosabb hozadéka az Entella felett aratott szombati 2-0-ás hazai győzelmünknek, amelyet újfent Nestorovski duplájával értünk el. A macedón csatár tehát a hétközi, Carpi-ban elért diadal után a hétvégiből is tevékeny részt vállalt, az újabb kétgólos siker pedig egészen a tabella tetejére repített bennünket! Igen, tudjuk, hogy október végén ennek még nincs nagy jelentősége, mert majd májusban, a 42. forduló után kell az első pozíciót elfoglalni, de a kedvünk és a megítélésünk azért mégiscsak más úgy, hogy listavezetőként várhatjuk a soron következő összecsapást! Amelyre egyébként már péntek este sor kerül, hiszen akkor lépünk majd pályára a tavaly még szintén élvonalban jegyzett Pescara otthonában, ahol szép kihívás lesz megőrizni az elsőségünket! Mindenekelőtt azonban, pár pontban tekintsünk vissza az Entella elleni találkozó történéseire!  

A MÉRKŐZÉS POZITÍVUMAI:

Végre egy meccs, amelyet simán abszolváltunk hazai pályán! Utoljára ilyet, még a nyitókörben, a Spezia legyőzésekor érezhettünk, mert miként akkor, úgy most is 2-0-ra győztünk, méghozzá az első fordulóban is tapasztalt magabiztos játékkal! A szombati, szerencsére egy olyan összecsapás volt, amelyen nem sok izgulnivalónk akadt, hiszen a srácok teljes kontroll alatt tartották a meccset!

Örülünk annak, hogy ezúttal nem kaptunk gólt, amiből egyenesen következik, hogy a védelmünk és Posavec is jól teljesített a hétvégén. De a Morganella sérülése miatt kényszerből pályára lépő fiatal, Luca Fiordilino is nagyszerűen szállt be a szombati mérkőzésbe, amely után még Tedino is megdicsérte! A teljesítményének értékét pedig növeli, hogy a saját nevelésű játékos eredetileg nem is balszélső, ám a fiatal futballistán semmiféle megilletődöttséget nem éreztünk, így kijelenthetjük, hogy inkább élt a kapott lehetőséggel, mint megijedt volna tőle!

Külön kiemelést érdemel, Ilija Nestorovski produkciója, mert a macedón csatár tényleg igazi vezérként futballozott az Entella ellen, a hátára vette a csapatot és ismét eldöntött egy meccset a két góljával! Ráadásul, Ilija egy új oldaláról is bemutatkozott, hiszen rózsaszín-fekete mezben az emlékeink szerint még nem lőtt szabadrúgásból gólt, szombaton viszont egy szenzációs találattal jelezte, hogy rögzített helyzetből (és itt most nem a 11-esre gondolunk, amelyet egyébként szintén nagy magabiztossággal értékesített ezúttal is!) is képes a labdát a kapuba varázsolni!

Emellett pozitívum volt még, hogy a csapat a korábbi meccsekkel ellentétben, az entellaiak ellen sok helyzetet dolgozott ki és tényleg támadófutballt mutatott be! Olyat, amilyet a Barbera-ban el is várunk a fiúktól!

A MÉRKŐZÉS NEGATÍVUMAI:

Folytatva az előző gondolatmenetet, igaz, hogy sok helyzetet dolgoztunk ki, aminek örültünk, annak viszont már kevésbé, hogy valamennyit el is puskáztuk! Meg volt a lehetősége a gólszerzésre Chochev-nek, Coronado-nak, Embalo-nak, és Rispoli-nak is, ám egyikük sem tudta megzörgetni a hálót! A helyzetkihasználások terén tehát javulnunk kell a jövőben, mert úgy néz ki, ha nem Nestorovski kerül ziccerbe, akkor bajban vagyunk!

Ami pedig további negatívum volt a szombati meccsen, az Michel Morganella sérülése! Bár a svájcit sokszor kritizáltuk az elmúlt írásainkban, a kiválását nagyon sajnáljuk, mert így, ismét eggyel több sérültünk, és eggyel kevesebb olyan játékosunk van, akire a válogatott hiányzók miatt számíthatunk!

A MECCS EMBERE:

Naná, hogy újfent Ilija Nestorovski-ra esett a választásunk! Csapatkapitányunk öt nap alatt másodszor is duplázott, amivel kedd után szombaton is újabb fontos 3 ponthoz segítette a csapatot, sőt, mi több, a macedón támadó remeklésének köszönhetően a tabella élére is állt a rózsaszín-fekete sereg! Bravó Ilija, csak így tovább!

A MECCS JELENETE:

Nestorovski szabadrúgásgólja élményszámba ment, így aligha meglepő, hogy számunkra ez volt a legszebb jelenet az Entella elleni meccsen! De aki vitatkozna velünk, az nézze meg az alábbi videót, és remélhetőleg rájön, hogy miért is döntöttünk úgy, ahogy!

EDZŐI HÚZÁSOK:

A keddi meccshez képest, Bruno Tedino a hadrenden nem, az összeállításon pedig csak kényszerből változtatott, ám a csapat az apró változtatások ellenére is jól nézett ki szombaton! Egyre inkább úgy fest, hogy a 3-5-1-1-es felállásban és az Entella ellen látott összetételben vagyunk a legerősebbek, amit az elmúlt két találkozó eredménye és a játék képe is igazolt! A Cionek, Struna, Szyminski védelmi vonal ezúttal is magabiztosan és sallangmentesen teljesített, a jobb szélen játszó Rispoli végigrobotolta ezt a meccset is, sokszor még a támadójátékot is segítve, a középpályán Murawski és Jajalo elnyűhetetlenül dolgozott, míg a támadósorban Coronado és Nestorovski is sokkal hatékonyabb, ha nincs mellettük harmadik csatár!

Miután ebben a felállásban kifogástalanul működik a csapat, Tedino a cserékkel sem tudott nagyon mellényúlni! Bár Morganella sérülése és kényszerű cseréje okozott némi riadalmat, mert nem igazán lehetett tudni, hogy ki fog beállni a baloldalra, ám a fiatal Luca Fiordilino igazolta a mester döntését, és remekül futballozott azon a poszton, ahonnan most már a harmadik emberünk dőlt ki Aleesami és Rolando után!

A Coronado-Embalo változtatás két okból is jó döntésnek bizonyult: az egyik, hogy a brazil játékmester hetek óta sérüléssel küszködik, így 2-0-ás vezetésnél bőven le lehetett hozni annak érdekében, hogy nehogy még nagyobb baj legyen, a másik pedig, hogy Embalo új lendületet hozott a pályára, és ismét felpörgette a meccs utolsó bő húsz percét! Ha a kedden is gólt szerző futballista jobb döntéseket hoz szombaton, vagy nem annyira önző, akkor továbbnövelhettük volna az előnyünket és még fölényesebb győzelmet arathattunk volna, ám ezzel együtt, Embalo beállítása ismét jól sült el, akárcsak Carpi-ban! Trajkovski beküldésére pedig csak azért került sor az Entella elleni meccs 87. percében, hogy a közönség állva tapsolhassa meg a két gólt szerző, és ezzel a találkozót is eldöntő Ilija Nestorovski-t.

Summa summarum, Tedino szombaton is azt csinálta, amit kellett, vagyis, egy percig sem variált a legutóbbi meccsen már bevált taktikán, hanem ugyanazzal a felállással és majdhogynem ugyanazokkal az emberekkel küldte pályára a csapatot, aminek újabb győzelem lett a jutalma!

A KÖVETKEZŐ MECCS:

A Serie B 13. fordulójában már péntek este (kezdés: 20:30) pályára lépünk, amikor a Pescara-hoz látogatunk. A mérkőzés pikantériáját az adja, hogy a két csapat legutóbb még az A-ligában szerepelt, ahonnan a pescaraiak sereghajtóként, a mieink pedig őket megelőzve a 19.-ként zúgtak ki. A tavasszal ugyanilyen pályaválasztás mellett már találkoztunk Zdenek Zeman legényeivel, de sok jó emlékünk nincs arról a májusi meccsről, ugyanis sima 2-0-ás vereséget szenvedtünk. Igaz, ennek a mérkőzésnek már sok jelentősége nem volt, ugyanis a két csapat sorsa már bőven megpecsételődött ehhez a fordulóhoz érve, de így sem volt jó érzés kikapni! Reméljük, péntek este több sikerrel járunk a Stadio Adriatico-ban, mint legutóbb, már csak azért is, mert a hétvégi vendéglátónk nincs valami nagy formában! A Pescara – ellentétben a mieinkkel – a legutóbbi két meccsét elveszítette, ugyanis előbb az Empoli-tól idegenben, majd pedig a Brescia-tól odahaza kaptak ki, amelyek után jelenleg csak a 12. helyet foglalják el a tabellán! Cesare Bovo, Gaston Brugman és Ahmed Benali révén van három játékosuk, akiket mi is jól ismerhetünk, de összességében is jól csengő nevekből áll a következő ellenfelünk, így a tabella és a jelenlegi forma semmit sem jelent! Már csak azért sem, mert az eddigiek alapján már megtapasztaltuk, hogy itt a másodosztályban minden mérkőzés pokolian nehéz, ugyanakkor, bízunk benne, hogy a kedvenceinknek sikerül zsinórban harmadszor is győzni a bajnokságban!