Bezzeg most betalált Brugman…

Úgy néz ki, hogy egyelőre csak pünkösdi királysággal egyenértékű volt a múlt héten megszerzett listavezető pozíció birtoklása, ugyanis a 13. forduló után már nem a mieink trónolnak a B-liga tabellájának tetején. Az élen maradáshoz nyernünk kellett volna péntek este Pescara-ban, ahol azonban csak 2-2-es döntetlenre futotta az erőnkből, ez az idegenben gyűjtött egy pont pedig kevés volt ahhoz, hogy 7 napnál tovább legyünk a dobogó legfelső fokán! Holott minden esélyünk meg volt arra, hogy győztesen hagyjuk el a Stadio Adriatico-t, de hiába alakultak jól a terveink az első félidőben, amely után még 2-1-re vezettünk, a második játékrész első percében bekövetkezett rövidzárlat végül fontos kettő pontunkba került! Összességében persze nem rossz eredmény ikszelni egy olyan csapat otthonában, amelyik tavaly még szintén az A-ligában futballozott, de a lefújás után valamiért mégis úgy éreztük, hogy egy nyerhető mérkőzést adtunk döntetlenre!  

POZITÍVUMOK:

A csapatnak volt tartása, melyet bizonyít az is, hogy gyakorlatilag negyedóra alatt sikerült fordítani 0-1-ről 2-1-re, mindezt idegenben, de 2-2 után is tudtunk váltani, és képesek voltunk nyomást gyakorolni a hazai kapura – ergó, határozottan futballoztunk péntek este, aminek örülhettünk. Természetesen azt is pozitívumként éltük meg, hogy ismét sok helyzetet dolgoztunk ki és két gólt is lőttünk az otthonunktól távol, tehát a támadójátékunkat abszolút nem érhette kritika Pescara-ban sem.

Szintén örömteli volt, hogy Nestorovski zsinórban a harmadik bajnokiján is gólt lőtt, az pedig külön boldogságot jelentett, hogy ezúttal más is, nevezetesen Chochev is képes volt bevenni az ellenfél kapuját! És ha már itt tartunk, akkor a bolgár teljesítményéről mindenképpen meg kell emlékeznünk ebben a részben, mert a 18-asban játszó középpályás pénteki játékát tényleg csak magasztos jelzőkkel lehet illetni, de erről még lentebb lesz szó. Az imént említett két futballistán kívül, Andrea Rispoli futómennyiségét és Luca Fiordilino bátorságát jegyezhettük még fel ide, a pozitívumok közé.

NEGATÍVUMOK:

Bár összességében a 2-2 nem rossz eredmény idegenben, főleg annak fényében, hogy egy tavaly még A-ligában jegyzett, de most is sokra hivatott csapat otthonában értük el, ám a meccs összképe alapján mégis azt állítjuk, hogy győzelmi esélyt szalasztottunk el! Már csak azért is, mert egyrészt rengeteg helyzetet elpuskáztunk, elég, ha csak Nestorovski 93. percben történt ziccerére gondolunk, másrészt meg azért, mert a két gólt ajándékba adtuk a Pescara-nak, amiből egyenesen következik, hogy a védekezésünkkel ezen a napon bizony voltak gondok! Olyan hibákat, amilyenek megelőzték a két pescarai gólt, nem szabad elkövetni a másodosztályban, de még alacsonyabb szinten sem! Cristian Capone találatánál Cionek és Posavec egymásra vártak, míg a 2. félidő első percében esett pescarai gólnál teljesen zavarodottan viselkedett mindenki! Na ja, azontúl, hogy a szünet után kb. 40 másodperc elteltével kaptuk a gólt, még az is bosszantó volt, hogy az a Gaston Brugman vette be Posavec kapuját, aki nem is olyan régen még a Palermo játékosa volt! Bezzeg, rózsaszín-fekete mezben egyszer sem szerzett gólt…

Mint az előbbiekből már kitűnik, a védelmünk nem állt a helyzet magaslatán Pescara-ban, de nemcsak a két gólnál, hanem egyébként is rettentő sok hibával futballozott Cionek, Struna és Szyminski is. De rajtuk kívül negatívum volt még Mato Jajalo és Igor Coronado teljesítménye is! Előbbi, újfent a szürke teljesítményét hozta, aminél csak a 91. percben eleresztett lövése volt borzasztóbb, utóbbi pedig ezúttal semmit nem tett hozzá a csapat játékához!

A MECCS EMBERE:

A pozitívumokról szóló részben utaltunk már rá, hogy nekünk Ivaylo Chochev játéka tetszett a legjobban Pescara-ban. A bolgár veszélyesen futballozott, ugyanis lőtt egy gólt, sőt még egyet is, amelyet nem biztos, hogy helyesen, de les címén érvénytelenítettek, mindezen túl pedig, kiváló labdákat is adott! Gondoljunk csak arra a forintos passzára, amit a 93. percben Nestorovski-nak címzett – kár, hogy végül ez nem lett gólpassz! De erről már nem Chochev tehetett, aki Pescara-ban újfent azt az arcát mutatta, amivel a Pro Vercelli ellen már egyszer a meccs legjobbjának választottuk! Csak hát, gyakrabban is futballozhatna így, nem pedig 6-7 meccsenként egyszer…

A MECCS JELENETE:

Sok szép jelenet láthattunk péntek este a pályán, ám nekünk mindközül Ilija Nestorovski gólja és az azt megelőző akció tetszett a legjobban! Nézzétek csak:

TEDINO HÚZÁSAI:

Tedino-mester, a Carpi és az Entella ellen jól bevált 3-5-1-1-es felállást választotta Pescara-ban is, amivel összességében ezúttal sem volt baj! A pontvesztés okait inkább a gyenge egyéni teljesítményekben kell keresnünk, nem a hadrendben! Posavec egyáltalán nem volt magabiztos, a Cionek-Struna-Szyminski védelmi vonal szintén sokat bakizott, a középpályán Jajalo lógott ki lefelé a csapatból, elöl meg Coronado futballozott az elvárttól halványabban! Persze az is tény, hogy Murawski is fáradtabban mozgott, mint máskor, a kényszerből baloldalon játszó fiatal Luca Fiordilino-tól pedig túlzás lett volna markáns szerepet elvárni, ám ő, ezzel együtt megoldotta a rárótt feladatát!

Írhatnánk, hogy ennek meg annak kellett volna bizonyos posztokon játszani, azonban tudjuk, hogy a rengeteg sérült miatt nem igazán volt sok variációs lehetősége Tedino-nak pénteken, ráadásul az is köztudott volt, hogy a jövő héten olyan meccs jön, amelyeken a válogatottak nagy része nem lesz, tehát egyfajta rotációra is szükség volt! Ez persze még nem jelentette azt, hogy a három cserelehetőségével sem éljen a tréner, sőt, ezen a napon igenis lett volna ok a változtatásokra, az imént említett gyenge produkciók miatt! Coronado lekapása még érthető volt, ám a helyette beállított Embalo nem igazolta Tedino döntését, mint ahogy a Murawski-Gnahoré csere sem tűnt jó húzásnak! Főleg azért nem, mert Murawski még mindig jobb volt, mint a mellette játszó Mato Jajalo, akinek inkább kijárt volna, hogy időnap előtt helyet foglaljon a kispadon! De a bosnyákot valamiért végig a pályán tartotta a mester, miközben még volt egy lehetősége a variálásra, ezzel azonban számunkra érthetetlen módon, már nem élt a vezetőedző! Bár nem vagyunk futball-szakemberek, mégis úgy véljük, hogy a hajrában Jajalo vagy Fiordilino helyett megpróbálhatott volna még egy csatárt a pályára küldeni Tedino, de hiába ült ott a padon Trajkovski, La Gumina és Monachello is, a tar fejű tréner nem mert kockáztatni és mereven ragaszkodott az eredeti felálláshoz, ami után azt kell írnunk, hogy ezen a mérkőzésen nem igazán értettünk egyet a húzásaival! És lehet, hogy pont ezeken múlott a győzelmünk is…

KÖVETKEZŐ MECCS:

Vasárnap 15 órától lépünk pályára legközelebb, mégpedig ismét idegenben! Akkor, a bajnokság 3. helyét elfoglaló Cremonese vendégei leszünk, így már most előre kijelenthetjük, hogy az előttünk álló hétvégén újabb rangadó vár ránk!

A cremonai csapat ráadásul remekül hangolt a mérkőzésre, hiszen szombaton 2-0-ból fordítva, 2-3-ra nyertek Foggia-ban, ami igencsak dicséretes tett volt a részükről! De összességében is nagyszerűen szerepelnek eddig, amit jelez a tabellán elfoglalt 3. pozíciójuk, és a 21 szerzett pontjuk is, az pedig külön figyelmet érdemel, hogy eddig hazai pályán még nem találtak legyőzőre! A két vereségüket Parma-ban és Bari-ban szenvedték el – mindkétszer 1-0-ra maradtak alul. Summa summarum, a Cremonese elleni idegenbeli meccsen még teljes csapattal is nagy dolog lenne jól szerepelni, úgy pedig, hogy nálunk sok a sérült, plusz jó páran még elmennek a válogatott kötelezettségeik miatt is a héten, bravúrral érne fel, ha vasárnap nyerni tudnánk! Persze, ezzel együtt bízunk a győzelemben, már csak azért is, mert a Palermónak ebben az osztályban csak a három pont begyűjtése lehet a célja minden meccsen!